p.s.lampka przestala mi sie zapalac

Nie wiem czy jestem zakrecony czy nie ale jest w ogule taki silnik jak X12SZmarkosa pisze:
Po powrocie sprawdziłem i wyświetla kod błędu 43.. o co chodzi? co poradzicie? pewnie miał to już ktoś .. silnik x1.2sz .. jestem niepocieszony, z wiekiem wszystko sie sypie
no chyba jesteś zakręconyBronek_84 pisze:Nie wiem czy jestem zakrecony czy nie ale jest w ogule taki silnik jak X12SZmarkosa pisze:
Po powrocie sprawdziłem i wyświetla kod błędu 43.. o co chodzi? co poradzicie? pewnie miał to już ktoś .. silnik x1.2sz .. jestem niepocieszony, z wiekiem wszystko sie sypie?
Z tego co napisano w autodadta to z silniki 1.2 występują w wersjach:
12NZ, C12NZ, X12SZ, X12XE.
markosa masz fatalny nick- wprowadza w bład (co i jak wyjdzie w praniu - domyslam sie ze nie rozumiesz ale poczekaj guru sam sie objawi)markosa pisze:witam,
W czasie jazdy (tylko przy dłuższym przebiegu powyżej 35 kilometra) jak odejme noge z gazu, zapala się lampka CHECK ENGINE. Zwykle robie stop, gasze, zapalam i to znika zeby znow powrocilo za kilkadziesia km, testowalem juz nawet jazde na zapalonej lampce i brak odczuwalnego spadku mocy czy cos takiego..
Po powrocie sprawdziłem i wyświetla kod błędu 43.. o co chodzi? co poradzicie? pewnie miał to już ktoś .. silnik x1.2sz .. jestem niepocieszony, z wiekiem wszystko sie sypie
kozzi pisze:no chyba jesteś zakręconyBronek_84 pisze:Nie wiem czy jestem zakrecony czy nie ale jest w ogule taki silnik jak X12SZmarkosa pisze:
Po powrocie sprawdziłem i wyświetla kod błędu 43.. o co chodzi? co poradzicie? pewnie miał to już ktoś .. silnik x1.2sz .. jestem niepocieszony, z wiekiem wszystko sie sypie?
Z tego co napisano w autodadta to z silniki 1.2 występują w wersjach:
12NZ, C12NZ, X12SZ, X12XE.bo sam napisałeś że jest taki silnikczek
w swoim poście
he he he!markos pisze:mianowicie to, ze opel zamontowal egr po to, zeby:
- zmniejszyc zuzycie paliwa
- oczyscic spaliny
o tym tez jest dosc duzo w sieci. nie zaslepia sie przewodu do egr, tylko podstawke, do ktorej jest on montowany.
@ markosa
twoj nick wcale nie jest idealny.. uwierz mi na slowo