Krzywe piasty

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Krzywe piasty

Post autor: Corstek »

Wlasnie taki problem mam jak w temacie czyli obie krzywe piasty z przodu. Zmierzone oczywiscie tym przyzadem do mierzenie bicia.

To rozwiazuje moj odwieczny problem bicia kierownicy podczas chamowania :)4
Ale co teraz z tym fantem poczac?
W babicach znalazlem centrum naprawy chamulcow, gdzie mi to przetocza, rozmontuja itd. za 100zl od strony. Do tego twierdza, ze trzeba lozyska wymienic, ktore juz kupilem (dzisiaj w intercarsie oryginalne za 60zl strona).

Cena jest chyba normalne, bo podobno z tym bardzo duzo zabawy, co o tym sadzicie?

Jednak glowmnie mnie nurtuje w jaki sposob pokrzywily sie akutay dwie piasty w podobny sposob? Czy taki przetaczanie jest sensowne czy lepiej szukac uzywek i je sprawdzic na maszynce?
Czy po przetoczeniu nie straca wytrzymalosci albo sie znowu nie pokrzywia przy ostrzejszym uzywaniu hebelkow?

@wow kupowales jakos ostatnio piasty, czy co z nimi zrobiles? Jesli tak to ile placiles?
B x14sz
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

ja mam dwie piasty proste jak by cie interesowaly zostaly mi.. przed tem nic nie bilo bylo glanc,jak cos to pw
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

100pln za strone? :0 Za tyle to nową piste kupisz... łożyska już masz wiec tylko ktoś ci to musi poskładać jeśli sam tego nie zrobisz :oko:
Może znów corsa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”