corsa gsi b ?
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Ja Gsi nie jeździłem za to jeźdże 1.4 16V! Jestem zadowolony choć koników nigdy za wiele a wiec mogłoby być więcej. Z tego co wiem to w gsi jest ich o 16 wiecej a różnica w przyspieszeniu do setki to 0,5 sek. taka mała bo GSI jest cięższa. Tak więc na twoim miejscu jak Ci nie wpadnie jakaś przypadkiem to specjalnie GSI bym nie szukał tylko kupił 1.4 16V.

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-26 23:39 ]</font>

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-26 23:39 ]</font>
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Sorry pomyłka! Sprawdziłem i GSI na 109KM a więc różnica jest 19 między GSI a 1.4 16V więć skąd taka niewielka różnica w przyśpieszaniu? Tylko 0,5sek. Wg. mnie stąd że wedle danych o Corsie które posiadam to Corsa jaką posiadam ja waży 889kg (tak mam w dowodzie) a Corsa GSI waży 945kg. Skąd ta różnica nie wiem ale tak jest. Wiec stosunek mocy do wagi w mojej Corsie to 90:889=0,101. W GSI wyglada to tak 109:945=0,115. 0,014 to wcale nie tak wiele! Dla przykładu stosunek ten w Corsie takiej jak twoja uBaW 1.4 60KM (bo waży chyba tyle co moja) to 60:889=0,067. Różnica tu znacznie bardziej zauważalna.
Dlatego właśnie Swatch nie polecamjakoś specjalnie szukania wersji GSI, ale to tylko moje zdanie!

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-26 23:31 ]</font>
Dlatego właśnie Swatch nie polecamjakoś specjalnie szukania wersji GSI, ale to tylko moje zdanie!

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-26 23:31 ]</font>
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jak ?! Ja myslalem ze Corsa B GSI ma 103 konie , silnik 1.6 16v ten sam co w Astrach i innych furach Opla ...
A chlopaki , nie wiecie przypadkiem , czy sa jakies róznice w wyposazeniu miedzy GSI a , 1.4 16V ?!?
Mysle , ze zostane przy 1.4 16v bo GSI nie wyszla w Polsce , a wole autko kupione tu u nas .... chociaz nie ukrywam , ze cholernie trudno jest znalesc nawet 1.4 16v na sprzedaz ... przynajniej w Poznaniu
Ale jeszcze nie teraz ta zmiana :)16
Aha , jeszcze jedno , czy wiecie moze , czy jakas Corsa wyszla ze skórą ?! Bo ja nie slyszalem o czytm takim ...
A chlopaki , nie wiecie przypadkiem , czy sa jakies róznice w wyposazeniu miedzy GSI a , 1.4 16V ?!?
Mysle , ze zostane przy 1.4 16v bo GSI nie wyszla w Polsce , a wole autko kupione tu u nas .... chociaz nie ukrywam , ze cholernie trudno jest znalesc nawet 1.4 16v na sprzedaz ... przynajniej w Poznaniu

Ale jeszcze nie teraz ta zmiana :)16
Aha , jeszcze jedno , czy wiecie moze , czy jakas Corsa wyszla ze skórą ?! Bo ja nie slyszalem o czytm takim ...
golf IV
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
No więc tak Swatch! Zależy jaką wersję wyposarzenia trafisz. Jak będzie to swing to bedzie miała mniej niż GSI bo np mniej sztywne i pewnie wyższe zawieszenie i np fotele takie standardowe a w GSI są takie (jakby to nazwać) powiedzmy sportowe z trzymaniem bocznym lepszym coś a'la kubełkowe (tylko nie takie jak w bolidach rajdowych, no ale wiesz o co chodzi). Ja mam np wersję Sport 1.4 16V i jest bogatsza niż swing, tyle że chyba nie była ona u nas sprzedawana (ale nie dam sobie za to ręki uciąć) Jest ona bogatsza i bardziej zbliżona do GSI bo np. W standardzie mam takie fotele jak pisałem wyżej elektryczne lusterka co nie we wszystkich swingach były, fabrycznie obniżone zawieszenie, taką lotke jak GSI nad tylną klapą itp.
Co do drugiego pytania to owszem wychodziły Corsy ze skórą ale też zapewne nie u nas. Jak szukałem auta dla siebie to trafiłem na taką Corse tyle że 5d, czarna, skóra w środku, klima i miała jeszcze zmieniare na 6CD (ale to raczej nie fabryczna :uśmiech: ) i własnie 1.4 16V. Auto naturalnie sprowadzone, a poza 5d mankamentem była jeszcze cena. Auto rok starsze od mojego obecnego a droższe o 3tyś!
To tyle mojego wymądrzania się
Co do drugiego pytania to owszem wychodziły Corsy ze skórą ale też zapewne nie u nas. Jak szukałem auta dla siebie to trafiłem na taką Corse tyle że 5d, czarna, skóra w środku, klima i miała jeszcze zmieniare na 6CD (ale to raczej nie fabryczna :uśmiech: ) i własnie 1.4 16V. Auto naturalnie sprowadzone, a poza 5d mankamentem była jeszcze cena. Auto rok starsze od mojego obecnego a droższe o 3tyś!
To tyle mojego wymądrzania się

CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Aha jak nie wierzysz nam co do mocy GSI to wejdż w historie Corsy na tejże stronie. Tam jest wszystko. Bo jest taki jeden szczegół, że Corsa GSI ze 109KM silnikiem była produkowana tylko do (chyba) końca 1996 roku. Później ten silnik zmienili trochę, moc spadła na 100KM a znaczek GSI z Cors zniknął.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
ja mam 1.4 16V z 95 roku. model joy, robiony na szwajcarje. tapicerka jest taka sobie (jakies szaro, niebiesko,czerwone paski). z wyposazenia ekstra to brak elektryki, ale jest klima :uśmiech:
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Starsze jak starsze, moja jest z '98r. Czyli jak dla mnie wcale nie taka stara, nawet jej cztery latka jeszcze nie stuknęły bo jest z sierpnia :uśmiech: A tapicerkę ma czarną ale w takie zółto-czerwono niebieskawe kropki a własciwie w takie paski ułożone z tych kropek i nie żebym bronił teraz swojej tapicerki ale mnie sie podoba! Oczywiście są ładniejsze ale chyba do Cors ich nie wkładali
A tak poza tym to ten wzór mam tylko i wyłącznie na siedziskach i oparciach foteli. Na boczkach foteli jak i na drzwiach jest cała czarna! Widziałem w jakiejś taką w kropki czerwone (to pewnie ta co mówisz wow) i była tez na obiciach drzwi i strasznie mi sie to nie podobało!

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-27 16:17 ]</font>

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Fifo dnia 2002-02-27 16:17 ]</font>
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
fifo: '98 to juz cywilizacja :uśmiech: absolutnie nie uwazam, ze mozna powiedziec ze jest stara. swoja droga to taka czarna nie wiem jak wyglada :smutek: moja Girl ma corse z 98 i ma taka sama tapicerke jak ja (szara).
anyway... wiesz o ktora brzydote mi chodzilo, ale nie w Twojej bynajmniej :uśmiech:
cyberpooh: ciekawe, bez elektryki ale z klima :uśmiech: hmmm... klima nie jest zla, ale bez elektryki kiepsko...
anyway... wiesz o ktora brzydote mi chodzilo, ale nie w Twojej bynajmniej :uśmiech:
cyberpooh: ciekawe, bez elektryki ale z klima :uśmiech: hmmm... klima nie jest zla, ale bez elektryki kiepsko...
c20rsa, czlowieku meeen!
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Wow ta Corsina z tą skóra biało czerwona to orginalnie tak miała tą skórę czy ktoś sobie na zamówienie bo nie wydaje mi się żeby takie cuda Opel robił :uśmiech: ale moge sie mylić. Bo taką z czarną skórą to na własne oczy widziałem, jak już wcześniej wspomniałem!
Arts własnie pisałem we wcześniejszym poscie że ten 109ps silnik przestano montować w Corsie i tak skończyła sie era Corsy GSI. Ten własnie silnik został przerobiony co "zaowocowało" spadkiem mocy do 100ps. Może widziałes Corsy z takim oznaczeniem na drzwiach 100?!
Arts własnie pisałem we wcześniejszym poscie że ten 109ps silnik przestano montować w Corsie i tak skończyła sie era Corsy GSI. Ten własnie silnik został przerobiony co "zaowocowało" spadkiem mocy do 100ps. Może widziałes Corsy z takim oznaczeniem na drzwiach 100?!
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
fifo: kremowo czerwona skora jest jak najbardziej custom-made. takie wnetrze zazyczyla sobie pewna dziewczynka, zreszta jej corsinka jest na zewnatrz rownie sympatyczna. czarna fabryczna, tak samo robia w astrach II teraz :uśmiech:
uhm, jesli chodzi o corsy z 100 na drzwiach to jest to oznaczenie limitowanej edycji z okazji 100 lecia opla. w edycji 100 wyszly wszystkie modele... o to 100 Ci chodzilo?
uhm, jesli chodzi o corsy z 100 na drzwiach to jest to oznaczenie limitowanej edycji z okazji 100 lecia opla. w edycji 100 wyszly wszystkie modele... o to 100 Ci chodzilo?
c20rsa, czlowieku meeen!
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Poddaje sie wow! Zagiąłeś mnie! :uśmiech: Akurat nie wiedziałem ze chodzi o stulecie Opla a myślałem że o oznaczenie silnika (1.6 16V 100KM-ten po przeróbkach) Jak widze moja własna dedukcja co do znaczków na drzwiach była błędna
No cóż nikt nie jest nieomylny! Dzieki wow ze zwróciłes na to uwagę, teraz bede juz wiedział!

www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Aha, mam prośbe wow! Ciekawi mnie ta Corsa z tą skórą biało-czerwoną, wiec jakbyś miał jakieś zdjecia jeszcze z wewnątrz, z zewnątrz to byłbym wdzięczny jakbyś rzucił na forum albo lepiej na maila! Thanx!
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com