Witam wszystkich.Jestem zupełnie nowy ale już od razu się udzielam bo potrzebuje szybkiej pomocy.Problem( jeżeli naprawde istnieje) jest następujący.Nabyłem niedawno Corse B 1.4 16V, 70000 na szafie,ma troche zjechaną blacharkę i za jakiś czas pewnie rozrząd będzie wymagał interwencji,ale w czym problem...

podczas ostatniej wizyty w stacji serwisowej (wymiana klocków i tarcz) koleś w niebieskim wdzianku przejechał się furą i stwierdził że rusza się jak 1.0 w porywach 1.2 ale na pewno nie 1.4 . Dodatkowo stwierdził że jakoś wolno wkręca sie na obroty :0 i ma jakąś ,można powiedzieć "pause"ę pomiędzy 2000 a 3000rpm. W sumie to tak dodatkowo coś mi się chyba w niej urwało

bo wydaje dżwięki jak w poście "stuki i zgrzyty pry ruszaniu" ale tą zagadkę postaram się rozwiązać w tym tygodniu

Nie wiem szczerze jak mogę sprawdzić czy rzeczywiście coś jest z moją furką nie tak.Pomyślałem sobie że może ktoś życzliwy,kto ma podobny silniczek mógłby się jakoś ze mną ustawić na mieście (W-WA) i bryknąć się moją furką.Będę chociaż wiedział czy mam się czym martwić i szukać przyczyny spowolnienia mojej furki czy też odpuścić sobie.Tak więc kończe dramatycznie jak wszyscy z problemem

- POMOCY !!!!!!!!!!!!!