Dzień dobry, hello, siemka etc... tutaj nowi się Witają
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Dzień dobry, hello, siemka etc... tutaj nowi się Witają
Witam witam;)
Miło ze kolejan Kobitka sie interesuje Corsą
Zapraszamy na VI Zlot CORSASPORT.pl
Miło ze kolejan Kobitka sie interesuje Corsą
Zapraszamy na VI Zlot CORSASPORT.pl
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Tomek
Witam!
Z przypadku stałem się właścicielem corsy B 1.4 5drzwiowej
Miło powitac całe forum! pozdrawiam!
Z przypadku stałem się właścicielem corsy B 1.4 5drzwiowej
Miło powitac całe forum! pozdrawiam!
-
- Świeżak
Witam
Forum intensywnie przeglądam od jakiegoś czasu,więc wypadałoby się w końcu przedstawić
CB posiadam od 5 lat(94r,goła wersja),i powiem Wam,że jestem zaskoczony jej wytrzymałością.Dlaczego?
Kupiłem ją by dojeżdżać do pracy.Podszedłem do niej tak lekceważąco,że nawet nie sprawdziłem,czy nr.nadwozia z dokumentów,zgadza się z tym na aucie Nie wspominając o innych rzeczach.Po prostu wsiadłem,przejechałem się i kupiłem.
Auto miałem trzymać najwyżej rok,więc lałem do niego tylko paliwo.Po owym roku stwierdziłem,że jeszcze trochę nim pojeżdżę,i postanowiłem sprawdzić poziom oleju(tak,zgadza się,po roku czasu).
Stan powyżej połowy Po 2 latach,pomyślałem,wypadałoby wymienić olej,czy coś
No i tu pokazał się pierwszy problem....Miałem kłopoty z otwarciem maski,a że nie chciało mi się z nią"szarpać",odpuściłem i jeździłem kolejne pół roku
Po tym czasie podjechałem do mechanika(nie mam czasu na grzebane samemu w aucie).On otworzył,wymienił olej,filtry,itd.No i pospawał trochę podłużnice i tłumik.
Wtedy też pomyślałem,że jak już takie modyfikacje wprowadzam to wypadałoby umyć to auto(tak,przez 2,5 roku nie było myte).Jakież było moje zdziwienie,gdy wyjechałem z myjni
Myślałem,że to auto kogoś innego
Po 4,5 roku od zakupu,kolejna wymiana oleju i innych części eksploatacyjnych(+wymiana tłumika).Rozrząd nie ruszany do tej pory(poza paskiem).
Auto przez cały czas stało na dworze,jeżdżone tylko w weekendy,a wtedy masakrycznie zarzynane.
Jeździłem po różnych nawierzchniach,a mam ciężką nogę(polne drogi,leśne,żwirownie,budowy),kilka razy wjechałem w takie błoto,że prawie po osie się zapadło,a i tak za każdym razem udawało mi się wyjechać.
Nie chcę tu wypisywać peanów na temat tego pojazdu,ale powiem wam,że jeszcze nigdy czymś tak wytrzymałym nie jeździłem (a "trochę"aut już miałem i corsa jest jedynym,o którego w ogóle nie dbałem)
No ale nic nie jest wieczne(makabrycznie gniją blachy),i postanowiłem kupić "nową" CB(zakochałem się w tym aucie ). Zamierzam też wprowadzić kilka modyfikacji (tu ukłon dla gtszudi,za przypadkową inspiracje ) Dlatego też,zacząłem zaglądać na to forum,i muszę przyznać,że jest genialne Tylu rzetelnych wiadomości w jednym miejscu jeszcze nie widziałem.Czerpie z nich wiedzę potrzebną do "zbudowania"sobie auta takiego,jak chcę(na razie jestem na etapie kalkulacji).
Fajnie,że takie miejsce jak to,istnieje
Forum intensywnie przeglądam od jakiegoś czasu,więc wypadałoby się w końcu przedstawić
CB posiadam od 5 lat(94r,goła wersja),i powiem Wam,że jestem zaskoczony jej wytrzymałością.Dlaczego?
Kupiłem ją by dojeżdżać do pracy.Podszedłem do niej tak lekceważąco,że nawet nie sprawdziłem,czy nr.nadwozia z dokumentów,zgadza się z tym na aucie Nie wspominając o innych rzeczach.Po prostu wsiadłem,przejechałem się i kupiłem.
Auto miałem trzymać najwyżej rok,więc lałem do niego tylko paliwo.Po owym roku stwierdziłem,że jeszcze trochę nim pojeżdżę,i postanowiłem sprawdzić poziom oleju(tak,zgadza się,po roku czasu).
Stan powyżej połowy Po 2 latach,pomyślałem,wypadałoby wymienić olej,czy coś
No i tu pokazał się pierwszy problem....Miałem kłopoty z otwarciem maski,a że nie chciało mi się z nią"szarpać",odpuściłem i jeździłem kolejne pół roku
Po tym czasie podjechałem do mechanika(nie mam czasu na grzebane samemu w aucie).On otworzył,wymienił olej,filtry,itd.No i pospawał trochę podłużnice i tłumik.
Wtedy też pomyślałem,że jak już takie modyfikacje wprowadzam to wypadałoby umyć to auto(tak,przez 2,5 roku nie było myte).Jakież było moje zdziwienie,gdy wyjechałem z myjni
Myślałem,że to auto kogoś innego
Po 4,5 roku od zakupu,kolejna wymiana oleju i innych części eksploatacyjnych(+wymiana tłumika).Rozrząd nie ruszany do tej pory(poza paskiem).
Auto przez cały czas stało na dworze,jeżdżone tylko w weekendy,a wtedy masakrycznie zarzynane.
Jeździłem po różnych nawierzchniach,a mam ciężką nogę(polne drogi,leśne,żwirownie,budowy),kilka razy wjechałem w takie błoto,że prawie po osie się zapadło,a i tak za każdym razem udawało mi się wyjechać.
Nie chcę tu wypisywać peanów na temat tego pojazdu,ale powiem wam,że jeszcze nigdy czymś tak wytrzymałym nie jeździłem (a "trochę"aut już miałem i corsa jest jedynym,o którego w ogóle nie dbałem)
No ale nic nie jest wieczne(makabrycznie gniją blachy),i postanowiłem kupić "nową" CB(zakochałem się w tym aucie ). Zamierzam też wprowadzić kilka modyfikacji (tu ukłon dla gtszudi,za przypadkową inspiracje ) Dlatego też,zacząłem zaglądać na to forum,i muszę przyznać,że jest genialne Tylu rzetelnych wiadomości w jednym miejscu jeszcze nie widziałem.Czerpie z nich wiedzę potrzebną do "zbudowania"sobie auta takiego,jak chcę(na razie jestem na etapie kalkulacji).
Fajnie,że takie miejsce jak to,istnieje
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Witaj na forum, miło słyszeć, że jest ono pomocne i potrzebne
Ps. z tym opisem to chyba trochę przesadziłeś biorąc pod uwagę:
Ps. mieszkasz na stałe w Bolesławcu?
Ps. z tym opisem to chyba trochę przesadziłeś biorąc pod uwagę:
morumo78 pisze:Jeździłem po różnych nawierzchniach,a mam ciężką nogę(polne drogi,leśne,żwirownie,budowy),kilka razy wjechałem w takie błoto,że prawie po osie się zapadło,a i tak za każdym razem udawało mi się wyjechać.
oraz fakt, że zbiornik od spryskiwaczy znajduje się pod maską ciężko mi uwierzyć w tą historięmorumo78 pisze:Miałem kłopoty z otwarciem maski,a że nie chciało mi się z nią"szarpać",odpuściłem i jeździłem kolejne pół roku
Ps. mieszkasz na stałe w Bolesławcu?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
Całkowicie rozumiem Twoje wątpliwości.Też bym się dziwił
Wiesz,gdy się w miarę szybko jedzie,to kurz na przedniej szybie nie bardzo chce osiadać,i ogólnie z widocznością do przodu nie było problemów poza tym,co jakiś czas deszcz płukał mi auto Zresztą,przez 2,5roku tylko deszcz "mył" mi auto
Choć nie twierdzę też,że brak spryskiwaczy nie był mi całkowicie obojętny,ale jakoś dawałem radę:)
Ps.Tak.Jadnak trudno powiedzieć,że "na stałe",bo w domu bywam może jeden dzień w tyg.
Wiesz,gdy się w miarę szybko jedzie,to kurz na przedniej szybie nie bardzo chce osiadać,i ogólnie z widocznością do przodu nie było problemów poza tym,co jakiś czas deszcz płukał mi auto Zresztą,przez 2,5roku tylko deszcz "mył" mi auto
Choć nie twierdzę też,że brak spryskiwaczy nie był mi całkowicie obojętny,ale jakoś dawałem radę:)
Ps.Tak.Jadnak trudno powiedzieć,że "na stałe",bo w domu bywam może jeden dzień w tyg.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
raz mi się zdarzyło jechać bez płynu do spryskiwaczy w deszczowy dzień (nie było opcji postoju) i było fatalnie, albo musiałem podjeżdżać komuś pod tyłek żeby ochlapał mi szybę albo czekałem na deszczmorumo78 pisze: Choć nie twierdzę też,że brak spryskiwaczy nie był mi całkowicie obojętny,ale jakoś dawałem radę:)
jeden z dinozaurów tego forum również stamtąd pochodzi AdamXXLmorumo78 pisze: Ps.Tak.Jadnak trudno powiedzieć,że "na stałe",bo w domu bywam może jeden dzień w tyg.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
dobra historia, ale wcale sie nie dziwie, ze to auto wytrzymuje tyle, patrzac na swoje. 200 tys na blacie i zadna tuleja nawet nie puknie w zawieszeniu.
Witam na forum i cieszymy się z takiej oponii o nim
Witam na forum i cieszymy się z takiej oponii o nim
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
no aleeee historia. Oprócz czytania zapraszamy do udzielania się
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- Maniu$
- Świeżak
- Imię: Mariusz
Witam
W ostatnim czasie stałem się posiadaczem CB 1.2. Jestem z niej bardzo zadowolony.
Od pewnego czasu przesiaduję na forum i liczę na miło współpracę
W ostatnim czasie stałem się posiadaczem CB 1.2. Jestem z niej bardzo zadowolony.
Od pewnego czasu przesiaduję na forum i liczę na miło współpracę
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
witaj na forum
- Konik
- Moderatorzy
- Kontakt:
witaj na forum;) Zapraszamy na SPOTY/ZLOTY
- ZawszeGłębszySens
- Świeżak
- Imię: Konrad
Dzień dobry, cześć i witam. Prawie rok temu wziąłem sobie za kochankę corsę C sport 1.4 90kucy z 2000r. 27.10.2013 mam zamiar się pojawić na spotkanku więc pewnie jakoś bliżej się poznamy. Mam nadzieję, że wiele będę mógł się nauczyć od bardziej doświadczonych corsarzy niż ja oraz, że wprowadzę na tym forum coś od siebie
Pozdrawiam, Konrad.
@Edit: Już poprawione, nie zauważyłem, że podałem do B zamiast C
Pozdrawiam, Konrad.
@Edit: Już poprawione, nie zauważyłem, że podałem do B zamiast C
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013, o 22:39 przez ZawszeGłębszySens, łącznie zmieniany 1 raz.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Równiez witamy, zmień sobie oznaczenie silnika w profilu na właściwe.
- Herman
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Witam
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem CB 1.2. Na forum znalazłem bezproblemowo odpowiedzi na usterki które dotknęły moją korsinę. Jestem ogromnie zadowolony z forum.
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem CB 1.2. Na forum znalazłem bezproblemowo odpowiedzi na usterki które dotknęły moją korsinę. Jestem ogromnie zadowolony z forum.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Witamy równiez i cieszymy się że forum pomogło.
-
- Świeżak
- Podziękował;: 2 razy
Witam!
Od niecałego tygodnia jestem (szczęśliwym! [póki co i oby jak najdłużej]) właścicielem CB '99
Postanowiłem dołączyć do forum, gdyż właśnie tutaj znalazłem najwięcej porad i przydatnych informacji
Od niecałego tygodnia jestem (szczęśliwym! [póki co i oby jak najdłużej]) właścicielem CB '99
Postanowiłem dołączyć do forum, gdyż właśnie tutaj znalazłem najwięcej porad i przydatnych informacji
- Konik
- Moderatorzy
- Kontakt:
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Arek
Witam jestem Arek od końca sierpnia jestem posiadaczem CB 1.4
-
- Świeżak
Witam, Marcin z podkarpacia, od roku jestem posiadaczem Corsy B GSi C16XE , po roku czasu powstała z niej prawie rajdówka . Pozdrawiam i jednocześnie witam wszystkich fanów CB
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
-
- Bez listowiec ;-)
Witam, jestem Łukasz i jestem właścicielem, a właściwie żona jest Tigry x14xe z '99 roku. Żona szykuje się powoli do zmiany autka na coś nowszego, a Tigra zostanie dla mnie do zabawy. Zarejestrowałem się u Was ponieważ, właśnie na Waszym forum znalazłem sporo ciekawych tematów dotyczących modyfikacji silnika i nie tylko, a Tigra to właściwie Corsa B w innym kształcie
-
- Świeżak
- Kontakt:
Hej witam czesc
jestem tu juz jakis czas ale nie przywitałem sie należycie i teraz chciałem to naprawic .
Jestem posiadaczem obecnie 4 aut z czego 2 to ople
Opel Astra Caravan pierwotnie 1.4 16V obecnie 1.8 16V C18XE z astry GSI ( + kolektor rurowy TA-TECHNIX )
oraz dawca budy Corsa B 1.4i
no i Audi A3 oraz moja zabawka na 1/4 VW Golf 1.9TDI ostatnio około 195KM 430Nm , teraz robie ciut więcej i zszedłem z wagi na 840kg
jestem tu juz jakis czas ale nie przywitałem sie należycie i teraz chciałem to naprawic .
Jestem posiadaczem obecnie 4 aut z czego 2 to ople
Opel Astra Caravan pierwotnie 1.4 16V obecnie 1.8 16V C18XE z astry GSI ( + kolektor rurowy TA-TECHNIX )
oraz dawca budy Corsa B 1.4i
no i Audi A3 oraz moja zabawka na 1/4 VW Golf 1.9TDI ostatnio około 195KM 430Nm , teraz robie ciut więcej i zszedłem z wagi na 840kg
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
-
- Świeżak
- Kontakt:
hehe dzięki, za jakiś czas jak zaczne swap do CB to opisze autko Lubie Ople i VAGPorszak pisze:Witamy, dobry park maszynowy
ps. na swoim koncie a w sumie na naszym koncie wraz z kolegami mamy pare projektów :
CA 3.0 V6 , CB 2.5 V6 + wałki 3.0 , CB 3.0 V6, Kadett D 3.0 V6 , Fiat 126p 2.0 16V 150KM
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
podlinkuj cos, nie tylko ja chetnie "rzuce okiem"
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
witajcie na forum
-
- Bez listowiec ;-)
Witam w zasadzie Corse kupiłem żonie ale sam też lubię pojeździć zwinne maleństwo do miasta
-
- Świeżak
- Kontakt:
Proszę http://www.gumis-garage-team.pl/Porszak pisze:podlinkuj cos, nie tylko ja chetnie "rzuce okiem"