Rozporka

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Rozporka

Post autor: kamiloooo »

Orientuje sie ktos czy rozporka z Tigry przypasi do Corsy?? Chodzi o rozporke WIECHERSA dokladnie taka...
http://allegro.pl/item95466023_rozporka ... tigra.html
Obrazek
natafka
Świeżak
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: natafka »

no corsa to prawie to samo co tigra tylko z innym nadwoziem ale lepiej sie dowiedz gdzieś jeszcze lepiej. A czemu akurat ta rozpórka ? szukałeś w sklepach?
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

natafka pisze:no corsa to prawie to samo co tigra tylko z innym nadwoziem ale lepiej sie dowiedz gdzieś jeszcze lepiej. A czemu akurat ta rozpórka ? szukałeś w sklepach?
mało techniczna odpowiedź natafka. Kamillo nad litrową jednostką jest troche przestrzeni nad silnikiem ale nie wiem czy tak samo jak w 1.4 w tigrze...
Możliwe, że u Ciebie się nie zmieści, szerokość między kielichami nie znam :(
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2006, o 12:03 przez D12, łącznie zmieniany 1 raz.
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

bedzie pasowac na 99%, tigra ma zajebiscie malo miejsca miedzy silnikiem, a maska takze u ciebie prawie bankowo sie zmiesci

co do rozstawu kielichow nie dam glowy, ale teoretycznie przynajmniej powinien byc ten sam. posialem gdzies pewnego pdf'a, mialem wymiary kontrolne tigry... poszukam, jak znajde to napisze ile powinno byc.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gobo
Nowy
Kontakt:

Post autor: Gobo »

Z rozpórkami w litrówce i w 1.2 16V jest pewien kłopot , bo nad silnik wystaje bardzo wysoko ten kapturek nad przepustnicą i mało się tam zmieści . Najlepiej jakby ta rozpórka była zgięta dość dobrze w strone przodu , ta na fotce taka na oko jest ale czy wystarczjąco to nie wiem. Porszak miał albo ma jeszcze rozpórke która właśnie opierała sie na silniku i zapytaj jego najlepiej jak to jest . Najlepiej idź do sklepu nie ci sprowadzą a jak nie przypasuje to nie weźmiesz , ja tak zrobiłem (gość mówił że na pewno przypasuje a jak się okazało później jednak nie .
Wyginaj śmiało ciało
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

w przyszlym tygdoniu bede probowal ta rozporke przymierzyc... :oko:
porszak mnie caly czas instruuje co do rozporki wiec moze mi sie cos znalezc... :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

no walsnie ta rozporka jest wyciagnieta do przodu i wyglada ze sie zmiesci i ominie ten kapturek. jest jeszcze taki patent, niesprawdzony. widzialem na fotkach ze w agili 1.0 i 1.2 nie ma takiego wielkiego kapturko-grzybka tylko na przepustnice nalozone jest kolanko. wyglada to jak np w x20/18xev w viki lub tak jak u chlopakow z 20xe w CB. tylko ze w tym kapturko-grzybku jest knalik od wolnych obr omijajacy przepustnice i przy pierwszym lepszym kolanku moze byc z tym problem
Kamilo nie ma rozporki to moze sprawdzic jak to wyglada. bo ja zeby ten grzybek zdjac musze zdjac rozporke :lol: , na dolewki plynu chlodzacego juz mam dobry sposob nie wymagajacy demntazu rozporki :D
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

szczerze mówiąc to sam zastanawiałem sie nad ta rozpórka bo po montażu boxa moja dotychczasowa może sie nie zmieścic :oko: może Tobie przypasuje moja ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

boxa wystarczy nieco wyplaszczyc, a przepustnice wysunac dalej od kolektora i po problemie
Obrazek
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Re: Rozporka

Post autor: GUMIS2000 »

kamiloooo pisze:Orientuje sie ktos czy rozporka z Tigry przypasi do Corsy?? Chodzi o rozporke WIECHERSA dokladnie taka...
http://allegro.pl/item95466023_rozporka ... tigra.html
bedzie pasowac tam gdzie w corsach sa te same silnik
co w tigrach
czli przy 8 zaworach moga byc problemy ale nie beda :)
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

kamilooo mysle ze nie kupisz rozporki plug&play do 1.0 :lol: , tam chyba przy kazdej bedzie trzeba cos wyrzezbic troszke
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

Porszak pisze:kamilooo mysle ze nie kupisz rozporki plug&play do 1.0 :lol: , tam chyba przy kazdej bedzie trzeba cos wyrzezbic troszke
do wyboru, do koloru : http://www.wiechers-sport.de/
będzie pasować jak ulał :oko:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”