COME BACK :)))))))))))

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
CRITERS
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

COME BACK :)))))))))))

Post autor: CRITERS »

Witam. Dawno tu nie zaglądałem po sprzedaży mojej małej.... ale nastały lepsze czasy i corsa D tym razem, stanie w moim garażu juz niedługo. Niestety z braku czasu prosze was o jakies fotki i wypatrzone linki odnosnie właśnie Corsy D. Lampy przód, zderzak przód, progi, zawias... i wogole co w sieci krązy o najnowszej Corsie... Będę bardzo wdzięczny :)) i prosze mi nie pisać żebym skorzystał z google :PPP (już to robiłem) i druga rzecz to silnik 1.2 16V 80 PS (co w nim Panowie z Opla zostawili do poprawienia dla nas :PPPP pozdrawiam
Pozdrowienia przesyła Criters
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

skorzystaj z google. tylko przyloz sie lepiej niz dotychczas.

i nie pisz na przyszlosc takich watkow w dziale technicznym, bo to nie miejsce na tego typu tematy.

w takim silniku nic nie ma do poprawienia. mozna bylo kupic od razu mocniejsza wersje. albo poczekaj 2 lata az ktos opracuje do tego samochodu jakis swap.
Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

!markos pisze:
w takim silniku nic nie ma do poprawienia. mozna bylo kupic od razu mocniejsza wersje. albo poczekaj 2 lata az ktos opracuje do tego samochodu jakis swap.
Ty od razu z grubej rury
1.3 CDTI ładnie się odpycha
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

chyba nie wybrales tego auta do modow .... moim zdaniem D to zupelne nieporozumienie i auto bez jakichkolwiek aspiracji na dlubanie w tym .. D jak Dupa :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Criters, przy masie tej corsy jakiekolwiek dlubanie w walce o 10-15KM nie ma zadnego sensu. Jak dlubac to po grubasie Turbo/kompresor/swap ;)
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
CRITERS
Nowy
Kontakt:

nadazyla sie okazja wiec kupilem maleństwo... z jednej strony z sentymentu... z drugiej strony autko jest czarne i z datą pierwszej rejestracji 05.2007 :))) Po waszych wypowiedziach zostaje mi tylko załozyć 16 cali na wiosne, gleba i powolne przemieszcznie sie po mieście :)))
miek
Świeżak
Kontakt:

Post autor: miek »

D12 pisze:
!markos pisze:
Ty od razu z grubej rury
1.3 CDTI ładnie się odpycha
mam od 1,5 roku w służbowym tego sieta 1,3 cdti i takiej turbo dziury w życiu nie widziałem. przebieg 90 000 i wlane 5 litra oleju do silnika, 2 nowa turbina i pare innych felerków a mam to udokumentowane -ale spalanie 5 l jest ok.
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

jak mam byc szczery to ostatnio troche smigalem ta corsiawka z 1.3 silnik nie ma oszalamiajacej kulturki a corsa sama w sobie nie jest zbyt fajna a w srodku siedzi sie jak w matizie, podjedz moze na jazdy probne bo naprawde mi nie przypadła wogóle do gustu, niestety ja bym sie rozejrzal za czymś innym.....
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

CRITERS pisze:... kupilem ...
kyniek pisze:podjedz moze na jazdy probne
:zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Criters Ty zyjesz? :-P

Fajnie ze zostales przy Corsie. Nie sluchaj ich. Najwazniejsze, ze Tobie sie podoba.
Do D to i 17 wchodza chyba :oko:
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

Markos , nie zauważyłem , ciii :oko:

Criters , fajnie jak sie dobrze jezdzi , czekamy na mody conajmniej w stylu poprzedniej :lol:
tja nastał czas spokojnego kombi...
CRITERS
Nowy
Kontakt:

jeszcze nie jezdziłem nią :))) w ten piątek bedzie w Rzeszowie :))) żyje, żyje i miewam sie cąłkiem dobrze :) Celem wyjasnienia moje autko na codzień w tym momencie to Peugeot 406 coupe 1999 rok- niebieski (prawie jak subaru) na beżowej skórze z 2.0 motorem (niestety nie znalazłem 3.0) gleba 60/40 plus felga 17 cali :). Corsiawke kupiłem bo nadazyła się wielka okazja - autko z salonu Polskiego z przebiegiem nie przekraczającym 1000 km wyjdzie mnie 25.000 pln fakt że jak by motorownia była w dieselu 1.7 CDTI 125 KM i w 3 drzwiach to napewno peugeot poszedł by do żyda, ale teraz sie zastanawiam co zrobic...
PS. wiecie czy silnik z corsy D był montowany w Corsie C chodzi mi o 1.2 16 V 80 PS - chyba jest to Twin Port ( wytłumaczcie mi przy okazji ten skrut) jezeli tak to czy ktoś montował stożek BMC CDA z dolotem do tego silniczka...????
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

tak, w cc bylo 1.2 twinport, zmienna dlugosc kanalow dolotowych, ten zwykly 75konny znosi stozek normalnie, wiec i twinport nie powinien sie stawiac
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Kolejne pytanie to czy ma ktoś może na PC-ecie najnowszą wersje EPC albo taka wersje żeby była w niej uwzględniona właśnie Corsa D :)
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Hello Nie chce nowego tematu wrzucac żeby nie zaśmiecać forum więc napisze tutaj :) :) :) czy ktos z forum ma pojęcie gdzie moge kupic lampy przód In.Pro do Corsy D???? zamówiłem takie w sklepie tuningowym w Rzeszowie i miały być po tygodniu na miejscu a miną juz miesiąc i lamp jak nie było tak nie ma. :-? :-? :-? :-? Zna ktoś dystrybutora na Polske???? Od sprzedawcy w sklepie dowiedziałem się że oni to zamawiają gdzieś w Krakowie???? no chyba ze ma ktoś bezpośredni kontakt z firmą In.Pro w Niemczech i może mi takie lampy sprowadzic to już wogole było by super.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

zapewne da sie je kupic na ebay. a jak nie, to pewnie w niemieckich sklepach online.

to jeden z najbardziej uniwersalnych watkow na tym forum - niedlugo bedzie o wszystkim :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”