Pomocy!co to moze byc?

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
nanek1987
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Pomocy!co to moze byc?

Post autor: nanek1987 »

pytanie z seri technicznych ale nie dotych corsiaka!wiec pisze w luznych rozmowach!nie wiem o co chodzi ale wiem ze duzo ludzio na forum sie bardzo dobrze zna na mechanice wiec pytam i prosze o pomoc!
a wiec tak!sprawa dotyczy mojego 2 auta czyli cinquecento 700!cos w nim stuka tak jak by panewka walila,ale tak niemilosiernie jak by normalnie juz jej tam prawie nie bylo!a smarowanie sie nie swieci nawet jak obnize obroty tak ze sie ładowanie swieci!walenia nie ma jak wcisne sprzeglo i jak silnik jest zimny to pojawia sie to po ok 5 min!co to moze byc?czy ktos mozemi pomoc???

a jeszcze zapomialem dodac ze czujnik smarowania zmieniony na nowy!by rozwiac watpliwosci co do jego prawidlowosci dzialania
Awatar użytkownika
omega_01
Świeżak

Post autor: omega_01 »

a moze to samoregulatory ???
nanek1987
Świeżak

samoregulator czego?bo nie wiem!juz bylem z tym u 3 mechanikow i kazali mi jezdzic az cos padnie ale to tak głośno wali ze mnie drazni i nie da sie nim jezdzic!a i jeszcze sprzeglo sie slizga!nie wiem czy to ma cos wspolnego?moze docisk?ale docisk to i zimny by walil!
Awatar użytkownika
omega_01
Świeżak

hydrauliczne samoregulatory zaworów lub jak kto woli samoregulatory luzu przy popychaczach zaworów a co do sprzegla to na 100% zuzyla sie tarcza wymiana nie jest trudna samemu mozesz to zrobic (tarcza pasuje rowniez ta od 126p i jest tansza niz ta dedykowana do cc)
nanek1987
Świeżak

ale co samoregulatory by mialy wspolnego z wcisnieciem sprzegla po ktorym walenie cichnie i prawie całkowicie ginie!ze sie slizga od tarczy to wiem!juz kupilem kompletne sprzeglo tylko nie mam kiedy zmienic!
Awatar użytkownika
omega_01
Świeżak

to zmien sprzeglo i daj znac czy jest ok po jego wymianie
nanek1987
Świeżak

no to w sobote sie dowiem!załamuje mnie ten cientol!dzis zginelo ladowanie!chyba go w krzaki postawie
nanek1987
Świeżak

sorki za posta pod postem.......

a wiec przyczyna to luzy na panewce od strony kołaz zamachowego!w poniedzialek oddam wał do szlifu!ten czujnik od smarowania to jakis pic na wode w tych cientolach!
a teraz zostalem bez samochodu :-( jestem na łasce ojca i Marjana(kolega)
Awatar użytkownika
Matex
Nowy
Kontakt:

Post autor: Matex »

nie chyba ty jeden :) jak sie zdupcy innym auto to kazdy bierze od starszych albo ma swoje 2 :grin: :grin:
Clean Look :)
nanek1987
Świeżak

ja tam ojca auta nie chce brac do rek!cientol jest tylko moj!a corsa to moja i Ewuni :-D mojej dziewczyny!ale corsiarka juz ruszyla :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”