wymiana popychaczy w c16xe
-
gejzer6
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
czy jest ktoś w stanie po jakichś zniżkach kupić popychacze do c16xe dokładnie 4 sztuki taniej niż to co znalazłem
http://moto.allegro.pl/item177241538_po ... h_16v.html
jeśli tak to prosze o info i cene
http://moto.allegro.pl/item177241538_po ... h_16v.html
jeśli tak to prosze o info i cene
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, o 14:30 przez gejzer6, łącznie zmieniany 1 raz.
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
kurde to i tak juz jest MEGA tanio sie mi wydaje.normalnie w oplu 120 zeta,w inter carsie okolo 60.watpie czy znajdziesz taniej. no chyba ze ci znizki ktos zalatwi.
tez jestem na etapie kupowania tych kurcze nieszczesnych popychaczy.
ciekawe jaka jest jakosc tych popychaczy za 26 zeta
tez jestem na etapie kupowania tych kurcze nieszczesnych popychaczy.
ciekawe jaka jest jakosc tych popychaczy za 26 zeta
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
-
gejzer6
- Swój
- Kontakt:
no nie wiem zawsze warto zapytać : "może jednak ktoś załatwi"
ale skoro już sam markos mówi że 26pln to już cena niska to znaczy że nei ma co szukać
a teraz mi powiedzcie czy można je samemu założyć tzn chodzi mi o to czy jak zdejmne wałki to czy one później mają być założone pod odpowiednim kontem i czy przy tej operacji są potrzebne jakieś specjalne klucze albo cuś bo cierpie na brak kase teraz i wolałbym samemu podłubać niż komuś dać zarobić
a szukałem już w podobnych tematów na forum ale nie znalazłem konkretów
PS. jak bym sam przy tym dłubał to moge pare fotek dla ciekawskich porobić
ale skoro już sam markos mówi że 26pln to już cena niska to znaczy że nei ma co szukać
a teraz mi powiedzcie czy można je samemu założyć tzn chodzi mi o to czy jak zdejmne wałki to czy one później mają być założone pod odpowiednim kontem i czy przy tej operacji są potrzebne jakieś specjalne klucze albo cuś bo cierpie na brak kase teraz i wolałbym samemu podłubać niż komuś dać zarobić
a szukałem już w podobnych tematów na forum ale nie znalazłem konkretów
PS. jak bym sam przy tym dłubał to moge pare fotek dla ciekawskich porobić
- geo022
- Swój
- Kontakt:
z rozbraniem silnika nigdy nie ma kłopotu ,natomiast poskładać to do kupy zeby działało to juz cos:)
Ja powiem na podstawie x12xe
rozebralem go w godzinke niecałą , większych problemów zeby dostać sie do popychaczy nie ma -sciągasz pokrywe zaworów,ściagasz rozrząd, pozniej odkręcasz mocowania wałków rozrządu sciagasz wałki i juz jesteś ale wymiana hmmm ja bym sie tego nie podejmowal -lepiej daj komuś kto się zna bo lepiej zapłacić raz a więcej niz 2 razy
Ja powiem na podstawie x12xe
rozebralem go w godzinke niecałą , większych problemów zeby dostać sie do popychaczy nie ma -sciągasz pokrywe zaworów,ściagasz rozrząd, pozniej odkręcasz mocowania wałków rozrządu sciagasz wałki i juz jesteś ale wymiana hmmm ja bym sie tego nie podejmowal -lepiej daj komuś kto się zna bo lepiej zapłacić raz a więcej niz 2 razy
- chuckyhc
- Nowy
- Kontakt:
ja w moim c16 juz to robilem(sprawdzalem swoje popoychacze) i jakis problemow wiekszych nie stwierdzilem.
ale tak jak geo napisal,jak sie czlowiek nie zna to lepiej dac to komus kto to umie zrobic.
a w c16 to trzeba rozebrac rozrzad,sciagnac kolektor ssacy (ten plasitkowy),pokrywe zaworow odkrecic i walki wyciagnac i bez problemu popychacze wychodza.
ale tak jak geo napisal,jak sie czlowiek nie zna to lepiej dac to komus kto to umie zrobic.
a w c16 to trzeba rozebrac rozrzad,sciagnac kolektor ssacy (ten plasitkowy),pokrywe zaworow odkrecic i walki wyciagnac i bez problemu popychacze wychodza.
Jest Corsa C GSi Z18XE
- geo022
- Swój
- Kontakt:
gejzer przy składaniu musisz przeciez dobrze założyc popychacze, dobrze włożyc wałki , zamontować głowicę na bloku i założyć rozrząd a to juz o 4 czynnosci za duzo -bo jesli która kolwiek pojdzie nie tak bedziesz miał problemy a jesli rozrzad zle ustawisz to na marne zda Ci sie ta Twoja nowa instalacja gazowa 
ps. to jest sekwencja czy instalka z kompem?
ps. to jest sekwencja czy instalka z kompem?
-
gejzer6
- Swój
- Kontakt:
ale powiedz mi po co ściągać głowice chyba wystarczy pokrywe zaworów i wałki kolektor ten plastkowy
a gaz to sekwencja na kompie stag300
dzwoniłem do tego kolesia w sprawie tych popychaczy z tego linka co podałem wyżej i powiedział mi żeby sprawdzić numery silnika bo są do 16v jeszcze inne jakieś droższe
kurcza a teraz z kąd wyrwać ten numer silnika
w koncu jak to jest z tymi popychaczami wg. markosa te bedą pasować
tu znalazłem inne ale troche droższe:
http://moto.allegro.pl/item176182728_po ... od_ss.html
a gaz to sekwencja na kompie stag300
dzwoniłem do tego kolesia w sprawie tych popychaczy z tego linka co podałem wyżej i powiedział mi żeby sprawdzić numery silnika bo są do 16v jeszcze inne jakieś droższe
kurcza a teraz z kąd wyrwać ten numer silnika
w koncu jak to jest z tymi popychaczami wg. markosa te bedą pasować
tu znalazłem inne ale troche droższe:
http://moto.allegro.pl/item176182728_po ... od_ss.html
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, o 18:29 przez gejzer6, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Popychacze w 16v wyciagasz i wkladasz bez zadnego ich ustawiania itd!!!
To sa hydrauliki wiec zero ustawien!!
Jedyny problem jaki mozesz miec to ustawienie rozrzadu!
To sa hydrauliki wiec zero ustawien!!
Jedyny problem jaki mozesz miec to ustawienie rozrzadu!
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- chuckyhc
- Nowy
- Kontakt:
dokladnie.szkoda glowicy by bylo jakby tak zle rozrzad zalozyc.a tak apropos rozrzadu,to myslalem ze jego ustawienie jest bardziej skomplikowane,problem jedynie jest z rolka ktora tzeba w odpowiednim kierunku ustawiac i w odpowiednim polozeniu dokrecic.
a co do ceny w oplu to w szoku jestem.to chyba jakies zamienniki kurde.bo u mnie w bielsku curwa 120 zeta i nie ma bata.
a co do ceny w oplu to w szoku jestem.to chyba jakies zamienniki kurde.bo u mnie w bielsku curwa 120 zeta i nie ma bata.
Jest Corsa C GSi Z18XE
-
gejzer6
- Swój
- Kontakt:
tzn sytuacja wygląda tak że on przestał mi tak brać olej a gaz założyłem ze względu że dużo jeżdze a paliwo drogie a jakoś nie mogłem skompletować kasy na to żeby zmienić auto na jakieś inne oszczędne a zarazem żeby to nie byłą padaka a popychacze wymieniam bo cuś mi sie zjebało nieoczekiwanie tzw złośliwość rzeczy martwych chyba . ogólnie jestem zadowolony jak na razie z gazu i nie narzekam proktycznie wogóle nie odczuwam spadku mocy a wręcz można by powiedzieć że troche lepiej śmiga (może mi sie wydaje) a jak mierzyłem ciśnienie w cylindrach przed tą awarią to wszędzie było 14 powiedzieli mi że to dobrze ale nie wiem nawet ile powinno być 
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
daje sobie palcachuckyhc pisze:a tak apropos rozrzadu,to myslalem ze jego ustawienie jest bardziej skomplikowane,problem jedynie jest z rolka ktora tzeba w odpowiednim kierunku ustawiac i w odpowiednim polozeniu dokrecic.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
to podaj adres i nie obrażaj siechuckyhc pisze:Mike he he.to poslij mi tego palca w paczce![]()
.Robilem to curwa
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- chuckyhc
- Nowy
- Kontakt:
No mike nie obrazam sie przciez no co ty.no szczerze to z odkreceniem kola pasowego to tzreba sie troche nameczyc.raz ze nie mialem odpowiedniego torxa a dwa ze nie mialem jak zablokowac walu,ale doszedlem jakosik do tego. wystarzczy miec troche pojecia o mechanice i troche odwagi (pierwszy raz robilem rozrzad sam w samochodzie innym niz maluch i golf 1).
a palca nie chce bo moze sie ci jeszcze przydac no nie?

a palca nie chce bo moze sie ci jeszcze przydac no nie?
Jest Corsa C GSi Z18XE