c16xe dławi się, potencjometr przepustnicy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ania1981
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: ania1981 »

Co do oleju.....jakiś półsyntetyk Castrola....znajomy załatwił z Salonu i niestety nie mam dokładnej jego nazwy....wiem że to nie dobrze ale ten znajomy będzie tam jescze pracował, gdyby okazało się że go jeszcze potrzebuję :)
Trochę na dolanie jest!!! Ups.... :grin:
ania1981
Świeżak

Post autor: ania1981 »

Tak dla waszej wiadomości....byłam na kompie w sprawie tego mojego przepływomierza, gość, który to sprawdzał, zauważył jakieś przetarcie na "kablach podciśnieniowych" (czy coś w tym stylu - wy pewnie będziecie wiedzieć o co chodzi) i to "załatał"..... jeżdżę dopiero dwa dni po tej "naprawie" i nie mogę stwierdzić na 100% że to to, ale różnica w wkręcaniu na obroty jest (w tej chwili nie ma już tego odczuwalnego momentu, w którym Corsa dostaje kopniaka - idzie od poczatku do końca równo!!!). Czy myślicie, że to by wystarczyło....że to mógłbyć powód wszystkich problemów???
Może za wcześnię się cieszę.... ale to się okażę z czasem.....
Fagot
Nowy
Kontakt:

Post autor: Fagot »

cos mi jak klekot zaczoł chodzic wiec jade wymienic w poniedziałek olej mam nadzieje ze to pomoże :zakrecony:
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Fagot pisze:cos mi jak klekot zaczoł chodzic wiec jade wymienic w poniedziałek olej mam nadzieje ze to pomoże :zakrecony:
w podpisie masz kadeta gsi w ogrodzie a mnie przyda sie zajechane c16xe <lol>
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Fagot
Nowy
Kontakt:

Post autor: Fagot »

-=m&m=- pisze:
Fagot pisze:cos mi jak klekot zaczoł chodzic wiec jade wymienic w poniedziałek olej mam nadzieje ze to pomoże :zakrecony:
w podpisie masz kadeta gsi w ogrodzie a mnie przyda sie zajechane c16xe <lol>
Czy ja wiem czy zajechane wciaga puga s16,a ten smieszny g-tech pokazał takie cos 0-100kph 8,5 sek 0-400m 16,1 sek na zimowkach wiec zle nie jest.Pali około 1 litra oleju na 9 tys km.Przekładka bedzie jak buda bedzie obspawana z klatka, zawiecha jakas dobra itd... jakos kwiecien, wtedy c16xe chetnie sprzedam :lol:
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”