Hamulce....
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Hamulce....
Mam mały problem gdyż pedał hamulca czasami jest twardy a czasami miętki, oczywiście mówię o zapalonym silniku i nie wiem czy to jest uszkodzona pompa hamulcowa czy też nie. I ile takowa pompa kosztuje
POMÓŻCIE MI

- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Re: Hamulce....
Może hamulce sa zapowietrzone?marcin1325 pisze:Mam mały problem gdyż pedał hamulca czasami jest twardy a czasami miętki, oczywiście mówię o zapalonym silniku i nie wiem czy to jest uszkodzona pompa hamulcowa czy też nie. I ile takowa pompa kosztujePOMÓŻCIE MI
Kiedy wymieniałeś płyn i jaki jest jego poziom?
Kiedy kontrolowałeś stan okładzin, etc.?
-
- Świeżak
- Kontakt:
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Przypuszczenie, skoro od osoby starszej = mało użytkowała samochód, układ może być zapowietrzony ale to tylko wtedy gdy jest nieszczelny...marcin1325 pisze:Poziom płynu hamulcowego jest optymalny bo sprawdzałem dziś, a kiedy był zmieniany to nie wiem, bo auto mam od nie dawna kupiłem od starszej pani.... A okładziny jeszcze nie zmieniane mechanik powiedział że jeszcze około 5-6 tys. km przejadę na nich. To nie wiem co to może być ;(
Mechanik nie znalazł wycieków ?
-
- Świeżak
- Kontakt:
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Moje 3 typy :
-Stary plyn hamulcowy
-Serwo hamulcowe ( taka okragla czarna puszka za pompa hamulcowa)
-Pompa hamulcowa
-Nieszczelny przewod podcisnienia miedzy kolektorem dolotowym a serwem
Ze wskazaniem na 2-pierwsze punkty.
-Stary plyn hamulcowy
-Serwo hamulcowe ( taka okragla czarna puszka za pompa hamulcowa)
-Pompa hamulcowa
-Nieszczelny przewod podcisnienia miedzy kolektorem dolotowym a serwem
Ze wskazaniem na 2-pierwsze punkty.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

-
- Świeżak
- Kontakt:
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Wymiana plynu hamulcowego bedzie kosztowac mysle kolo 50zl wiec nie wiem czy jest sens sie w tym grzebac ,a moze Ci sie urwac odpowietrznik ,ktory jeszcze nie byl ruszany co spowoduje koszt naprawy przekraczajacy 100zl wiec zadnej oszczednosci nie bedzie...
Z tym jedz na warsztat ,zrobia to tanio i maja w tym wprawe , jak jeszcze tego nie robiles to radze jechac gdzies gdzie maja w tym doswiadczenie
Ale zeby spuscic plyn to trzeba odkrecic korek ze zbiorniczka nad pompa i odkrecic odpowietrzniki w kazdym z kol (przy zaciskach i cylinderkach z tylu przy bebnach)
Jezeli nie ukrecisz odpowietrznikow w co watpie po tylu latach ich nie ruszania to plyn zcieknie i zapowietrzy uklad .
Technika odpowietrzanai jest gdzies pewnie w archiwum badz na necie - za duzo tlumaczenia
Moja rada - jedz na warsztat 50zl + plyn Cie nie zbawi a napewno uratuje przed wiekszymi kosztami w razie niepowodzenia...
Z tym jedz na warsztat ,zrobia to tanio i maja w tym wprawe , jak jeszcze tego nie robiles to radze jechac gdzies gdzie maja w tym doswiadczenie

Ale zeby spuscic plyn to trzeba odkrecic korek ze zbiorniczka nad pompa i odkrecic odpowietrzniki w kazdym z kol (przy zaciskach i cylinderkach z tylu przy bebnach)
Jezeli nie ukrecisz odpowietrznikow w co watpie po tylu latach ich nie ruszania to plyn zcieknie i zapowietrzy uklad .
Technika odpowietrzanai jest gdzies pewnie w archiwum badz na necie - za duzo tlumaczenia

Moja rada - jedz na warsztat 50zl + plyn Cie nie zbawi a napewno uratuje przed wiekszymi kosztami w razie niepowodzenia...

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

-
- Świeżak
- Kontakt: