Corsa B X20SE
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Corsa B X20SE
Potem Turbo/Gaźniki a na koniec skrzydła, ekspres do kawy, telewizory i mały basenik
Corsa - sold
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Dokladnie tak jak piszecie.
A pozniej to wszystko wloze w wasze zajefajne fury z wiesniackim tuningiem.
A pozniej to wszystko wloze w wasze zajefajne fury z wiesniackim tuningiem.
- gtszudi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
opanuj sie troche , bo probojesz zrobic cos z niczego. poczytaj troche jak wzmocnic silnik , bo te ITB to jakas kpina. do NE zaloz lexmaula , ssacego / wydechowego , ostry walek , glowice lekko zetnij , i jak bedzie malo mocy zaloz XE :]
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
-
- Świeżak
Ja jestem opanowany tylko dwoch panow mnie strasznie irytuje.
Poza tym forum jest do dyskusji porad a nie non stop najezdrzania na kogos.
Poza tym forum jest do dyskusji porad a nie non stop najezdrzania na kogos.
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
nie miał byś tylu finezyjnych planów które rozbiegają się z dwie strony jak air i modzenie silnika czy startowanie w wojnie p-p i wyścigi górskie to by się nie czepiali i nie chichrali
-
- Świeżak
ale ja juz napisalem ze corsa bedzie startowac w cyklu wojan P-P nie ma zadnych wyscigow.
- mr_luke
- Nowy
To daj sobie spokój z MEGA wzmacnianiem silnika i lepiej ogarnij cały samochód na landryna. Zajmuj się wnętrzem by było zrobione ze smakiem, z dobrej jakości materiałów od początku do końca... potem weź się za komorę silnika. Polakieruj komorę na jakiś metalic, wyremontuj silnik, pomaluj ładnie silnik, oganij wężyki, śrubki, nakrętki by były czyste (ocynk lub chrom) etc. Jeśli nie chcesz się ścigać to dopicuj go stylistycznie pod każdym detalem, każdej małej śrubki, podkładki, nakrętki by nie było się do czego doczepić.Lysy pisze:ale ja juz napisalem ze corsa bedzie startowac w cyklu wojan P-P nie ma zadnych wyscigow.
Jeśli chcesz więcej mocy, popoujemy xe lub zestaw szudiego a nie wymyślasz jakieś pierdoły, które idą w coraz to bardziej przeciwne strony. Pokaż, że wiesz co chcesz i znasz się chodź trochę na zasadzie działania i wzmacniania silnika spalinowego to nie będzie chichów
Corsa - sold
-
- Świeżak
To wszystko bedzie robione juz od pazdziernika.
Za dwa tyg jade na Summer cars Party do Katowic a pozniej zaczynaja sie prace.
Za dwa tyg jade na Summer cars Party do Katowic a pozniej zaczynaja sie prace.
- koza149
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Po co pytasz sie o walek skoro masz sportowy swiatkowy ? no chyba ze sie w czyms juz sam gubisz...
-
- Świeżak
Witam
Po wizycie osobistym z moja corsinka i klubem DSR Team na SPC i nawiazaniu znajomosci z Mickey Garage z Krakowa zapadla decyzja o montazu czterech przepustnic z pieknymi kominami w moim silniku.
Oczywiscie komora silnika pojdzie w biala perle i zostanie zrobiona na clear.
Pare rzeczy jeszcze zostanie zmienione w ten okres jesienno zimowy ale to wszystko z czasem.
Mam pare miesiecy aby na wiosne wyjechac z pelna sila na eliminacje wojna polnoc-poludnie.
Po wizycie osobistym z moja corsinka i klubem DSR Team na SPC i nawiazaniu znajomosci z Mickey Garage z Krakowa zapadla decyzja o montazu czterech przepustnic z pieknymi kominami w moim silniku.
Oczywiscie komora silnika pojdzie w biala perle i zostanie zrobiona na clear.
Pare rzeczy jeszcze zostanie zmienione w ten okres jesienno zimowy ale to wszystko z czasem.
Mam pare miesiecy aby na wiosne wyjechac z pelna sila na eliminacje wojna polnoc-poludnie.
- mr_luke
- Nowy
Zdajesz sobie sprawę, że przy takim grzebaniu ten samochód przestanie jeździć w normalnym zakresie obrotów i będzie samochodem bez sensu.... ? Do tych przepustnic powinieneś jeszcze przesunąć odcinkę i jeździć wysokobrotowo bo w użytecznym zakresie będzie ściera. Nie pomyślałeś może kiedyś skoro chcesz moc i myślałeś o turbinie by zabawić się w kompresor? To taka lajtowa wersja turbienia a i samochód będzie użyteczny do jazdy "na co dzień". Trochę będzie dłubaniny ale przy 8v zmieścisz się.
Corsa - sold
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Widziałem na SCP i dla mnie ogólnie dramat ,podejście i pojęcie to drugi niewypał i szukanie na maxa sposobu na zrobienie z tego czegoś innego...
Co to znaczy "CLEAR" !? hmmm
Z taką fazą raczej w Północ-Południe nic nie wywalczysz... poza wjazdem na matę choć to już wg. mnie byłby szczyt możliwości tego auta...
Sorry ale to moje zdanie...
Co to znaczy "CLEAR" !? hmmm
Z taką fazą raczej w Północ-Południe nic nie wywalczysz... poza wjazdem na matę choć to już wg. mnie byłby szczyt możliwości tego auta...
Sorry ale to moje zdanie...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
-
- Świeżak
Kolego skoro nie wiesz co to znaczy Clear to masakra.
Corsa miala taka sesje zdjeciowa i tak wiele ludzi mi gratulowalo za kupe roboty co dalo super efekt.
Widzialem wasze corsy i nic nie napisze.
Cenie kazde modyfikacje szkoda ze Wy nie.
Corsa miala taka sesje zdjeciowa i tak wiele ludzi mi gratulowalo za kupe roboty co dalo super efekt.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Kontakt:
Kolego, my wszyscy a na pewno większość wiemy co to jest ten Twój "CLEAR" - każdy młody człowiek choć troszkę znający angielski wie... Oznacza coś przejrzystego, klarownego... Potwierdza to nawet słownik... Jednak (już brzydko napiszę) do kurwy nędzy wydaje mi się, że nie rozmawiamy tutaj o angielszczyźnie a o podgrupie tuningowego kierunku, którymi są "CLEAN" i "SHOW SHINE", które ciut różniące się są powiązane... I to oznacza - czystość, gładkość, doczyszczać, wygładzać itp...
Nikt tu nie neguje, że nie potrafisz mówić po English, ale kompletnie nie kumasz o czym mówisz jeśli chodzi o tuning... jednak ślepa pewność siebie i upieranie się przy swoim Twojej osoby, mnie jak i wiele innych osób rozpi*%!@ na drobne...
Tak samo nikt nie neguje ogromu prac włożonych w Twój samochód oraz, że nie zostało przy nim nic zrobione... Negowana jest spora niewiedza, brak konkretnego zamysłu, planu, wdrożenia tego w życie...
Wygląda to tak jak przykład dupnych tuningowców, którzy piszą, że robią u siebie "bad lock"... Są to ludzie pokroju mam przy sobie kilometry taśmy izolacyjnej kolor black oraz betoniarka musi być...
Sorry mistrzu, ale być może ja osobiście nie mam przy swoim aucie zrobione nic, ale od pierwszego dnia wiem jak to auto ma wyglądać, co ma w nim siedzieć i po malutku do tego dążę, nie zmieniając co 5 min. swoich pomysłów, a bo znalazłem na jakiejś stronie, że da się to czy to i tamto... Gdzie jedna rzecz kompletnie nie trzyma się drugiej...
Znalazłeś sobie Mickey'a OK... Sam gościa znam i jest dobry w rzeczach, które robi... Skoro zrobi Ci to i tamto przy aucie spoko luz... Ale Twoim zdaniem wypasione przepustnice, podniesienie mocy itp gówno Ci da przy Twoich krawężnikach zawieszonych w miejsce zderzaków...
Chcesz robic clean'a czy shine'a spoks... Tylko do tego nadaje się najlepiej jakaś mniejsza jednostka, z małą ilością paści na niej, najlepiej zmiana wspomagania na elektryczne itp. żeby było tego jak najmniej... A jak nie to wydupc ten motor spod maski. Doprowadz go w serii do czystego stanu, odmaluj itp. rzuć chromem na śroby, lapy itp... A przy wkładaniu go do wymalowanej i wygładzonej komory schowaj co się da żeby faktycznie był to CLEAN!!!
Ja już kompletnie nie wiem co pisać w tym wątku bo do Ciebie nie dochodzi nic... Masz swoje ślepe, jednokierunkowe wizje poparte kompletnym lub sporym brakiem wiedzy i w tym się trzymasz myśląc, że jesteś fajny....
Nie to forum nie Ci ludzie kolego...
A skoro piszesz, że widziałeś "nasze" corsy i nie masz zamiaru nic pisać to po cholerę tu siedzisz... Ludzie tu pokazują swoje auta by je oceniać, krytykować i krytyke przyjmować... A nie... Macie, to moje auto, piszcie same dobre rzeczy bo tylko to mnie interesuje a wasze auta wsadźcie se w DU^&! bo mnie nie interesują
Chciałbym zauważyć, że co drugie, trzecie auto na tym forum robi Cie na drodze (performance) jak i na sesjach zdjęciowych pod względem detalingu i wieeeeelu innych itp...
Pisałem to ja... Człowiek bez wiedzy i jeżdżący prawie serią...
PEACE!!!
Nikt tu nie neguje, że nie potrafisz mówić po English, ale kompletnie nie kumasz o czym mówisz jeśli chodzi o tuning... jednak ślepa pewność siebie i upieranie się przy swoim Twojej osoby, mnie jak i wiele innych osób rozpi*%!@ na drobne...
Tak samo nikt nie neguje ogromu prac włożonych w Twój samochód oraz, że nie zostało przy nim nic zrobione... Negowana jest spora niewiedza, brak konkretnego zamysłu, planu, wdrożenia tego w życie...
Wygląda to tak jak przykład dupnych tuningowców, którzy piszą, że robią u siebie "bad lock"... Są to ludzie pokroju mam przy sobie kilometry taśmy izolacyjnej kolor black oraz betoniarka musi być...
Sorry mistrzu, ale być może ja osobiście nie mam przy swoim aucie zrobione nic, ale od pierwszego dnia wiem jak to auto ma wyglądać, co ma w nim siedzieć i po malutku do tego dążę, nie zmieniając co 5 min. swoich pomysłów, a bo znalazłem na jakiejś stronie, że da się to czy to i tamto... Gdzie jedna rzecz kompletnie nie trzyma się drugiej...
Znalazłeś sobie Mickey'a OK... Sam gościa znam i jest dobry w rzeczach, które robi... Skoro zrobi Ci to i tamto przy aucie spoko luz... Ale Twoim zdaniem wypasione przepustnice, podniesienie mocy itp gówno Ci da przy Twoich krawężnikach zawieszonych w miejsce zderzaków...
Chcesz robic clean'a czy shine'a spoks... Tylko do tego nadaje się najlepiej jakaś mniejsza jednostka, z małą ilością paści na niej, najlepiej zmiana wspomagania na elektryczne itp. żeby było tego jak najmniej... A jak nie to wydupc ten motor spod maski. Doprowadz go w serii do czystego stanu, odmaluj itp. rzuć chromem na śroby, lapy itp... A przy wkładaniu go do wymalowanej i wygładzonej komory schowaj co się da żeby faktycznie był to CLEAN!!!
Ja już kompletnie nie wiem co pisać w tym wątku bo do Ciebie nie dochodzi nic... Masz swoje ślepe, jednokierunkowe wizje poparte kompletnym lub sporym brakiem wiedzy i w tym się trzymasz myśląc, że jesteś fajny....
Nie to forum nie Ci ludzie kolego...
A skoro piszesz, że widziałeś "nasze" corsy i nie masz zamiaru nic pisać to po cholerę tu siedzisz... Ludzie tu pokazują swoje auta by je oceniać, krytykować i krytyke przyjmować... A nie... Macie, to moje auto, piszcie same dobre rzeczy bo tylko to mnie interesuje a wasze auta wsadźcie se w DU^&! bo mnie nie interesują
Chciałbym zauważyć, że co drugie, trzecie auto na tym forum robi Cie na drodze (performance) jak i na sesjach zdjęciowych pod względem detalingu i wieeeeelu innych itp...
Pisałem to ja... Człowiek bez wiedzy i jeżdżący prawie serią...
PEACE!!!
- mr_luke
- Nowy
Calm down dude! Zaczynając od czopątku.... Myślę, żę Klari bardzo dobrze wie co znaczy Clear więc jego stwierdzenie miało co innego na celu (czytaj między wierszami). Dalej drugie zdanie jest lekko nie po polsku... super efekt dała ta kupa roboty, czy gratulacje w Tobie spowodowały super efekt ?Lysy pisze:Kolego skoro nie wiesz co to znaczy Clear to masakra.
Co do naszych samochodów nie musisz nic pisać jeśli nie chcesz a jeśli robisz to na złość, tym bardziej.
Kończąc, my tutaj cenimy każdą modyfikację ale pod jednym warunkiem.... muszą być sensowny
Patrząc na Twoje pomysły widać, że nie masz kompletnie pomysłu na ten samochód, nie znasz się w ogóle na silnikach i za wszelką cene chcesz "coś" zrobić nie mając pojęcia co to spowoduje, jak zmieni silnik i po co się to w ogóle stosuje... Masz zbyt dużo pieniędzy lub/i brak gustu i dobrego smaku bo ten samochód jeszcze trochę i będzie świecił mocniej od Manhatanu....
Chcesz mocniejszy silnik ? Powiedz nam czego od niego oczekujesz, jak ma jeździć, jak przyspieszać, jak mocny ma być a my tu napewno coś wymyślimy i podamy Ci (jak na tacy) gotowy przepis by to zrealizować. Przestań się zachowywać jak ślepy uparty osioł, który musi zrobić coś, co sobie wymyślił, mimo, że jest to BEZ SENSU a forumowicze podali mu już dobry przepis....
Corsa - sold
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ten clean pod maska tez nijak sie ma do przpeustnic bo zeby bylo swiecaco to bedziesz musial kazdy ich element wyglancowac na blysk. duzo latwiej utrzymac taki clean bedzie majac pod maska jak najmniej.
a z tymi przepustnicami tez nie jest tak zle w uzytkowaniu codziennym, ale nie jest to najlepszy sposob na dupowoz oraz najpierw sprawdz co, a raczej czego nie ma Twoj silnik(ilu KM).
a z tymi przepustnicami tez nie jest tak zle w uzytkowaniu codziennym, ale nie jest to najlepszy sposob na dupowoz oraz najpierw sprawdz co, a raczej czego nie ma Twoj silnik(ilu KM).
- c20xe turbo
- Świeżak
- Imię: KAROL
Chłopaku wywal ten silnik co masz teraz i wsadz xe ,pojezdzij,ogarnij i dopiero tam szukaj mocy bo jest potencjał tylko trzeba podejsc z głową do niego....juz nie wspomne o v6 .
W xe oczywiscie zakładamy ze stan silnika jest conajmniej dobry kolektory lexmaul ssak i wydech odizolowany dolot, wycior 2,25 cala strojonko i pęka 170 całkiem jurnych rumaków dozuć wałki 270* bedzie ponad 180 a nie wspomne o portingu głowicy ostrzejszych wałkach typu 290-300*=ponad 200 konikow puzniej itb do tego i grubo ponad 200 koni w stajni czekajacych na twoje zachcianki i nie krytykuje Cię mówie to po to zeby dobrze doradzić jak poprzednicy,pomożemy doradzimy tylko obierz dobrą droge wybierz kultowy silnik i dopiero pchaj w niego kasę...
Pozdro!
W xe oczywiscie zakładamy ze stan silnika jest conajmniej dobry kolektory lexmaul ssak i wydech odizolowany dolot, wycior 2,25 cala strojonko i pęka 170 całkiem jurnych rumaków dozuć wałki 270* bedzie ponad 180 a nie wspomne o portingu głowicy ostrzejszych wałkach typu 290-300*=ponad 200 konikow puzniej itb do tego i grubo ponad 200 koni w stajni czekajacych na twoje zachcianki i nie krytykuje Cię mówie to po to zeby dobrze doradzić jak poprzednicy,pomożemy doradzimy tylko obierz dobrą droge wybierz kultowy silnik i dopiero pchaj w niego kasę...
Pozdro!
Corsa B c20rs 780kg najlżejsza w PL z c20xe pod maską ...lecimy do 750kg
http://www.youtube.com/watch?v=dijtD1RZhIM
http://www.youtube.com/watch?v=3lpDTqg0 ... re=related
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- c20xe turbo
- Świeżak
- Imię: KAROL
Oj tam oj tam
Corsa B c20rs 780kg najlżejsza w PL z c20xe pod maską ...lecimy do 750kg
- mr_luke
- Nowy
Nie widziałeś Porszaku wcześniej tego statku kosmicznego na otomoto? Z tego co pamiętam to stoi napewno od listopada Ale trudno się dziwić... za taką cene ? Może gdyby to wnętrze było ładne (seryjne) a nie wydziwione to prędzej by poszła.Porszak pisze:projekt chyba zawieszony na kołku...
http://otomoto.pl/opel-corsa-C21190726.html
Łysy, dlaczego?
Corsa - sold
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
-
- Świeżak
Witam
Nie dotarlo do mnie ze trzeba zmienic bude p dla mnie jest super.Po prostu trzeba zycie inaczej sie potoczylo i musze ja sprzedac.
Co do ceny to jest do negocjacji.
Pozdrawiam.
Nie dotarlo do mnie ze trzeba zmienic bude p dla mnie jest super.Po prostu trzeba zycie inaczej sie potoczylo i musze ja sprzedac.
Co do ceny to jest do negocjacji.
Pozdrawiam.
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
ile wołasz za te cudeńko : ? bo widziałem je na Summer Cars Party i do dzis nie moge zasnac,ona musi by moja !
-
- Świeżak
Witam po dlugiej przerwie.
Chcialbym sie pochwalic ze w IV eliminacji wojan PP jaka odbyla sie 19-20 maja w Legnicy zajalem 3 miejsce w klasie EUR/US Other.
Wyniki IV eliminacji WPP
Mediterranean
1. Dawid Sanecki – Renault Megane
Asian
1. Bogdan Bryłka – Honda CRX Del Sol
2. Bartek Adamczyk – Honda Accord
3. Grzegorz Kuźniak – Honda CRX Del Sol
Street
1. Tomasz Kochajkiewicz – Mitsubishi Legnum
2. Bartosz Augustyniak – Honda Civic
3. Karol Polak – Honda Accord
G-Style
1. Tomasz Szymanek – Opel Vectra
2. Wojciech Maląg – VW Polo
3. Marcin Kasprowiak – VW Golf IV
Vag Classic
1. Robert Bury – VW Corrado
Vag Millenium
1. Damian Karpacki – Audi A3
Freestyle
1. Marek Markowski – BMW E32
2. Maciej Zadrożny – VW Golf III
3. Daniel Ludwiczak – Fiat 125p
Euro/US others
1. Marcin Koj - Polonez Atu Plus
2. Roman Trzeciak - Ford Mustang Foose
3. Marcin Truchalski – Opel Corsa
Classic
1. Tomasz Rozkosz – Ford Mustang
2. Tomasz Rozkosz – Ford Hot Rod
3. Piotr Brenk – Fiat 125p
Chcialbym sie pochwalic ze w IV eliminacji wojan PP jaka odbyla sie 19-20 maja w Legnicy zajalem 3 miejsce w klasie EUR/US Other.
Wyniki IV eliminacji WPP
Mediterranean
1. Dawid Sanecki – Renault Megane
Asian
1. Bogdan Bryłka – Honda CRX Del Sol
2. Bartek Adamczyk – Honda Accord
3. Grzegorz Kuźniak – Honda CRX Del Sol
Street
1. Tomasz Kochajkiewicz – Mitsubishi Legnum
2. Bartosz Augustyniak – Honda Civic
3. Karol Polak – Honda Accord
G-Style
1. Tomasz Szymanek – Opel Vectra
2. Wojciech Maląg – VW Polo
3. Marcin Kasprowiak – VW Golf IV
Vag Classic
1. Robert Bury – VW Corrado
Vag Millenium
1. Damian Karpacki – Audi A3
Freestyle
1. Marek Markowski – BMW E32
2. Maciej Zadrożny – VW Golf III
3. Daniel Ludwiczak – Fiat 125p
Euro/US others
1. Marcin Koj - Polonez Atu Plus
2. Roman Trzeciak - Ford Mustang Foose
3. Marcin Truchalski – Opel Corsa
Classic
1. Tomasz Rozkosz – Ford Mustang
2. Tomasz Rozkosz – Ford Hot Rod
3. Piotr Brenk – Fiat 125p
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
i zas mam pospane,i do roboty nie wyspany nie no kolego Łysy gratulacje i RESPECT ;D