COMBO TOUR rocznik 1999 by gumis2000
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
A co ma odpowietrzanie do hamowania ??
Odpowietrznik ruszasz tylko przy odpowietrzaniu a nie przy hamowaniu??
Po co mialem zmieniac drugi odpowietrznik skoro byl dobry ,gdyby sie urwal to wiadomo???
Odpowietrznik ruszasz tylko przy odpowietrzaniu a nie przy hamowaniu??
Po co mialem zmieniac drugi odpowietrznik skoro byl dobry ,gdyby sie urwal to wiadomo???
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nooo taaa, ale o ile faktycznie jego wielkosc nie ma wiekszego znaczenia, to wyobraz sobie, ze ten element ukladu hamulcowego (jako jeden z wielu) utrzymuje w nim ogromne cisnienie i jesli jest nieszczelny to nara...-=kLaRi=- pisze:Odpowietrznik ruszasz tylko przy odpowietrzaniu a nie przy hamowaniu??
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
nikt tu nie wspominal o nieszczelnosci ,gdyby ten wiekszy ktory mi dali byl nieszczelny to wiadomo gdzie by skonczyl... nikt chyba nie zalozylby nieszczelnego zacisku ok koniec tego ot
-
- Weteran
- Kontakt:
no i co z tego ????????????????????Staneq pisze:u Basisty sie wszystko jakos pomiescilo wiec tez dasz rade Gumi
ja on to robił na innym kicie i z inna skrzynia
ze nie wspomne o tym ze ma przed przed liftem
roznic jest naprawde wiele a wszytko i tak wychodzi w praniu
Ostatnio zmieniony 3 cze 2006, o 19:04 przez GUMIS2000, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Jesli chodzi o fure to nie wiem co to ma do rzeczy...GUMIS2000 pisze: ze nie wspomne o tym ze ma fere przed liftem
-
- Weteran
- Kontakt:
ano to ze zmienione sa podłuznice i ile lewa czesc komory silnika-=kLaRi=- pisze:Jesli chodzi o fure to nie wiem co to ma do rzeczy...GUMIS2000 pisze: ze nie wspomne o tym ze ma fere przed liftem
sie nieznieniła od 1993 r. to prawa tak.
Sa to nie wielkie zmiany ale jak sie walczy z przewodami :
od wody
wspomagania
doładowania
podcisnienia
i wiazka to kazdy ale kazdy cm moze miec znaczenie.
Aha i tak jak odpale motor to dopiero zobacze czy nic nie obciera
czy nic nie trze i td i tp
Zamierzam tez czasami hamowac silnikiem , a poduszki mam
seryjne (powiedzmy,jest tam teraz pewien MYK ale nikt
prucz mnie i jeszcze jednej osoby z klubu nie wie i
chyba pozostanie to tajemnica).
nie wiem czy maglownica jest wycentrowana i wogle geometrii
nie ma ale juz jest problem przy skrecie w prawo bo obciera
o skrzynie biegów lewew koło
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Super Gummi !!!
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
bo to auto będzie słuzyło tylko do jazdy na wprostGUMIS2000 pisze:juz jest problem przy skrecie w prawo bo obciera
o skrzynie biegów lewew koło
Ps. dawaj dawaj nie poddawaj sie
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- !markos
- M A S T E R
to tak jakby ktos mial ochote swapowac leta do corsy i mial jakis problem, to pamietajcie, ze gumis nic nie powie. pomocne to cholernie...GUMIS2000 pisze:poduszki mam seryjne (powiedzmy,jest tam teraz pewien MYK ale nikt prucz mnie i jeszcze jednej osoby z klubu nie wie i chyba pozostanie to tajemnica).
nie ma to jak silnik z przeznaczeniem do danego samochoduGUMIS2000 pisze:juz jest problem przy skrecie w prawo bo obciera o skrzynie biegów lewew koło
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
nie on pierwszy i zapewne nie on ostatni tutaj...!markos pisze:to tak jakby ktos mial ochote swapowac leta do corsy i mial jakis problem, to pamietajcie, ze gumis nic nie powie. pomocne to cholernie...GUMIS2000 pisze:poduszki mam seryjne (powiedzmy,jest tam teraz pewien MYK ale nikt prucz mnie i jeszcze jednej osoby z klubu nie wie i chyba pozostanie to tajemnica).
-
- Weteran
- Kontakt:
z tego co wiem to i basiasta i M-tech wiszaja na poduszkach od!markos pisze:to tak jakby ktos mial ochote swapowac leta do corsy i mial jakis problem, to pamietajcie, ze gumis nic nie powie. pomocne to cholernie...GUMIS2000 pisze:poduszki mam seryjne (powiedzmy,jest tam teraz pewien MYK ale nikt prucz mnie i jeszcze jednej osoby z klubu nie wie i chyba pozostanie to tajemnica).
nie ma to jak silnik z przeznaczeniem do danego samochoduGUMIS2000 pisze:juz jest problem przy skrecie w prawo bo obciera o skrzynie biegów lewew koło
1.0 do 1,6 i jest bardzo dobrze
REN ma tez serujne a swego czasu miał 315 koni i tez sie nic
nie urwało !!!!
A ja znalazłem pewen MYK i tyle i by najmnie nie sa to pełne
poduski tylko poprostu inne ale jakie nie powiem
kazdy ma jakis tajemnice i po to one sa
ano sa plusy i minusy swapa , szczegulnie mnie to
dziwi bo civica tez czeka swap
@ Markos , i tak bardzo duzą dokumentacje prowadze
apropo swapa i wszytko opisuje w moinch notatkach
a ty jak zwykle przeszadasz ze nie jestem pomocny
OJEJEKU JEJKU
- !markos
- M A S T E R
swap b18c6 z integry trwa poltora dnia i w przypadku biorcy, ktory mial vtec - kosztuje 500pln. jesli biorca jest non-vtec trzeba dodatkowo porzezbic z dwoma kabelkami (zeby zalaczal sie vtec). dolicz koszt przelozenia hamulcow, polosi i piast, ktore takze pasuja bolt-on z zerowymi modyfikacjami, takze tez nie sumarycznie nie jest to majtek.GUMIS2000 pisze:sa plusy i minusy swapa, szczegulnie mnie to dziwi bo civica tez czeka swap
to ile poszlo na kit konwersyjny + niezbedne czesci i ile juz trwaja prace?
ps.1
to taki offtopowy post w kwestii kompatybilnosci silnikow opla i silnikow hondy z roznymi modelami w obrebie danej marki...
ps.2
mi pomoc w przekladce leta nie jest potrzebna, bo wszystkie silniki wieksze niz 1.6 uwazam w corsie za megapomylke, ale co kto lubi...
ps.3
mimo wszystko trzymam kciuki
-
- Forum Master
- Kontakt:
co do poduszki moze sie nieznam ale mtech zdaje sie dozuca ja od siebie takze jakby seryjna z zalozenia byla juz zdupy, niewspokne juz o tym ze moje 1.0 oberwalo jedna i zdaje sie porszaka rowniez to chyba nie sa zadne demony hehe seryjna pekla zarowno umnie jak i basisty przy 2.0 teraz mam twarda i jest super, silnik nie lata jak dziwka to do przodu to do tylu hmm a jak sie robi tak ciasno jak w lecie to chyba ma to jakies znaczenie bo zaraz zacznie cos o cos obcierac
Markos nie porownuj swapa corsy z letem i cifa z silnikiem z itr bo i tak wiadomo co bedzie lepiej jezdzic skrecac i co bedzie mniej awaryjne
oraz Gumi zluzuj troche z cisnieniem w komentarzach to nie koniec swiata jeszcze mam nadziej ze skonczy sie po wyjechaniu od kwietniaka a nie bedzie trwal wiecznosc tak jak u mnie i fisza wiecznie cos
Markos nie porownuj swapa corsy z letem i cifa z silnikiem z itr bo i tak wiadomo co bedzie lepiej jezdzic skrecac i co bedzie mniej awaryjne
oraz Gumi zluzuj troche z cisnieniem w komentarzach to nie koniec swiata jeszcze mam nadziej ze skonczy sie po wyjechaniu od kwietniaka a nie bedzie trwal wiecznosc tak jak u mnie i fisza wiecznie cos
-
- Weteran
- Imię: Marcin
wiem widziałem!markos pisze:bo musisz wiedziec, ze nie bylo go widac dopoki nie dopisalem poprzedniego swojego postakozzi pisze:no a gdzie ma być go widać??
watek zniknal z forum. mozna go bylo czytac, ale nie byl widoczny na forum projektow. wazne, ze juz wrocil, bo sie troszke z gumisiem denerwowalismy
nawet z Artsem myśleliśmy że go skasowałeś
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI