Rozpórka założona

Teraz zastanawiam się czy jest sens zakładanie tylnej bo w sumie jest ona przykręcana do gniazd tylnich amortyzatorów .

czy lepiej taka która zepnie amortyzatory w górnych punktach mocowania

a od kiedy to ilość tłoczków decyduje o sile hamowania ? Nie wiem czy to auto ma nadal ABS, jeżeli tak to nadal uważam, że duża tarcza oprócz fajnego wyglądu, równie fajnie działa. Oczywiście są półśrodki typu nacinane/nawiercane tarcze z dobrym klockiem, na pewno taki zestaw jest lżejszy i lepszy pod względem zmniejszenia wagi nieresorowalnej,ale z drugiej strony duża felga i mały hamulec wygląda komicznie.!markos pisze:Ty też uważasz, że 17 tłoczków i tarcza o średnicy dużej pizzy to coś w sam raz do takiego wozidełka? No to spoko, ja uważam inaczej. Myślę, że to jest MEGA overkill i rzecz absolutnie nie do wykorzystania. Pominę już fakt, że gdyby zastosować tu jakiś mniejszy zacisk i mniejsze tarcze, co całość byłaby lżejsza - z tego byłoby więcej dobrego dla tego auta niż z samej wielkości, która nie przełoży się na nic poza wyglądem. Ostatecznie o sile hamowania i tak zadecyduje opona, a tutaj nie będzie wyścigowego slicka, żeby to wykorzystać.
wiec pewnie dlatego nie widzenoriad pisze:Co do zdjęć, to zauważyłem że na operze 12 zdjęcia z tinypic nie działają (chociaż wcześniej działały), ale za to na chrome już wszystko się ładnie wyświetla...
Dokładnie ten .czerwo pisze:Sądzę, że o tym: http://www.czeslaw-customizer.pl/
DZIĘKI wielkieszymi870 pisze:Grubo idziesz kolego
odnośnie motorowni powoli do celu jak to zawsze mawiamczerwo pisze:Do tematu:
Grubo, to mało powiedziane, ta Corsa to niezły dzik, jeszcze tylko Z20LEH/Z20LER/Z20LET pod maską i miód malina. Szczerze powiem, ZAZDROSZCZĘ (ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu ). Powodzenia w dalszych pracach.
lukasz503k pisze:Widzę że kolega na rejestracjach KN:) zapraszamy na spoty OPEL Team Nowy Sącz. Fanie byłoby zobaczyć tą corse na żywo. Projekt naprawdę fajny. Auto robi wrażenie:)
Dzięki wielkie za opiniePeter pisze:Elegancka Corsa. Chyba moge śmiało napisać ze najlepsza w PL (a przynajmniej według mnie )
EH markos za te pieniądze co za nie dałem to cudów się nie spodziewa jeszcze na forum kupowałem , wiem o tym że to są fęjki i tą homologacje to sobie mogę tyłek podetrzeć , ale chce przymierzyć czy mi się będzie dobrze jeździło z szelkami itp itd ... A jakbym kupił rss czy omp , czy coś innego markowego to po zamontowaniu i używaniu już zwrotu mi nie przyjmą , a jeszcze zanim to wszystko założę ...Także spokojnie fejków bym nie założył!markos pisze:Wszystko fajnie, ale po co kupiłeś podrabiane chińskie pasy z fałszywą homologacją? Nie lepiej nie wygłupiać się w podrabianą metkę i kupić np. porządne i bezpieczne RRSy?