Słabe hamulce
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Słabe hamulce
Witam dlaczego Corsa A ma takie nędzne hamulce ??????????
Poprzez 3 miesiące wymieniłem, klocki, płyn, z tyłu szczęki, z przodu prowadnice były rozbierane i czyszczone no i powiem żę jest poprawa ale jak wsiadam do ojca astry to moge zemby wybić sobie, ( astra 93 wiec nie nowy samochód)
Poprzez 3 miesiące wymieniłem, klocki, płyn, z tyłu szczęki, z przodu prowadnice były rozbierane i czyszczone no i powiem żę jest poprawa ale jak wsiadam do ojca astry to moge zemby wybić sobie, ( astra 93 wiec nie nowy samochód)
Corsa A 1.2i 91r
- Sznaps
- Nowy
cA ogólnie nędznie hamuje na seryjnych (może poza GSI).
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ja naprawde bardzo, baaaaardzooooo chetnie !!!! Bede wiedzial, do osiagniecia jakiego pulapu jakosci hamulcy mam dazyc. Niestety obawiam sie, ze w mojej GSI swap hebli i zmiana opon to nie bedzie wszystko ...!markos pisze:yaqb zapraszam na testy naplywania krwi do oczu![]()
chociaz nie.. na zimowkach to lipa jest

Jak zmienie to zobaczymy - jak bedzie lipa to bedziemy szukac dalej .. moze pompe sie zmieni (tak jak kristo planowal).
CTM #204
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Normalnie:D Przy 200 fajnie sie wytraca predkosc,wrecz blyskawicznie!!Oczywiscie nie ma mowy o zablokowaniu kol!!
W miescie to samo !
W miescie to samo !
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
abs jest, albo go nie ma - w zaleznosci od potrzeb. na codzien jak jest sucho wylaczony, jak jest mokro wlaczony. na tor oczywiscie pozycja off jest grana, bo przeszkadza..
blokowanie kol pod dobra kontrola, blokuje sie oczywiscie najpierw przod - tak mam wyregulowany korektor. dodatkowo moje tylne hamulce mimo idealnych wskazan maszynki do badania ich sprawnosci, sa juz na wykonczeniu. niewykluczone, ze po zmianie na nowe balans sily hamowania nieco sie zmieni. mam jednak nadzieje, ze da sie to ogarnac dobierajac odpowiednie klocki na przod
blokowanie kol pod dobra kontrola, blokuje sie oczywiscie najpierw przod - tak mam wyregulowany korektor. dodatkowo moje tylne hamulce mimo idealnych wskazan maszynki do badania ich sprawnosci, sa juz na wykonczeniu. niewykluczone, ze po zmianie na nowe balans sily hamowania nieco sie zmieni. mam jednak nadzieje, ze da sie to ogarnac dobierajac odpowiednie klocki na przod

-
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Nawet na sliskim jak ostatnio bylo i na letnich oponach, jest w porzadku. Chyba nawet nie ma roznicy do seryjnych niewentylowanych chamulcy, trzeba z wyczuciem i tyle.kristo pisze:Markos wszystko fajnie, ale Ty masz chyba ABSik, a jak to jest po swapie z blokowaniem kół w corsach bez abs-u??
Korektor teraz tez mam wyregulowany jak Markos, ze przednie kola sie wpierw blokuja i wtedy naprawde jest bardzo dobre wuczucie momentu zabklokowania kol. Te chamulce poprostu sa stworzone do corsy.
B x14sz