zmiana kolektora dolotowego pod gaz
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
zmiana kolektora dolotowego pod gaz
mam takie pytanko bo w mojej c16 jest plastikowy kolektor i założyć trza gaz sekwencyjny czyli jakieś 3 tys pln a na giełdzie ostatnio widziałem corse gsi ale tego ecoteka nowszego i miała metalowy kolektor wtedy mażna założyć normalny gaz za jakieś 1500pln
i moje pytanko czy można zamienic moj plastik za metal i czy pasuje idealnie czy trzeba jakieś przeróbki robić bo chce gaz założyć i bym zamienił te kolektory jeżeli były by takie same
i moje pytanko czy można zamienic moj plastik za metal i czy pasuje idealnie czy trzeba jakieś przeróbki robić bo chce gaz założyć i bym zamienił te kolektory jeżeli były by takie same
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
E tam panie jeszcze zmienisz zdaniekozzi pisze:Panie gaz to jest dobry do..............kuchenki, a nie do samochodu!!
Zgadzam się całkowicie - jako, że mam doświadczenie przy przeróbkach/poprawianiu instalacji IIgen. musze powiedzieć, że wtrysk to najlepsza opcja. Zrobienie IIgen tak żeby to jeździło jak należy pochłonie tą różnice w cenie a pewnie nigdy nie dorówna w eksploatacji.geo022 pisze:gejzer jesli juz to zakladaj sekwencje -jak policzysz koszty przeróbek wyjdzie CIe to samo a sekwencja to sekwencja a nie mieszalnik razz.gif
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
A kiedy ty się nauczysz słuchać rad ludzi z forum ?gejzer6 pisze:wczoraj byłem w serwisie Opla i powiedzieli mi że nie pasują kolektory
to co się dowiedziałeś w oplu można opisać tak, że do niebieskiego długopisu, można dać tylko niebieski wkład, bo z czarnym nie będzie działał
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
!markos odpowiednio wczesniej pisze:c16xe ma inna gore i inny dol niz x16xe. zeby je zamienic musisz kupic caly kolektor z x16xe i zaslepic miejsce po egr, ktorego w c16xe nie ma.
jasne.. nie pasuja.. a ja wlasnie kupilem sobie dolna czesc kolektora z x16xe i nawet nie wyborazam sobie, zeby nie pasowalogejzer6 pisze:wczoraj byłem w serwisie Opla i powiedzieli mi że nie pasują kolektory
-
- Swój
- Kontakt:
tylko tak pojechalem sie zapytać bo bylem w okolicyAdamXXL pisze:A kiedy ty się nauczysz słuchać rad ludzi z forum ?gejzer6 pisze:wczoraj byłem w serwisie Opla i powiedzieli mi że nie pasują kolektory
to co się dowiedziałeś w oplu można opisać tak, że do niebieskiego długopisu, można dać tylko niebieski wkład, bo z czarnym nie będzie działał
ale myśle nad sekwencja
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
hmmm nie wazne czy masz plastikowy kolektor czy nie to aby ten gaz "dobrze"(umyslnie w cudzyslowiu ze wzgledu na antygazowcow;)) funkcjonowal to musi byc sekwencja do wielotrysku, wiec jesli masz taki wtrysk to nie masz co sie zastanawiac bo przy tej tanszej instalacji bedziesz mial duze problemy, dodatkowo doplacisz jak masz kolektor plastikowy
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
- Nowy
- Kontakt:
Tania sekwencja KLIK
chyba lepsze to od kupowania innego kolektora a później kupowaniu II gen... No i przy ewentualnej sprzedaży autka łatwiej chyba sprzedać z wtryskiem niż z mieszalnikiem
chyba lepsze to od kupowania innego kolektora a później kupowaniu II gen... No i przy ewentualnej sprzedaży autka łatwiej chyba sprzedać z wtryskiem niż z mieszalnikiem