Polosie i przeguby

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piterus
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Polosie i przeguby

Post autor: Piterus »

wiem pewnie bylo steki tysiecy razy ale nie bylo nigdzie jednoznacznej odpowiedzi. Zastanawiam sie nad znacznym podniesieniem mocy autka (c20ne chyba pojdzie na smietnik:-D ) i zastanawiem sie jakie powinny i z czego najmocniejsze poloski i przeguby tak zeby pasowaly do krzynki f16cr i przegubow c CB, bo niechcem miec takich niespoedzianek ze mocy mam ful ale przeniesiena zero. Wszystkie sugestie i adresy firm mile widziane.
Pozdro :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
cursor
Nowy
Kontakt:

Post autor: cursor »

Półosie i przeguby z Viki A c20ne dadzą radę bez problemu. Przeguby są takie same w c20ne i c20xe, tak wynika przynajnmiej z EPC dla astry F, vectry a i kadzia gsi.
Jedyny warunek to, żeby długa półoś była cała, a nie łamana(tak jak cali i późniejszych viki a i b).
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

cursor pisze:Jedyny warunek to, żeby długa półoś była cała, a nie łamana(tak jak cali i późniejszych viki a i b).
mozesz wytłumaczuc czemu ma nie być łamana ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

bo tej lamanej nie ma gdzie zamocowac w corsie. dobrze mowie?ta lamana jest chyba ulozyskowana wlasnie w miejscu "lamania"
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
cursor
Nowy
Kontakt:

Post autor: cursor »

Łamanie wypada na bloku(jest tam łożysko do tego), nie sprawdzałem tego osobiście, informację tę mam od klariego.
Jedynie mogę się domyślać, że problemem będzie pasowanie takiej półosi(może za ciasno siedzieć, lub nie poddać się takiego ułożeniu).
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

obalamy mity :-P
u mnie wlasnie jest lamana :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Piterus
Nowy

Post autor: Piterus »

cursor pisze:Półosie i przeguby z Viki A c20ne dadzą radę bez problemu. Przeguby są takie same w c20ne i c20xe, tak wynika przynajnmiej z EPC dla astry F, vectry a i kadzia gsi.
Jedyny warunek to, żeby długa półoś była cała, a nie łamana(tak jak cali i późniejszych viki a i b).
a od czego zewnetrzne przeguby i/lub piasty? i czy w jakis sposob trzeba modyfikowac te poloski?
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

w zaleznosci od tego jak osadzisz skrzynie takie bedziesz mial rozwiazanie. Równie dobrze mozesz zastosowac standardowe piasty, standardowe półoski a zmienic tylko wewnetrzne przeguby. Mozesz zamowic sobie polosie pod rozmiar jaki cie interesuje http://polosie.pl/ a mozesz zrobic tak jak napisał cursor (dotoczyc duze piasty pod lozysko od corsy) zastosowac przeguby na wiekszy wieloklin. Wybór nalezy do Ciebie :oko:
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Mike ,moze zaszczycisz nas jakas fotka jak bedziesz mial warunki do zrobienia :) Chetnie to zobacze!! niezle :)
Lamana polos ma taka swoja "lapke" ktora przykreca sie do bloku. Jesli wszystko bedzie dobrze ulozone to nie ma takiej opcji zeby nie pasowalo.
Wydaje mi sie ,ze zrobili taki walek ze wzgledu na 4x4... zeby mozna bylo sprawnie naped zalozyc.Lamane byly chyba tylko w Calibrach a moze i w poznych Vectrach. Auta te same wiec polosie napewno sa tych samych dlugosci.
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

-=kLaRi=- pisze:Mike ,moze zaszczycisz nas jakas fotka jak bedziesz mial warunki do zrobienia :) Chetnie to zobacze!! niezle :)
postaram sie w wolnej chwili cyknac jakas fote :)
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

ja zdaje sie tez mam lamana :lol: :oko:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”