Śruby zabezpieczające do Corsy A
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Śruby zabezpieczające do Corsy A
Witam kupiłem niedawno alusie do mojego cara i potrzebuje jakieś śruby zabezpieczające ale patrząc na allegvro niewiem jakie wybrać gdyż nieznam wymiarów tych śrub a teraz niemam możliwości sprawdzenia.Jakby ktoś mógł mi podać jakie wymiary muszą mieć śruby do Corsy byłbym bardzo wdzięczny albo jakis konkretny link z allegro.Pozdrawiam
Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
-
- Świeżak
- Kontakt:
wstawiłem 14 cali ATS opony Michelin 185/60 ale z tyłu mi obicerała blacha o oponę ale podgiołem ładnie ją nic nie widać i jest dobrze juz nic nie trze ale naprawde fajnie wygląda na szerokich oponach i prowadzi sie o niebo lepiej niż na standardach ( samochód ten co na avatarze wczoraj robiłem foty ;p ) z zawieszeniem nic nie robiłem stoi na standardzie narazie
Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
-
- Świeżak
- Kontakt:
A jak tam z przyspieszeniem w takich laćkach? Wiadomo że Corsa 1.2 OHC to raczej wielką mocą nie dysponuje
Ja poszukuję takich felg do Corsy http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=112007696 ale w rozmiarze 14 cali, bo 15 to za duże. Czy spotkałeś kiedyś takie ATSy 14-calowe?
Ja poszukuję takich felg do Corsy http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=112007696 ale w rozmiarze 14 cali, bo 15 to za duże. Czy spotkałeś kiedyś takie ATSy 14-calowe?
Sweet ain't nuthin' without sour...Corsa A 92r
-
- Świeżak
- Kontakt:
tak widziałem napewno jest odmiana takich 14 bo kuzyn miał w Astrze a potem w Golfie III.Co do przyspieszenia różnicy zbytnio nie zauważyłem ale o to sie bałem ze bedzie jeszcze bardziej mułowata ale kapcie zrywa nawet ładnie przyspiesza raczej na tym samym poziomie spadek mocy na asfalt może i jest ale minimalny ja nie odczuwam tego.
Ktos wie moze co do tych śrub bo jestem w kropce
Ktos wie moze co do tych śrub bo jestem w kropce
-
- Świeżak
- Kontakt:
Witam,
a jak z ET felgi. Może mi wytłumaczyć o co z tym ET chodzi, jakie ET powinno być, czy jest jakieś optymalne dla Corsy A? Czytałem trochę w necie na ten temat ale za dużo tam technicznego języka.
Przeczytałem też, że im mniejsze ET tym bardziej felga wystaje na zewnątrz auta. Prawda to?
PZDR
a jak z ET felgi. Może mi wytłumaczyć o co z tym ET chodzi, jakie ET powinno być, czy jest jakieś optymalne dla Corsy A? Czytałem trochę w necie na ten temat ale za dużo tam technicznego języka.
Przeczytałem też, że im mniejsze ET tym bardziej felga wystaje na zewnątrz auta. Prawda to?
PZDR
- Sznaps
- Nowy
o ET to w archiwum masz milion wytłumaczeń.
Optymalne dla CA to dla 13'' i 14'' et 49 natomiast dla 15 to już gorzej bo wtedy zależy to też od gum i trudno dobrać żeby nie obcierało a 49 trze od środka powiedziałbym że są szanse dla et w granicach 42-45 ale najlepiej wypróbować bow tym przypadku nikt ci nie zagwarantuje że będzie ok.
Optymalne dla CA to dla 13'' i 14'' et 49 natomiast dla 15 to już gorzej bo wtedy zależy to też od gum i trudno dobrać żeby nie obcierało a 49 trze od środka powiedziałbym że są szanse dla et w granicach 42-45 ale najlepiej wypróbować bow tym przypadku nikt ci nie zagwarantuje że będzie ok.
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
-
- Świeżak
- Kontakt:
Wiem wiem że było o ET w archiwum bo nawet czytałem twoje wypowiedzi Sznaps tylko że z tym archiwum to jest często jeden problem - wiele odpowiedzi a żadna konkretnie na temat. Wiadomo, ktoś kto się zna to albo nie pyta albo wyłowi cenne info z postów ale reszta mnie obeznana, zaczyna się wtedy gubić.
Ale dzięki za konkretną odpowiedź zanim administrator zdążył zainterweniować hehe
Ale dzięki za konkretną odpowiedź zanim administrator zdążył zainterweniować hehe
-
- Świeżak
- Kontakt:
na następną wiosne kupie chyba 185/55 bo te dojade do konca juz teraz ale mówię zrywa kapcie na gołym asfalcie także nie jest żle jeszcze z nią ciężki ma żywot z moją prawą nogą ale powiem tak udąło mi się ją rozbujac do 170 km/h tydzień temu na obwodnicy wymagało to troche sprytu ale sie udało silnik już wył ale wytrzymał