Problem z krokowcem, a raczej srubka..

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Problem z krokowcem, a raczej srubka..

Post autor: Staneq »

W koncu i Ja skorzystam z porady na forum.. :oko:

od paru dni mam problemy z wolnymi obrotami, krokowca nigdy nie ruszalem wiec to pewnie on, zabralem sie za czyszczenie...

a tu pierwsza niespodzianka to musialem sciagnac rozporke zeby sie do niego dostac..ale to nic niespodzianka numer dwa to ze w jednym trokx'ie nie ma w srodku gwiazdki tylko jest wyjechane 'kolko' (wiec jakis magik sie kiedys musial zabierac za odkrecenie krokowca .. :x :zakrecony:

macie jakis pomysl/patent jak to teraz odkrecic bo mi przychodzi tylko do glowy naciecie brzeszczotem poziomej szczeliny tak zeby odkrecic to srubokretem..tyle ze miejsca tam malo i taka operacje bedzie trwala dluugo :-?

plizz help..
Było c14se
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

wydaje mi się, że to jedyne wyjście, szybciej jednak by było diaxem z małą tarczką naciąć i wtedy odkręcać
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

jeśli szczelina pod płaski śrubokręt nie pomoże, to spiłować na kształt sześciokątnej śruby i kluczem nasadowym.
raz ułamał mi się łepek i rozwiercałem śrubkę
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

no i nie odkrecilem tego gowna...odkrecilem rure dolotowa z buchy i ta strona wyczyscilem przepustnice i psiknelem wd-40 do krokowca... narazie problemow brak obroty dobrze trzyma i wogle.. bede sie tym martwil kiedys..

skonczy sie pewnie na rozmonotowaniu przpustnicy i tak bedzie latwiej wlaczyc z tym troxem.. :oko:

PS. jezdze teraz 2 dni bez rozporki i roznica (na "-" ) jest bardzo odczuwalna..normalnie musze jutro po pracy zalozyc moje sparco :oko:
Było c14se
jachoo
Bez listowiec ;-)
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: jachoo »

sprobuj szcypcami - ucinaczkami, chwytasz leb srubki na obwodzie i delikatnie krecisz, pusci na 100% sprawdzone wiele razy
Daewoo Nexia 1.5 GL, 8V
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”