Jazda na trolejacha :)

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Jazda na trolejacha :)

Post autor: D12 »

Wczoraj w Łodzi toyota zorganizowała prezentacja kilku nowości rynkowych Priusa, Aygo, Rav4 :)
Odbyły się również zawody w jeździe na trolejach i takie tam przeciąganie tego co najcięższe produkowane w koncernie. Zająłem 3 m-ce w jeździe na trolejach.... było super.
Obrazek
Obrazek
Robie projekt trolejów do corsy :) nie ma bata jazda na tym sprzęcie daje ogromną frajde :)

Macie jakieś doświadczenia z jazdą na trolejach ? Albo znacie jakąś firme, która może sprzedaje taki sprzęt w rozsądnej cenie?
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

w praktikerze kupujesz takie kolka jak do kublow na smieci (z gwary: hasiokow:D) ,blache na zlomie 5mm ,jedziesz do spawacza i gotowe ,malujesz na jakis kolor i masz zabawe ;D -
No i dodatkowo musisz miec dobry reczny zeby sie nie obrocilo :D

APROPO: mozna byc cos takiego na nastepny zlot zrobic :)-konkurs na zlot jak znalazl :D -chetnie sie tym zajme :). Poszukam kolek itd ,jak koszty beda wysokie to mozemy zrobic zrzute po pare groszy i bedziemy miec zlotowa zabawke ;D Na torze bylo by smiesznie ,jak chcecie to moge w najblizszym czasie porozgladac sie za tym. jak bedzie zainteresowanie to zalozymy watek w organizacyjnym :D
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

-=kLaRi=- pisze: No i dodatkowo musisz miec dobry reczny zeby sie nie obrocilo :D
Hmmm to raczej nie opiera się o ręczny tylko o wachacz albo o jakiś z elementów zawieszenia opiera się.
-=kLaRi=- pisze: APROPO: mozna byc cos takiego na nastepny zlot zrobic :)-konkurs na zlot jak znalazl :D -chetnie sie tym zajme :). Poszukam kolek itd ,jak koszty beda wysokie to mozemy zrobic zrzute po pare groszy i bedziemy miec zlotowa zabawke ;D Na torze bylo by smiesznie ,jak chcecie to moge w najblizszym czasie porozgladac sie za tym. jak bedzie zainteresowanie to zalozymy watek w organizacyjnym :D
Heh na torze czasówka z takim sprzętem to dopiero byłaby jazda :)
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

mozna zrobic takie lapy zeby nie trzymalo sie na samym recznym tylko jeszcze o wahacz :D
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

-=kLaRi=- pisze:mozna zrobic takie lapy zeby nie trzymalo sie na samym recznym tylko jeszcze o wahacz :D
To właśnie napisałem, rozmawiałem dzisiaj z kolegą jeszcze przed zimą powinienem coś wymodzic ;)
STOP Pijanym kierowcom
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Corstek »

Odswiezam, bo znalazlem cos w temacie.

Mysle, ze na poczatek taki patent w zupelnosci wystarczy, pozatym jest na maksa tani:

http://www.autokrata.pl/ogien/53/ciekawy_patent/

:-D
Nie oszukujmy sie... to dziala.
B x14sz
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

Corstek pisze:Odswiezam, bo znalazlem cos w temacie.

Mysle, ze na poczatek taki patent w zupelnosci wystarczy, pozatym jest na maksa tani:

http://www.autokrata.pl/ogien/53/ciekawy_patent/

:-D
Nie oszukujmy sie... to dziala.
tak ale nie na serynych oponach
145/80/13 i nie na seryjnym zawieszeniu
pamientajmy ze to spotowa wersja
Awatar użytkownika
totik
Nowy
Kontakt:

Post autor: totik »

na spotach MTK robiliśmy podobny patent, ale zamiast tacek z Mc'a były najzwyklejsze alukołpaki :-D zabawa przednia
dB Drag - 132,6 dB - ale to ciągle za mało
Pozdrawiam fanów plastiku, szpachli, siatki i turbo-wlotów...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

GUMIS2000 pisze:tak ale nie na serynych oponach
w innym filmiku kolesie robia dokladnie to samo seryjnym focusem kombi zdaje sie, wiec nie podejrzewam, zeby "sportowa wersja" miala tu jakiekolwiek znaczenie :lol:
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

!markos pisze:
GUMIS2000 pisze:tak ale nie na serynych oponach
w innym filmiku kolesie robia dokladnie to samo seryjnym focusem kombi zdaje sie, wiec nie podejrzewam, zeby "sportowa wersja" miala tu jakiekolwiek znaczenie :lol:
hahahahahahahahahahahahhahahhahaaaahhhahahahahahahahahahha

sek w tym ze jak pod wpływem siły odsrodkowej podniesie ci sie
koło do góry to zgubisz tacke z MC i masz nagły kontak z asfaltem.
a teraz zastanówmy sie jakie zawieszenie ma wieksze tendecje do
podnoszenia i przechylania sie na zakretach ????? hhmmmmmm ???
sportowe czy seryjne ???? hhmmmmmmm ???
no sam nie wiem chyba jeszcze nie dorosłem i jestem
gówniarzem SORRY
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

GUMIS2000 pisze:jak pod wpływem siły odsrodkowej podniesie ci sie
koło do góry to zgubisz tacke z MC
jakiej k*rwa sily odsrodkowej? :lol: nie sily odsrodkowej jesli juz, tylko raczej jest to kwestia przyczepnosci opon - im wieksza przyczepnosc tym wieksze prawdopodobienstwo uniesienia wewnetrznego kola. tutaj przyczepnosci NIE MA, wlasnie dzieki tackom, wiec kola nie maja szansy sie uniesc. czy na trolejach podnosza sie komus kola? chyba nie.. bo nie ma trakcji? gumis.. zastanow sie troszke czasem zanim cos takiego napiszesz..
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

Przyznam, że pomysł z tackami niebanalny ale ja miałem okazje obserwować inne podobne zjawisko. Równy asfalt bo bokach trawsko, brak krawężników, na mokrej drodze rozłożone kilkadziesiąt jak nie kilkaset tacek jednorazowych ( białe tależyki) i auto wjeżdzało na ten obszar z jakąś tam prędkością i była to imitacja poślizgu może coś dawało ale tacki szybko fruwały więc były zalewane wodą :)
STOP Pijanym kierowcom
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Corstek »

Wogole nie wiem o co Ci chodzi Gumis. Sila odsrodkowa na tych tackach jest jakas smiesznie mala to po pierwsze, a po drugie to bardziej bym sie bal jakiegos wyboju czy cos i wtedy tacka moze i wylecie, ale co z tego, to nawet lepszy trening, no chyba, ze rozwazymy jakis ekstremalny przypadek jazdy bokiem z duza predkoscia i nagle kola lapie super przyczepny asfalt i nie wiem dacha np lapie sie, ale przeciez to zabawa z raczej nie duzymi predkosciamu...

Co do podnoszenia kola to u mnie podnosilo sie na seryjnym i na "sporotwym". Wogole to na seryjnym raczej mniejsze tendencje do podnoszenia sa, bo wiekszy skok. Nie wiem nawet czy zawieszenie ma tu wogole jakis wplyw. Sportowe lancery podnosza, seicento to samo, seryjne tez podnosza. I jest to zdecydowanie kwestia przyczepnosci opon.

Szerokosc opon tez nie wiem jakiekolwiek ma tu znaczenie??

Na pewno sam to kiedys stestuje.
B x14sz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”