Witam!
Nie wiem czy to kwestia techniczna, ale ...
Czy jest jakis sprawdzony sposob, aby stwierdzic ktore lozysko przednie(lewe/prawe) jest uszkodzone? Sytuacja jest taka, ze w tej chwili, ze mam rozjechana geometrie i jak skrecam to szum ustaje. Podejrzewam, ze jak ustawie geometrie, to przy jezdzie na wprost szumu nie bedzie, a pojawi sie przy skrecaniu. Poniewaz planuje na dniach zrobic pelna geometrie, to chce wymienic sobie to lozysko. Pytanie tylko ktore ...
Sa jakies metody, albo jak to zweryfikowac, zeby sie nie okazalo, ze wymienie nie to co potrzeba
Dodam, ze po podniesieniu samochodu i probie przekrecenia kola reka nie ma zadnej roznicy w pracy (typu opor, odglos pracy).
Łożysko przednie
- Mihó
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
U m,nie nie wiem czy łożyska. Zaczyna się od 40km/h i później jest już ciągłe natężenie hałasu (nie robi się głośniej). Czy może to być któreś z łożysk ? (a nie mam luzu na kołach przednich), a hałas jakby z przodu się dobywa
Czy może to łączyć z pracą sprzęgła ? Gdy stoi na luzie mam wciśnięte sprzęgło, jest ok. Ale jak je puszczę, słyszę delikatnie głośniejszą pracę (może siedząc w środku jej nie słyszę, ale jest słyszalna z zewnątrz)
Czy może to łączyć z pracą sprzęgła ? Gdy stoi na luzie mam wciśnięte sprzęgło, jest ok. Ale jak je puszczę, słyszę delikatnie głośniejszą pracę (może siedząc w środku jej nie słyszę, ale jest słyszalna z zewnątrz)
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
- szajboos
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Może źle myślę (jeśli tak to niech ktoś mądrzejszy mnie poprawi), ale to może mieć związek ze skrzynią biegów. U Cursora mamy w Kadziorze było podobnie. To była na pewno skrzynia, tylko że myśmy jej nie rozbierali. Jak kupiłem Kadetta to dostałem F10 5B, a że do 1.8 ona mi nie potrzebna to teraz jeździ u niej. I "sprawa ucichła"
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
u mnie sympatyczny Pan podczas wymiany łozyska stwierdził, że trzeba wymienić też piaste szkoda, że nie dodał, iż zniszczył ją podczas nieudolnego wybijania łożyskaYAQB pisze:Powiem tak ... lozyska to ja nawet mam dwa w domu Tylko nie za bardzo mam czas. Wymiana 2-ch bedzie trwala ... 2 x dluzej i nie bedzie to 20 minut ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
generalnie to wymiane lozyska z przodu powinno robic sie na prasie ,wtedy nie bedzie problemu. Osobiscie nie wymienilbym sam przednich lozysk...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/