ale jajca benzyna na kartki

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
gejzer6
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

ale jajca benzyna na kartki

Post autor: gejzer6 »

"""""Rząd szykuje kartki na benzynę 07:47 23.03.2007
piątek

Wracają kartki na benzynę - czytamy w "Gazecie Wyborczej". Już w najbliższych tygodniach wejdzie w życie nowe rozporządzenie ministra gospodarki, które upoważni wojewodów - w razie kryzysu - do wydawania kartek.

Kartki na benzynę dostaniemy tylko w razie zagrożenia bezpieczeństwa paliwowego państwa. Nowe rozporządzenie zakłada, że w razie kryzysu rząd może też w inny sposób ograniczać zużycie paliwa, np. obniżając limity prędkości jazdy. Za jazdę z większą prędkością grozić będzie wtedy mandat od 500 do 1000 zł.

Ile benzyny będzie można kupić na miesiąc? To dopiero w specjalnym rozporządzeniu określi rząd. Aby uniknąć nadużyć, kartki na benzynę będą wykonane z papieru zabezpieczonego znakiem wodnym albo hologramem.

Tankowanie do kanistrów będzie zabronione. Za złamanie tych ograniczeń będzie grozić grzywna od 20 do 50 tys. zł.

Więcej w "Gazecie Wyborczej" """"

trzeba sobie drukarke kupić :zakrecony:

luknijcie sobie teraz bedą ograniczenia w terenie zabudowanym do 25km/h chyba :lol:

po prostu w fajnie zajebistym kraju żyjemy :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: D12 »

Nie wiem co może nas zwykłych Polaków zadziwić. Podejrzewam, że już niewiele chodź ten pomysł jest równie karkołomny co pozostałem.
Ze świeżych newsów tych bardziej realnych, podwyżka cen ubezpieczenia obowiązkowego nie wejdzie od kwietnia. Chcą przesunąć na lipiec ale już teraz są poważne zastrzeżenia więc nie musimy się tak bardzo obawiać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”