Porszakowe c10rsa - mozliwosci c16xe czyli c18xe smallblock
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mam wrazenie ze forum znow nie wysyla powiadomien
oka dziele sie. jest zrobione ponad 900km. w srode wrocielm z pracy o 24 po czym pojechalem na miasto i okolice nabijac km i wrocilem po 3 . z zimmeringu na przodzie silnika dalej cieknie, nie kapie ale jest mokro. musze sprawdzic cisn oleju wreszcie, moze jest zbyt wysokie a moze zimmering byl nie taki. w 1.0 przy zbyt duzym cisn oleju poprostu lecialy czujniki, nic nie cieklo.
wczoraj jechalem do pracy. mam 30km. droga za miastem i kawalek gierkowka. odkad tem oleju byla w okolicy 80st mialem banana jak cholera
w czwartek bylo mokro. jade na 2 biegu miedzy 2-3 krpm. wciskam gaz na nie wiecej niz 3/4 skoku, silnik sie wkreca i przy 4krpm traci przyczepnosc jedno z kol. najpierw pomyslalem moze woda gdzies byla piasek, kijowy asfalt, ale pozniej sie powtorzylo kilka razy.
moze to nic specjalnego, ale wicie rozumicie, wczesniej mialem tylko 55km i 80Nm.
wczoraj silnik zostal opity, mam luki w pamieci i dobrych kolegow ktorzy mnie odstawili do domu i wyrozumiala mame
mysle ze box i strojenie bedzie na wiosne
fotki ze swapa powoli ogarniam i bede niedlugo umieszczone.
zapomnielam podziekowac Czortowi ktorego czesci mam w dolocie obecnie
oraz Osmanowi za graty i porady
oka dziele sie. jest zrobione ponad 900km. w srode wrocielm z pracy o 24 po czym pojechalem na miasto i okolice nabijac km i wrocilem po 3 . z zimmeringu na przodzie silnika dalej cieknie, nie kapie ale jest mokro. musze sprawdzic cisn oleju wreszcie, moze jest zbyt wysokie a moze zimmering byl nie taki. w 1.0 przy zbyt duzym cisn oleju poprostu lecialy czujniki, nic nie cieklo.
wczoraj jechalem do pracy. mam 30km. droga za miastem i kawalek gierkowka. odkad tem oleju byla w okolicy 80st mialem banana jak cholera
w czwartek bylo mokro. jade na 2 biegu miedzy 2-3 krpm. wciskam gaz na nie wiecej niz 3/4 skoku, silnik sie wkreca i przy 4krpm traci przyczepnosc jedno z kol. najpierw pomyslalem moze woda gdzies byla piasek, kijowy asfalt, ale pozniej sie powtorzylo kilka razy.
moze to nic specjalnego, ale wicie rozumicie, wczesniej mialem tylko 55km i 80Nm.
wczoraj silnik zostal opity, mam luki w pamieci i dobrych kolegow ktorzy mnie odstawili do domu i wyrozumiala mame
mysle ze box i strojenie bedzie na wiosne
fotki ze swapa powoli ogarniam i bede niedlugo umieszczone.
zapomnielam podziekowac Czortowi ktorego czesci mam w dolocie obecnie
oraz Osmanowi za graty i porady
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
imho to najfajniejszy projekt na forum, nie jest to odbudowa jakiegoś szrota lecz stworzenie czegoś zupełnie innego, czegos czego jeszcze nie widzielismy projekt pionierski na pewno u nas w kraju i jeden z nielicznych na swiecie dodatkowo smaku dodaje to, że został zbudowany od podstaw przez Porszaka i wszystko wskazuje na to, ze było to zrobione " z głową". Jeszcze raz gratuluje i zycze bezawaryjnej i szybkiej jazdy
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
tak slodzisz....-=m&m=- pisze:imho to najfajniejszy projekt na forum, nie jest to odbudowa jakiegoś szrota lecz stworzenie czegoś zupełnie innego, czegos czego jeszcze nie widzielismy projekt pionierski na pewno u nas w kraju i jeden z nielicznych na swiecie dodatkowo smaku dodaje to, że został zbudowany od podstaw przez Porszaka i wszystko wskazuje na to, ze było to zrobione " z głową". Jeszcze raz gratuluje i zycze bezawaryjnej i szybkiej jazdy
poczekaj odpale drukarke i cos drukneArts pisze:no i czekamy z ciekawosia na cyferki z wydruku
ahhh... ta poczta polskaczester 1 pisze:bo niedostalem zaproszeniaPorszak pisze:dzieki
nie czester sie nie zalapal na ta imprezke
generalnie trzeba troche drobnostek pousuwac i juz bede do konca zadowolony, a na wiosne mantzel i program
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
zrzucone z telefonu ziomka foto z wyjazdu na przerobke wydechu
oraz filmik z drugiego odopalnia, za pierwszym razem odpalil szybciej, wtedy jeszcze nie wiedzialem ze mam zle ustawiony czujnik polozenia walu i on wogole nie dziala
[youtube]HHoDYMU1hJ4[/youtube]
plus cos z poczatku doocierania, jada do 3500-4000 na nie wiecej niz pol gwizdka
[youtube]etwR-U9SKxI[/youtube]
EDIT: jeszcze taki bajer do mnie przyszedl
oraz filmik z drugiego odopalnia, za pierwszym razem odpalil szybciej, wtedy jeszcze nie wiedzialem ze mam zle ustawiony czujnik polozenia walu i on wogole nie dziala
[youtube]HHoDYMU1hJ4[/youtube]
plus cos z poczatku doocierania, jada do 3500-4000 na nie wiecej niz pol gwizdka
[youtube]etwR-U9SKxI[/youtube]
EDIT: jeszcze taki bajer do mnie przyszedl
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Super projekt i gratulacje,jestem ciekaw co rolki pokaza ;D !!!
Brawo i zeby bezawaryjnie sluzylo!!!
Brawo i zeby bezawaryjnie sluzylo!!!
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wlasnie dzwonil Porszak z ogromnym bananem na Twarzy, powiem krótko jest meeeeeeeeeeega ! :0 Reszte na pewno dopisze MarcinPorszak pisze: moze wtym tygodniu uda sie cos wydrukowac dla artsa
Ps. Nie wiem co to bedzie jak zalozy boxa i wystroi to
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert