z odkrytych tematów okazuje się że wtryski w silnikach Z18XE są różne vectra B/C i Astra G/H maja te czarne, a te srebrne są w Corsch C i merivach A Zafirach też je można znaleźć
Tak jest to kolektor ssący seryjny od X18XE1noriad pisze:Pytanie laika - na pierwszym zdjęciu, po prawej - to jest standardowy kolektor dolotowy z x18xe1 ?
W sumie pogoda się robi, chętnie bym zobaczył jakieś trailery z tą corsą w roli głównejKonik pisze:Zynio chyba musimy jakieś filmiki z promo zrobić![]()
Adam tak rozbierałem i naprawiałem te łopatki bez nich silnik nie ma mocy u dołu zakresu, oraz wiem ze uszczelkę trzeba wykonać we własnym zakresie bo nie ma nowejAdamXXL pisze:ps. rozbierałem kiedyś oryginalny kolektor można z niego wywalić "przepustnice" zmieniające długość kanałów i poprawić.
Musi być garb, najpierw na masce będzie dziura potem maska idzie jako przymiar i zostanie zrobiony odcisk,noriad pisze:No to teraz pora na testy!Daj znać, kiedy będziesz się wybierał na przejażdżkę, chętnie (jeżeli będę mógł) zobaczę i posłucham jak to śmiga
![]()
Co do przepustnicy - a tymczasowo, podniesiona maska wystarcza ? Czy wystaje za bardzo ?
Piotr nie tak szybkomehes pisze:Jeszcze bak wachy i strojenie
a co to za Pytanie, rozpórka została specjalnie dopasowana do silnika żeby silnik się nie obijała o nią przy seryjnym dolociegregor9144 pisze:Rozpóraz jakiej to fabryki? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach:)
nie rozpórkaZynio pisze:a co to za Pytanie, rozpórka została specjalnie dopasowana do silnika żeby silnik się nie obijała o nią przy seryjnym dolociegregor9144 pisze:Rozpóraz jakiej to fabryki? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach:)
Czyli mam rozumieć że zrobiłeś ją samodzielnie lub pod zamówienie?Zynio pisze:a co to za Pytanie, rozpórka została specjalnie dopasowana do silnika żeby silnik się nie obijała o nią przy seryjnym dolociegregor9144 pisze:Rozpóraz jakiej to fabryki? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach:)
Zrobiłem ją sam na prasie do wyciągania łożysk, tulei i tym podobnegregor9144 pisze:Czyli mam rozumieć że zrobiłeś ją samodzielnie lub pod zamówienie?Zynio pisze:a co to za Pytanie, rozpórka została specjalnie dopasowana do silnika żeby silnik się nie obijała o nią przy seryjnym dolociegregor9144 pisze:Rozpóraz jakiej to fabryki? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach:)
Tak jak piszesz sam się o tym przekonałem wiec na ostatnim zdjęciu jest już dolot z góry i w zamkniętej puszce co dało poprawę momentuja37 pisze:Dawno nie zaglądałem, ale stożek w tym miejscu to pomyłka.
Testowałem kiedyś u siebie i robił za odkurzacz jezdni.
Ja37 – to są oryginalne Halogeny hella które były w dokładce Irmscheraja37 pisze:Co masz za światełka w zderzaku?
Kolega ma kupione z allegro i są krótrze niż te hellija37 pisze:Aha....
Właśnie sobie przypomniałem, że podobne soczewki mam, chyba też Helli, kiedyś w białej miałem zamontowane
Tylko teraz mi nie wejdą, brak miejsca.....