Tylnia klapa.
-
Kuba.EBE
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Tylnia klapa.
Mam pytanie co do tylniej klapy, bo chciałbym usunąć znaczek z zamkiem. No i zastanawiam sie jak ona bedzie otwierana.. Bo pytalem w sklepie to powiedzieli mi ze nie maja silownikow itd by moc otwierac za pomoca pilota, by odskakiwala klapa... Zastanawiam sie i nie wiem a widzialem wiele projektow bez zamka w tylniej klapie np. u damiana czy klariego..

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Tylnia klapa.
Bierzez zwykly silownik z jakiegos alarmu z centralzamkiem... Albo kupujesz taki powiedzmy 3 kg silowniczek, dwukabelkowy bez zbednego sterowania... Spinasz robie elegancko... Ja u siebie mam dogieta blaszke i chwycone ladnie na nitach...
A co do zamka... Z zamkiem jest taka rzecz ze jak klapa Ci odskoczy to przy "upadkui" w dol po odepchnieciu zaskoczy na pierwszy zabek zamka...
U mnie zrobione jest to tak ze zamek gdzie ma te dwa stopnie zamykania... pierwszy ten chaczyk za ktory zaskoczy i klapa jest zamknieta ale "lata" sobie i drugi stopien gdy klapa zaskoczy juz na umór na zamkniecie...
Kątówka i wyciać ten pierwszy stopien i po sprawie
U mnie dziala to juz przeszlo rok i nic sie nie dzieje...
Mam alarm w aucie z mozliwosci otwierania bagaznika z lpilota to sie podpialem... a dodatkowo przy fotelu na progu mam przycisk zeby otwierac sobie autko bezposredniu ze srodka jak wychodze z auta czy cos... Dodatkowo na kablu mam zalozony przekaznik z poczciwego fiata 126p tak dla pewnosci i wszytsko gra i bucy
A co do zamka... Z zamkiem jest taka rzecz ze jak klapa Ci odskoczy to przy "upadkui" w dol po odepchnieciu zaskoczy na pierwszy zabek zamka...
U mnie zrobione jest to tak ze zamek gdzie ma te dwa stopnie zamykania... pierwszy ten chaczyk za ktory zaskoczy i klapa jest zamknieta ale "lata" sobie i drugi stopien gdy klapa zaskoczy juz na umór na zamkniecie...
Kątówka i wyciać ten pierwszy stopien i po sprawie
Mam alarm w aucie z mozliwosci otwierania bagaznika z lpilota to sie podpialem... a dodatkowo przy fotelu na progu mam przycisk zeby otwierac sobie autko bezposredniu ze srodka jak wychodze z auta czy cos... Dodatkowo na kablu mam zalozony przekaznik z poczciwego fiata 126p tak dla pewnosci i wszytsko gra i bucy
-
Kuba.EBE
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Tylnia klapa.
Hehe no to troche jest grzebania przy tym. Bedzie trzeba sie wziasc za cos takiego w wakacje bo bedzie duzo czasu, lub wczesniej sie wezme
od elektroniki mam Ans'a to sie pobawi z pilotem i przewodami
wielkie dzieki
jak cos to sie bede jeszcze pytal o to jak bede mial w planie robienie wlasnie tego