V ZLOT CTM 2007 ... !??
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ja sie bede upieral, ze zlot 2 dniowy (1 noc) jest zdecydowanie za krotki. Niezaleznie od lokalizacji, zawsze znajdzie sie grupa ludzi, ktora bedzie miala daleko, w zwiazku z czym beda jechac kilka godzin.
Z tego wzgledu my zaproponowalismy czerwiec, bo biorac jeden dzien urlopu sa do wykorzystania dni 4. Inna sprawa, ze akurat dla mnie nie tor ma decydujace znacznie (szczegolnie, ze Kamilooo zaprezentowal ten nadmorski w pozytywnym swietle), a bardziej to zeby to polaczyc z jakims wypoczynkiem, a morze lepiej sie do tego nadaje niz zalew.
Z tego wzgledu my zaproponowalismy czerwiec, bo biorac jeden dzien urlopu sa do wykorzystania dni 4. Inna sprawa, ze akurat dla mnie nie tor ma decydujace znacznie (szczegolnie, ze Kamilooo zaprezentowal ten nadmorski w pozytywnym swietle), a bardziej to zeby to polaczyc z jakims wypoczynkiem, a morze lepiej sie do tego nadaje niz zalew.
CTM #204
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
na poprzedniej stronie jest moj post z info o spaniu. wyedytowalem go, wiec moze wybacze Ci, ze nie zauwazyles!markos pisze:spanie na pewno jakies skrecimy, w koncu wow jest z radomia
EDIT: noclegowania rozszerzyla oferte, za 4 kafle mamy erotic-show to chyba przewaza nad wszelkimi innymi ofertami. jest sponsor?
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
mozna poszukac innych miejscowek.
Z mojej strony wyglada to tak, ze miejsce Darlowek jest jak najbardziej zajebiste ale nie w tym terminie, kiedy zaczynaja sie sesje itd. Chodzi mi tez o to, ze gdyby zlot obyl sie w terminie wakacyjnym mozna sobie zaplanowac tak wczasy czy urlop, zeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu...
Dlatego sugerowalem inny termin i nikt mnie nie przekona, ze w Darlowku nie znalazloby sie spanie dla 20 osob na 3 noclegi... zwlaszcza, ze to sa Scottiego tereny i zwlaszcza, ze mamy marzec... czy musielibysmy mieszkac w 1 miejscu? Darlowek chyba az tak wielki nie jest, zeby sie nei spiknac wieczorem na plazy przy ognisku, czy w pubie...
Z mojej strony wyglada to tak, ze miejsce Darlowek jest jak najbardziej zajebiste ale nie w tym terminie, kiedy zaczynaja sie sesje itd. Chodzi mi tez o to, ze gdyby zlot obyl sie w terminie wakacyjnym mozna sobie zaplanowac tak wczasy czy urlop, zeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu...
Dlatego sugerowalem inny termin i nikt mnie nie przekona, ze w Darlowku nie znalazloby sie spanie dla 20 osob na 3 noclegi... zwlaszcza, ze to sa Scottiego tereny i zwlaszcza, ze mamy marzec... czy musielibysmy mieszkac w 1 miejscu? Darlowek chyba az tak wielki nie jest, zeby sie nei spiknac wieczorem na plazy przy ognisku, czy w pubie...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
uee.. to widze, ze dupa z tym radomiem..
a co myslicie o lublinie? moze udaloby sie skolowac osrodek jakos blizej niz ostatnio, zebysmy znowu nie musieli wyjezdzac w pole z powodu kiepawego pilota wycieczki
yaqb, w propozycji nadmorskiej nie widze konkretnych propozycji spania/imprezowania, a to chyba dosc istotne. wersja "scotty cos zorganizuje" srednio mnie przekonuje. mi tam to morze w sumie pasi, tor jest spoko, pytanie gdzie spimy i gdzie imprezujemy.
wersja pirata mi pasi - w sensie wersja dotyczaca darlowka w ewentualnym innym terminie
a co myslicie o lublinie? moze udaloby sie skolowac osrodek jakos blizej niz ostatnio, zebysmy znowu nie musieli wyjezdzac w pole z powodu kiepawego pilota wycieczki
yaqb, w propozycji nadmorskiej nie widze konkretnych propozycji spania/imprezowania, a to chyba dosc istotne. wersja "scotty cos zorganizuje" srednio mnie przekonuje. mi tam to morze w sumie pasi, tor jest spoko, pytanie gdzie spimy i gdzie imprezujemy.
pirat pisze:zwlaszcza, ze mamy marzec...
wersja pirata mi pasi - w sensie wersja dotyczaca darlowka w ewentualnym innym terminie
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
W obudwu powyzszych kwestiach to poprosze, zeby sie Scotty wypowiedzial precyzyjnie. Natomiast ogolnie to:!markos pisze:yaqb, w propozycji nadmorskiej nie widze konkretnych propozycji spania/imprezowania, a to chyba dosc istotne. wersja "scotty cos zorganizuje" srednio mnie przekonuje. mi tam to morze w sumie pasi, tor jest spoko, pytanie gdzie spimy i gdzie imprezujemy.
...
wersja dotyczaca darlowka w ewentualnym innym terminie
1) spanie w pensjonatach, w ktorych jest kilka pokoi w bliskim sasiedztwie morza.
2) termin lipiec - sierpien = ogromny tlok i wyzsze ceny za wynajem (z tego co mowil Scotty ...)
3) wyjazd nad morze tylko nad weekend osobiscie dla mnie jest bez sensu - za duzo jazdy do czasu pobytu, a chyba juz takiego dlugiego weekendu w wakacje 2007 nie bedzie
4) miejsce imprezowania - poza tym, ze wszedzie na deptaku to co do reszty to tez Scotty mysle cos powie
5) widze, ze Wam sie nagle zebralo na konkrety, a z drugiej strony nagle poajwiaja sie inne propozycje .... hmmm
CTM #204
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
a co to za roznica, czy tlok bedzie czy nei bedzie? ani sie nei bedziemy scigac po tym darlowku, ani nie bedzie problemem jesli 20-30 osob bedzie chcialo pojsc na plaze czy gdzies poimprezowac. Co wiecej, na poczatku czerwca moze byc jeszcze pizdziawa, a w lipcu/sierpniu powinna byc lepsza pogoda.YAQB pisze: 2) termin lipiec - sierpien = ogromny tlok i wyzsze ceny za wynajem (z tego co mowil Scotty ...)
Jesli chodzi o koszt noclegu, to ile to jest "przed sezonem taniej"? bo srednio w sezonie koszt noclego to 35 zl, a biorac pod uwage fakt, ze przed sezonem bedzie ciut taniej, to zaoszczedzimy na 3 noclegach +/- 40 zl od osoby.
tja, ale jazda nad morze zajmie dla wiekszosci z nas czy to slask, czy Wawa, czy gdziekolwiek indziej poza Kamillo, Scottym i Soplem ponad pol dnia jak nie wiecej... czyli czwartek dojazd, piatek i sobota na miejscu, neidziela powrot. Co daje w sumie tylko jeden dzien dluzej niz zlot w Bydgoszczy, gdzie piatek i sobota byla biba, a w niedziele po poludniu wyjazd...YAQB pisze: 3) wyjazd nad morze tylko nad weekend osobiscie dla mnie jest bez sensu - za duzo jazdy do czasu pobytu, a chyba juz takiego dlugiego weekendu w wakacje 2007 nie bedzie
Powrot na koniec dlugiego weekendu tez moze byc dosc przejebany z nad morza.
a co Ci nie pasi? Nikt nie powiedzial ze Darlowek jest juz na 100%, wiec poki mamy duzo czasu warto by sie jeszcze zastanowic czy moze nie ma innych bardziej sprzyjajacych terminow i mozliwosci.YAQB pisze:5) widze, ze Wam sie nagle zebralo na konkrety, a z drugiej strony nagle poajwiaja sie inne propozycje .... hmmm
Bron Boze nie mowie tu o sobie i tym, ze pode mnie ma byc ukladany zlot. Co to, to nie. Ale chodzi o to, ze poki co zadeklarowalo sie 9 osob a czesc osob powiedziala, ze nie moze w tym terminie. Dlatego skladniam sie ku temu, ze skoo robimy ogolnopolski zlot klubowy, to powinnismy zgromadzic jak najwiecej chetnych osob i sprobowac zorganizowac to tak, zeby jak najwiecej osob zadowolic. Bo poki co "za" jest 9 osob, wiec koszty i toru, i calego zlotu wzrosna.
Stad moja propozycja, pomysl... zeby podyskutowac, znalezc inne rozwiazania. Nie neguje ani nie krytykuje Darlowka, ze jest zly - bron Boze, organizacji tez nie... ale chcialbym sie spotkac na ogolnopolskim zlocie z frekwencja jak w Lublinie'05 a wiem, ze nie tylko ja w czerwcu nad morzem sie nei pojawie. Ot cala rozkminka.
!markos pisze: a co myslicie o lublinie?
Jak dla mnie opcja zajebista. Nawet jesli bylby to piatek, sobota i niedziela. Spanie moze byc i w pawulonie. Tor super i pomiar czasu tez byl profi.
Sa jeszcze inne miejsca: Torun, Bydgoszcz (noclegi zorganizuje Czester ), nie wiem jak Lodz, Ryki a do Radomia mozna przedzwonic i sie dopytac jak to jest z tymi autami na torze i przed brama, bo babka nic nie wspominala o tym.
- scotty
- Swój
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
nocleg przed sezonem czyli w tym terminie kosztuje ok 20 25 zl za dobe od osoby
w sezonie 45 50 zl
co do miejsca na impreze macie do wyboru
1. Ogrod za domem,
2. Plaża 250 metrow od domu
3. Jakies knajpy (osobiscie tego typu spotkanie to kazdy moze sobie robic co weekend)
jezeli roznica w kasie nie gra roli nie ma problemu zmienimy na termin wakacyjny, bedzie duzo ludzi, laseczek, pelno baletow, kazdy bedzie lazil gdzie popadnie, bo kazdy sobie zrobi urlop a nie spotkanie klubowe.
Osobiscie podobal mi sie klimat Miedzianej Gory, towarzystwo bylo w jednym miejscu, do toru niedaleko,
Wedlug mnie powinno to byc spotkanie kameralne, na łonie natury (piwo lepiej smakuje), bo akademiki maja swoj klimat , ale to nie wszystkim pasuje.
Moja propozycja jest taka
jak nie Darlowko w tym terminie ktory podalismy z Yaqbem, to robimy gdzies indziej lub zadeklarujmy sie ze wolimy zaplacic wiecej za nocleg i bawic sie latem w darlowku
w sezonie 45 50 zl
co do miejsca na impreze macie do wyboru
1. Ogrod za domem,
2. Plaża 250 metrow od domu
3. Jakies knajpy (osobiscie tego typu spotkanie to kazdy moze sobie robic co weekend)
jezeli roznica w kasie nie gra roli nie ma problemu zmienimy na termin wakacyjny, bedzie duzo ludzi, laseczek, pelno baletow, kazdy bedzie lazil gdzie popadnie, bo kazdy sobie zrobi urlop a nie spotkanie klubowe.
Osobiscie podobal mi sie klimat Miedzianej Gory, towarzystwo bylo w jednym miejscu, do toru niedaleko,
Wedlug mnie powinno to byc spotkanie kameralne, na łonie natury (piwo lepiej smakuje), bo akademiki maja swoj klimat , ale to nie wszystkim pasuje.
Moja propozycja jest taka
jak nie Darlowko w tym terminie ktory podalismy z Yaqbem, to robimy gdzies indziej lub zadeklarujmy sie ze wolimy zaplacic wiecej za nocleg i bawic sie latem w darlowku
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Nie no zadnej W kupie razniejpirat pisze:a co to za roznica, czy tlok bedzie czy nei bedzie?
>>> Scotty ??pirat pisze:Jesli chodzi o koszt noclegu, to ile to jest "przed sezonem taniej"? bo srednio w sezonie koszt noclego to 35 zl, a biorac pod uwage fakt, ze przed sezonem bedzie ciut taniej, to zaoszczedzimy na 3 noclegach +/- 40 zl od osoby.
Ja bym chcial tylko zauwazyc, ze jeden dzien w JAKIMS miejscu, a nie w akademiku - gdyby nie tor w sobote, mozna by powiedziec, ze siedzilismy caly czas w budynku. Ale co kto lubi - zle mi w Bydzi nie bylo, ale jak mam wybor to wole w budynkach nie siedziec.pirat pisze:... Co daje w sumie tylko jeden dzien dluzej niz zlot w Bydgoszczy, gdzie piatek i sobota byla biba, a w niedziele po poludniu wyjazd...
Nie znam tamtych rejonow, ale Warszawa itp regiony nad morze chyba raczej jezdza na Gdansk i okolice, wiec chyba nie powinno by c takiego problemu, ale tego nie wiem ...pirat pisze:Powrot na koniec dlugiego weekendu tez moze byc dosc przejebany z nad morza.
Wszystko mi pasi. Napisze tylko, ze sugerowalismy sie zastanawias juz 2 m-ce temu. Rozwazac oczywiscie warto, ale juz dosc konkretnie, a nie ogolnie. Chyba, ze Wam nie pasuje nasza propozycja - nie ma problemupirat pisze:a co Ci nie pasi? Nikt nie powiedzial ze Darlowek jest juz na 100%, wiec poki mamy duzo czasu warto by sie jeszcze zastanowic
Wszyscy czekamy!!pirat pisze:Stad moja propozycja, pomysl... zeby podyskutowac, znalezc inne rozwiazania
CTM #204
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
dla mnie jak najbardziej opcja Radomia bądź czegoś podobnie bliskiego jest lepsza, a to dlatego, że poprostu nie bardzo mnie stać aby jechać 1000km w obie strony - tj. wydać w sumie jakieś 600zł za kilka dni wypadu wiem, że każdy by chciał mieć blisko, a tak sie nie da, no ale mówię za siebie - mnie ogranicza kasa
termin czerwcowy z tego co widzę i wiem po sobie nie pasuje głównie studentom, a takich zdaje się sporo u nas
wiadomo, że wszystkim nie dogodzimy, ale chyba jako priorytet powinniśmy ustalić liczbę chętnych, a nie czy to będzie akademik, czy knajpa, czy będzie dużo ludzi czy mało
co do długości zlotu to myśle, że tak jak było ostatnio czyli piątek - sobota - niedziela jest w sam raz
termin czerwcowy z tego co widzę i wiem po sobie nie pasuje głównie studentom, a takich zdaje się sporo u nas
wiadomo, że wszystkim nie dogodzimy, ale chyba jako priorytet powinniśmy ustalić liczbę chętnych, a nie czy to będzie akademik, czy knajpa, czy będzie dużo ludzi czy mało
co do długości zlotu to myśle, że tak jak było ostatnio czyli piątek - sobota - niedziela jest w sam raz
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Yaqubie prosiłeś mnie o deklarację i wypowiedź na forum więc spełniam Twoje życzenie. Po rozmowie z moją Agą stwierdzam, że lepszy termin byłby bardziej wakacyjny. W czerwcu sesja, sporo nauki i jeszcze pisanie pracy inżynierskiej na głowie. Nad morzem miejscówka przednia ale daleko i ten termin nie bardzo mi leży. Jestem jak najbardziej za zlotem i na pewno zrobię wszystko, żeby być ale nie w czerwcu. Po przeczytaniu ostatnich postów widzę, że może termin bardziej sprzyjający wszystkim się wyklaruje. Czekam na konkrety organizacyjne. Miejsce, termin i koszty.
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Panowie, trzeba bylo sie uczyc jak byl czas na to a nie teraz wszyscy marudza ze sesje maja
Ja osobiscie sie dostosuje, jak tylko bedzie mi termin pasowal to na pewno sie zjawie a czy to bedzie nad morzem, czy w Lublinie czy w Wąchocku to mi bez roznicy
Ja osobiscie sie dostosuje, jak tylko bedzie mi termin pasowal to na pewno sie zjawie a czy to bedzie nad morzem, czy w Lublinie czy w Wąchocku to mi bez roznicy
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
dokładnie..sierak pisze:Panowie, trzeba bylo sie uczyc jak byl czas na to a nie teraz wszyscy marudza ze sesje maja
pod tym sie moge podpisac.... ja wlasciwie na 100% to odpadam 16.06 i 14.07 bo mam wesela w tym czasie (nie moje, na szczescie ) w innym terminie zrobie wszystko zeby byc... do lublina mialem 400km w jedną do Bydogszczy 450km.. wiec na blizej nie liczesierak pisze:Ja osobiscie sie dostosuje, jak tylko bedzie mi termin pasowal to na pewno sie zjawie a czy to bedzie nad morzem, czy w Lublinie czy w Wąchocku to mi bez roznicy
Było c14se
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Poczekamy jeszcze troche i zamkniemy liste chetnych. Wtedy podejmiecie decyzje czy chcecie pewny zlot w czerwcu nad morzem czy wolicie gruszki na wierzbie - czyli nie wiadomo czy wogole, nie wiadomo gdzie i nie wiadomo kiedy, bo narazie sa dywagacje typu "a moze tu a moze tam, a moze wtedy, a moze kiedy indziej".
CTM #204
-
- Forum Master
- Kontakt:
buhahaha no teraz to poszdles!markos pisze:yaqbq kochany, ale to nie ma byc rodzinny urlopik, tylko hardkorowa eskapada w celu spalenia laka na torze i fikanie do rana pod wplywem ponadprzecietnej ilosci promili
lublin obdzwonie jutro, dzisiaj ledwo sie z pracy wydostalem..
ale oczywiscie popieram Markosa i widze ten nasz zlot jak w Lublinie bo ten w Bydgoszczy jakis taki emerycki
w weekend byla probka imprezowa markosowo zgubkowa i chlopaki dali rade wiec czas na repete na zlocie, nie widze inaczej
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ale ja nie mowie tego przez pryzmat swoich "preferencji" tylko mozliwosci zrealizowania tego do czego sie zobowiazalismy ze Scottim. Innymi slowy mowiac, jesli zlot mialby sie odbyc w czerwcu nad morzem to decyzja o tym nie moze zapasc np. pod koniec maja. Ot co.
Wcale nie zamierzam tego forsowac, a wyrazam opinie jako wspolorganizator, zeby potem nikt nie powiedzial, zesmy obiecali i psinco zrobili
Wcale nie zamierzam tego forsowac, a wyrazam opinie jako wspolorganizator, zeby potem nikt nie powiedzial, zesmy obiecali i psinco zrobili
CTM #204
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
A poza tym (sorry, ze w odrenym poscie) to akurat nie widze problemu polaczyc rodzinnej ekapady z tym hardcorem
No i na sam koniec - ja bym chcial, zeby zlot sie przede wszystkim ODBYL. Narazie jest co roku, ale ten w 2006 mimo, ze fajny, ledwo sie "sklecil" bo ciagle bylo "mnostwo czasu" oraz "mozna wszystko zalatwic i wszedzie zadzwonic"
No i na sam koniec - ja bym chcial, zeby zlot sie przede wszystkim ODBYL. Narazie jest co roku, ale ten w 2006 mimo, ze fajny, ledwo sie "sklecil" bo ciagle bylo "mnostwo czasu" oraz "mozna wszystko zalatwic i wszedzie zadzwonic"
CTM #204