Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Ciekawi mnie taka sprawa: czy da się wymienić w Corsie B deskę rozdzielczą (zegary), na takie żeby oprócz obrotka, prędkościomierza był jeszcze wyświetlacz który by pokazywał np. spalanie, średnie zużycie paliwa etc. pozdro
Moim zdaniem wszystko da sie zrobic ale trzeba pokombinowac Ale bedziesz musial cala deske przerabiac prawdopodobnie wiec nie wiem czy to oplacalne. Cos kiedys widzialem ze przelozyl ktos licznik z kadeta z elektronicznym predkosciomierzem ale nic wiecej nie wiem, wiec chyba powinno sie dac to zrobic
ostatnio właśnie znajomy powiedział mi że ma na sprzedaż elektroniczne zegary, ale nie wiem czy tam był jakiś wyświetlacz proszę jeszcze innych Corsiarzy o wypowiedzi czy dużo byłoby z tym roboty, może już Komuś się chciało z tym bawić?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2009, o 16:39 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
No to czekaj i napewno cos wiecej Ci powiedza niz ja Watpie by w kadecie bylo cos takiego jak spalanie itd ale zawsze mozesz poczytac na google.pl powodzenia
Bo wiem ze pasuje przy malych przerobkach i tylko to widzialem hehe wiec wiesz, albo mozesz zroic patent np z bmw wyjac licznik i tam masz np spalanie momentowe
da się ale od czego zaadoptujesz same liczniki? nie przypominam sobie żeby opel miał zintegrowany licznik z jakimś wyświetlaczem, kadetty nie miały, astry, vectry a, calibry miały board computer na środku pod nawiewami, vectry b i omegi miały też osobny wyświetlacz.
Najlepszym rozwiązaniem było by zwyczajnie podpięcie specjalnego układu (robił go ktoś z OCFC) pod TIDa i tam wyświetlało by spalanie, dystans, i inne komunikaty
Znalazłem gościa, ale on za ten komputerek chce ~200zeta, to ja już chyba wolę kupić np, rozpórkę Wiechersa.
P.s nawiasem mówiąc ciekawe Kto mu to kupi za taką cenę