Porszakowe c10rsa - mozliwosci c16xe czyli c18xe smallblock
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: Porszakowe c10rsa - mozliwosci c16xe czyli c18xe smallblock
srubka mocowala obudowe wewnetrzna, byla przykrecona do glowicy. teraz kurde wszytkie te srubki na klej pojda
EDIT:
zdjecie kola od jego wewnetrznej strony
EDIT:
zdjecie kola od jego wewnetrznej strony
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
juz rozmawialismy z Porszakiem i wygląda na to, że ktos wczesniej rozbierał ta obudowe gdyż w tym miejscu przychodzą zupełnie inne śruby
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Sław
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pewnie Markos
Szczęście w nieszczęściu Porszak że skończyło się w ten sposób, mogło być wiele gorzej
Szczęście w nieszczęściu Porszak że skończyło się w ten sposób, mogło być wiele gorzej
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
to tak jak u mnie z ta sruba ,która sie wykrecila i cala glowice szlag trafil... teraz wszystkie sruby leca na kleju..
Marcin - cos dla ciebie
http://cgi.ebay.co.uk/DRY-SUMP-KIT-VAUX ... 286.c0.m14...
Marcin - cos dla ciebie
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
-=kLaRi=- pisze: Marcin - cos dla ciebie
Nie wiem czy jest sens stosowania suchej miski olejowej w samochodzie który widzi tor raz do roku oraz widze, że ja mam dużo szcześcia skoro po kilkukrotnym rozkrecaniu i skrecaniu silnika żadna śruba mi sie nie odkręciła podczas jazdy a jedyne jakie były na klej to te od koła zamachowego
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
oraz w aukcji napisane jest ze to dal silnikow z jednym walkiem rozrzadu.
a poza tym jak mike pisze nie ma sensu wydawac kasy na cos co jest w tym momencie zbedne. w misce c16xe jet chyba dosc dobry deflektor, ktory zpaobiega odplywaniu oleju spod ssaka
a poza tym jak mike pisze nie ma sensu wydawac kasy na cos co jest w tym momencie zbedne. w misce c16xe jet chyba dosc dobry deflektor, ktory zpaobiega odplywaniu oleju spod ssaka
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
kiedys obiecalem ze wrzuce kilka fotek z modlina. jest doslownie kika.
dwie na dowod ze bylem , powinniescie poznac tego czarnego dostawczaka
a tu co ciekawsze okazy. zawias w crx, oczywiscie nieseria, el camino i 3 nie pamietam, ale ma ladny wlocik na masce. wolnossace 8 czy 9 litrow
dwie na dowod ze bylem , powinniescie poznac tego czarnego dostawczaka
a tu co ciekawsze okazy. zawias w crx, oczywiscie nieseria, el camino i 3 nie pamietam, ale ma ladny wlocik na masce. wolnossace 8 czy 9 litrow
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Re: Porszakowe c10rsa - mozliwosci c16xe czyli c18xe smallbl
poniewaz dawno nic sie nie dzialo i w sumie to sie nie dzieje, ale taki maly zakup sie pojawil to odswieze troche. odkad oddalem Wow'owi koncowki jego wydechu, nie moge w nocy spac, a moje mi sie strasznie nie pdobaja(przestaly odkad mialem te Wow'owe ) wiec zaczalem ich szukac. jedna znalazlem
teraz pozostaje szukac drugiej lub tlumika z dwiema koncowkami, wtedy bede mial 3. 2 po lewej, jedna po prawej stronie . tlumik do sprzedania
jak by ktos pytal czemu kupilem. odpowidam. remusów jak psow, a takich Sebringow nic a nic.
i maly filmik, sypalo troche wiec skorzystalem. ciekawe kto zgadnie co na nim widac, co sie dzieje.
EDIT: filmik wywalilem bo byl do dupy, jak niektorzy mogli sie przekonac . byl na nim obrot o 360st.
niestety nagrywany tylko tel, ale za to profi bo w sztywnym uchwycie.... wcisniety pod zaglowek (tel znaczy sie )
teraz pozostaje szukac drugiej lub tlumika z dwiema koncowkami, wtedy bede mial 3. 2 po lewej, jedna po prawej stronie . tlumik do sprzedania
jak by ktos pytal czemu kupilem. odpowidam. remusów jak psow, a takich Sebringow nic a nic.
i maly filmik, sypalo troche wiec skorzystalem. ciekawe kto zgadnie co na nim widac, co sie dzieje.
EDIT: filmik wywalilem bo byl do dupy, jak niektorzy mogli sie przekonac . byl na nim obrot o 360st.
niestety nagrywany tylko tel, ale za to profi bo w sztywnym uchwycie.... wcisniety pod zaglowek (tel znaczy sie )
-
- Swój
- Imię: Mateusz
za dużo gazu na wstecznym, później jakieś zakręty na rękawie, chyba 180stopni ze 2 czy 3 razy, strasznie niewyraźny byłeś
ten tłumik to też tłumi czy tylko wygląda? bo strasznie cieniutki
ten tłumik to też tłumi czy tylko wygląda? bo strasznie cieniutki
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- Ans
- Nowy
Trzebaby zobaczyc na zywo jak to gra
Audi Adrei Turbo PB
- cwirus88
- Nowy
jak dla mnie to jestPorszak pisze: ciekawe kto zgadnie co na nim widac, co sie dzieje.
3,2,1 start, 4+ prawy w 30 lewy uwaga słup, 180 lewo nawrót uwaga latarnia, itepe
Wylyź.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
jesli ten film tnie sie rowniez u Was tak jak u mnie to nie dziwne ze nikt nie zgadl hehe, ale kruszon byl najblizej, choc ciagle zimno
Ćwirus latrni akurat jest tam jak na lekarstwo, a i miejsca sporo skoro mozna rozpedzic sie na sniegu do 50-60, obrocic auto i dalej spokojnie jechac zawracajac przed koncem parkingu. ja fajnem kjs, ani kzk nie jestem, ale moze dlatego ze w zadnym nie bralem udzialu. na miejskim lotnisku bylo akurat za duzo sniegu zeby wogole co kombinowac
Ćwirus latrni akurat jest tam jak na lekarstwo, a i miejsca sporo skoro mozna rozpedzic sie na sniegu do 50-60, obrocic auto i dalej spokojnie jechac zawracajac przed koncem parkingu. ja fajnem kjs, ani kzk nie jestem, ale moze dlatego ze w zadnym nie bralem udzialu. na miejskim lotnisku bylo akurat za duzo sniegu zeby wogole co kombinowac
- Ans
- Nowy
Ładnie a mnie na tym samym parkingu na kauflandzie policja cyknęła o 2 w nocy w piatek za taką jazde
Audi Adrei Turbo PB
- Cougar
- Nowy
- Imię: Krzychu
W sensie mandat dostales ?? za co
c16xe was BIG BUMed...
- Ans
- Nowy
Gdy jezdzilem po parkingu pelnym sniegu wyglupiajac sie troche, wjechala policja i powiedzieli ze jest mandat za taka jazde to ja buchnalem smiechem bo wiem ze to nie jest miejsce publiczne i ze nawet moglbym zaparkowac na miejscu dla inwalidow i nie mogliby mi walnac mandatu za to bez zgloszenia wlasciciela terenu, to powiedzieli ze mogą znalezc cos na mnie innego juz ktorys raz uslyszalem z ust wladzy "mlody splywaj stad" milutko
Audi Adrei Turbo PB
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
no to updajcik. niewielki, ale zawsze...
zmodzilem sobie tps, a dokladnie wtyczke na nim. jako seria rozbijal sie o przegrode poniewaz byl za duzy. uzylem ori tps'a takiego juz ulamanego. kable na sztywno i zalane uszczelka w tubce. nowa wtyczka zenska wyrzezbiona(prawie doslownie przez mnie) z aluminium (jak skonczyle, wpadlen na to ze lepiej jak by byla z tworzywa-nieprzewodnika ). najwazniejsze ze dziala. check sie nie zapla przy pedale w podlodze jak kiedys i mozna troche pogniesc wreszcie.
pierwsze owoce sa takie ze z kolega z pracy postanowilismy sprawdzic z ciekawosci, ktora z dwu najszybszych taczek w firmie jest szybsza na cwiartce.
3 wyscigi corsy z bmw E36 328 czyli 193KM, obaj kierowcy nie maja zadnego streetracingowego doswiadczenia
1.[youtube]7lKgeTjgEyI[/youtube]
tu jeszcze kolega nie wiedzial ze krecac nalezy trzymac inaczej tel lub zmienic obraz w opcjach , potem sie poprawil
z drugiego tel. [youtube]bFG9Jo9KYAo[/youtube]
2. [youtube]-I2-g0x-1Jg[/youtube]
z drugiego tel. [youtube]rbSJbeXqOWI[/youtube]
3.[youtube]lB4VW4vgZeo[/youtube]
z drugiego tel. [youtube]4K7yQRiQdrA[/youtube]
zrobilem tez podswietlenie zegarow, ale poniewaz wskazowka od predkosciomierza (jej diody) przestala swiecie, foto bedzie po naprawie. cus sie rozlacza i czesciej nie swieci niz swieci. nie wime co jej zrobilem ze ma focha
zmodzilem sobie tps, a dokladnie wtyczke na nim. jako seria rozbijal sie o przegrode poniewaz byl za duzy. uzylem ori tps'a takiego juz ulamanego. kable na sztywno i zalane uszczelka w tubce. nowa wtyczka zenska wyrzezbiona(prawie doslownie przez mnie) z aluminium (jak skonczyle, wpadlen na to ze lepiej jak by byla z tworzywa-nieprzewodnika ). najwazniejsze ze dziala. check sie nie zapla przy pedale w podlodze jak kiedys i mozna troche pogniesc wreszcie.
pierwsze owoce sa takie ze z kolega z pracy postanowilismy sprawdzic z ciekawosci, ktora z dwu najszybszych taczek w firmie jest szybsza na cwiartce.
3 wyscigi corsy z bmw E36 328 czyli 193KM, obaj kierowcy nie maja zadnego streetracingowego doswiadczenia
1.[youtube]7lKgeTjgEyI[/youtube]
tu jeszcze kolega nie wiedzial ze krecac nalezy trzymac inaczej tel lub zmienic obraz w opcjach , potem sie poprawil
z drugiego tel. [youtube]bFG9Jo9KYAo[/youtube]
2. [youtube]-I2-g0x-1Jg[/youtube]
z drugiego tel. [youtube]rbSJbeXqOWI[/youtube]
3.[youtube]lB4VW4vgZeo[/youtube]
z drugiego tel. [youtube]4K7yQRiQdrA[/youtube]
zrobilem tez podswietlenie zegarow, ale poniewaz wskazowka od predkosciomierza (jej diody) przestala swiecie, foto bedzie po naprawie. cus sie rozlacza i czesciej nie swieci niz swieci. nie wime co jej zrobilem ze ma focha
- Ans
- Nowy
niezłe filmiki fajne podsumowanie drugiego przez osobe obecną przy kręceniu - "ja pierd**le widziales?" corsa daje rade ale jak widze w ostatnich filmikach nie poszlo troszke pod koniec?
a co do diod kupowales je moze w centrum elektroniki przy wojska polskiego ? bo taki mają teraz slaby rzut ze co druga dioda sie przepala moje ktore kupowalem 2 lata temu dają rade do tej pory, chyba idą w ilośc a nie jakosc. Po pewnym czasie swiecenia zrobila mi sie dyskoteka w aucie i 2 padly
aha a nie czas już letnie opony założyć ?
jak widziales ja już staram sie zmagać z Belchatowskimi dziurami na alu
a co do diod kupowales je moze w centrum elektroniki przy wojska polskiego ? bo taki mają teraz slaby rzut ze co druga dioda sie przepala moje ktore kupowalem 2 lata temu dają rade do tej pory, chyba idą w ilośc a nie jakosc. Po pewnym czasie swiecenia zrobila mi sie dyskoteka w aucie i 2 padly
aha a nie czas już letnie opony założyć ?
jak widziales ja już staram sie zmagać z Belchatowskimi dziurami na alu
Audi Adrei Turbo PB
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
czas, ale jakos czasu wlasnie brak. poki co jeszcze upalow nie ma hehe, a i zapotrzebowanie na pb mniejsze
smd i led kupowalem w piotrkowie, one sie nie spalily, czasem nie lacza (wlasciwie to czasem tylko lacza)
smd i led kupowalem w piotrkowie, one sie nie spalily, czasem nie lacza (wlasciwie to czasem tylko lacza)
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
hehe znam ten ból - u mnie też zeszłej zimy zaczęły fochać od benzyny ale samo się naprawiło więc nic nie ruszałem, kumpel w roverze miał lepszy motyw - jak zegary założył na auto nie świeciło, jak przynosił do chaty sprawdzać wszystko działałoPorszak pisze:smd i led kupowalem w piotrkowie, one sie nie spalily, czasem nie lacza (wlasciwie to czasem tylko lacza)
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Niczego konkretnego w moim watku ostatnio nie było, wiec pora wrzucić jakis maly updacik.
Jakis czas temu pokazywałem catch tanka. Tutaj możecie go zobaczyc w aucie. Zamocowany do lapy skrzyni biegów.
wylatuje z niego w sumie sama woda, dopiero po odkręceniu pokrywki widac jakies minimalne ilości masla takiego jakie zbiera się pod korkiem oleju. U mnie dzieki temu zbiorniczkwi nawet zima kiedy auta jeździło na krotkich dystansach przez większość czasu, masla pod korkiem była tylko sladowa ilość.
Przyjechały dwie nowe gumki na przod. Pirelli P Zero Nero w rozmiarze jak wczesniej miałem 195/45/16, w promocji kupine za 300pln/szt, nowki z tego roku.
Fotka zegarów, które już siewca jak należy, a poniezej jeszcze dowod ze działają również w czasie jazdy. Przed poprawkami wskazowka prędkościomierza gasla po oderwaniu się od 0
[youtube]SNzqgQrjF-c[/youtube]
niestety zaczelo sie nagrywac ze zbyt duzym opoznieniem, a nie chcialo mi sie krecic jeszcze raz.
, tutaj jest rowno od zera, za to z "atrakcjami"
Ans, na ostatnim filmiku nie poszedlo tylko to ze nie weszla 2. jak już weszla,a za nia 3 to bmw dogoniłem i przegoniłem.
Udało się tez kupic tłumik z takimi końcówkami Sebringa jak pokazywalem wyzej:
Jakis czas temu pokazywałem catch tanka. Tutaj możecie go zobaczyc w aucie. Zamocowany do lapy skrzyni biegów.
wylatuje z niego w sumie sama woda, dopiero po odkręceniu pokrywki widac jakies minimalne ilości masla takiego jakie zbiera się pod korkiem oleju. U mnie dzieki temu zbiorniczkwi nawet zima kiedy auta jeździło na krotkich dystansach przez większość czasu, masla pod korkiem była tylko sladowa ilość.
Przyjechały dwie nowe gumki na przod. Pirelli P Zero Nero w rozmiarze jak wczesniej miałem 195/45/16, w promocji kupine za 300pln/szt, nowki z tego roku.
Fotka zegarów, które już siewca jak należy, a poniezej jeszcze dowod ze działają również w czasie jazdy. Przed poprawkami wskazowka prędkościomierza gasla po oderwaniu się od 0
[youtube]SNzqgQrjF-c[/youtube]
niestety zaczelo sie nagrywac ze zbyt duzym opoznieniem, a nie chcialo mi sie krecic jeszcze raz.
, tutaj jest rowno od zera, za to z "atrakcjami"
Ans, na ostatnim filmiku nie poszedlo tylko to ze nie weszla 2. jak już weszla,a za nia 3 to bmw dogoniłem i przegoniłem.
Udało się tez kupic tłumik z takimi końcówkami Sebringa jak pokazywalem wyzej:
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Jak to pieknie zapina już Ci gratuluje 1miejsca na zlocie
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
juz Ci to mowilem wiele razy ale powiem jeszcze raz i napewno nie ostatni...
MISTRZZZ!!!!
kilerrr nie samowity
a ten dzwiek mmmmm
nie dosc ze Corsa piekna to jeszcze chorobnie szybka
MISTRZZZ!!!!
kilerrr nie samowity
a ten dzwiek mmmmm
nie dosc ze Corsa piekna to jeszcze chorobnie szybka
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
eno poszla by pewnie jeszcze wiecej co , pieknie
a oponki ciekawe jak na torze beda sie spisywac
a oponki ciekawe jak na torze beda sie spisywac
- bix
- Nowy
- Imię: Bartek
- Model auta: Grande Punto
- Silnik: 1.2
kurde twoja do 180 przyspiesza jak moja mniej więcej do 100km/h...
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
gruubo zapina panie
- jajko288
- Świeżak
- Imię: Kamil
masz JAJO chłopie :0 pięknie ta wskazówka spaceruje po obrotomierzu
Mazda 3 BK
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
łoo, ale pięknie to idzie dźwięk motoru poprostu powala
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Karpik jednym słowem :O, gdyby moja tak chodziła hmm... Gratki Porszak!!
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Poczekaj jak odpale c20xe na ITB z trąbkamiAro pisze: dźwięk motoru poprostu powala