sprzegło, zamach, c16se i skrzynia

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

sprzegło, zamach, c16se i skrzynia

Post autor: RotkiV »

niestety u mnie nie moze byc normalnie i swiezo po oidebraniu auta od lakiernika wysypalo mi sie sprzeglo ( sprzegiełko w tarczy sie rozsypalo w drobny mak)
przy okazji dowiedzialem sie ze mam skrzynie F13 o ktorej troche sie tu pisalo ale czy to oznacza ze mam najlepiej dobrana skrzynie do scigania sie? prosil bym o doklebne wytłumacznie. i mam tradycyjnie juz kilka pytan
1- koło zamachowe stacza sie od strony silnika rozumiem ale ile je odelzyc mozna w granicach rozsadku?
2- czy kolo zamochowe sprzeglo i F13 podejdzie mi do C16SE
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Kontakt:

Re: sprzegło, zamach, c16se i skrzynia

Post autor: fotograf »

Akurat masz to szczęście posiadać skrzynię pod którą pasują silnik 1.6 na małym bloku a więc i C16SE, jak się okazało ja mam niestety F10 i możliwości tej skrzyni kończą się na 1.4 :-?
Tak więc całe sprzęgło z dociskiem i koło będzie pasowało, a jaką masz konkretnie czy CR czy WR dowiesz się z tej lektury :
http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=539
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V :-D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Cały temat dotyczący przełożeń skrzyni biegów :) http://www.corsasport.pl/forum/viewtopi ... 43&t=45024

Ps. Link jest umieszczony w dziale Manual & Faq :oko: sądząc po fotkach to zdaje się, że to właśnie z niego korzystali tworzący porady na corsa-a :lol:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

dzieki wielkie panowie juz zabieram za czytanko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”