Kozzi o co tu chodzi, zrobili specjalnie dla Ciebie dodatkowe miejsce parkingowe ?
kozzi-Corsa czyli zabawa z c14nz -> c14se -> c16se :))
-
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
thx-=m&m=- pisze:no kozzi klasa nie ujmując nikomu śmiem twierdzić, że jest to najfajnej wymodzona 8v w klubie. Gratulacje
nawet nie wiesz jak ja się ciesze
hiehie........jasne
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
- Weteran
no pomału wracam do serii, mam nadzieje że do wiosny Corsa będzie już całkowicie seryjna, troche nią jeszcze pojedze i pozbęde się jej jesienią
a co ma być?!, chętnie się zamienie na seryjne graty z dopłatą z Twojej strony lub będe sprzedawał ...... soonFagot pisze:a co z "gratami" które chcesz wymienic na seryjne ?
-
- Weteran
wczoraj podjechał sobie na hamownie i ...... uczucia raczej mieszane, wynik mizerny ...... ale to już sami zobaczcie.
ani mocy, ani momentu, który by mnie satysfakcjonował, ogólnie do banii
ani mocy, ani momentu, który by mnie satysfakcjonował, ogólnie do banii
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
przyrost spowodowany raczej samą zmianą pojemności niż poprawkami, które tyyyle trwały i nie wiadomo czy przyniosły jakieś efekty.
pewnie po strojeniu coś jeszcze by doszo.
ps. z ciekawości pomiar i jazda na ustawieniu 98 oktan?
pewnie po strojeniu coś jeszcze by doszo.
ps. z ciekawości pomiar i jazda na ustawieniu 98 oktan?
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
jakby to bylo jakies lekko dlubniete 1.4 to moze bym sie cieszyl
oraz jesli oceniasz nie-wiadomo-jak-zmodyfikowany silnik bez strojenia i najpewniej bez pomyslunku, ze moze wraz ze wzrostem pojemnosci wypadaloby tez poprawic przeplywy w ukladzie dolotowym, to gratuluje
ogolnie wypas zmodyfikowane 1.6, do objechania przez seryjna tigre 1.6, albo corse gsi
slowem - porazka do szescianu. rozloz to, kup jakies seryjne 1.4 8v, zrob de-swap, opchnij to na czesci i jedziemy z tym do zyda, bo pod twoja wodza nic z tego samochodu nie bedzie. ale xenonik i ultramegadolocik bmc sie zalozylo, nie?
oraz jesli oceniasz nie-wiadomo-jak-zmodyfikowany silnik bez strojenia i najpewniej bez pomyslunku, ze moze wraz ze wzrostem pojemnosci wypadaloby tez poprawic przeplywy w ukladzie dolotowym, to gratuluje
ogolnie wypas zmodyfikowane 1.6, do objechania przez seryjna tigre 1.6, albo corse gsi
slowem - porazka do szescianu. rozloz to, kup jakies seryjne 1.4 8v, zrob de-swap, opchnij to na czesci i jedziemy z tym do zyda, bo pod twoja wodza nic z tego samochodu nie bedzie. ale xenonik i ultramegadolocik bmc sie zalozylo, nie?
-
- Weteran
@Staneq
myśle że moje mody powinny się skończyć na etapie zakupu silnika od Wowa
oraz
Corsa z C20XE jest napewno spoko, tylko szkoda że się pogarsza jej sterowność, chociaż do jazdy na codzień nie ma to znaczenia
oraz
myśle że remap w moim przypadku mógłby dać przyrost 7-10kM więc to i tak bardzo mało
oraz
Corsa z C20XE jest napewno spoko, tylko szkoda że się pogarsza jej sterowność, chociaż do jazdy na codzień nie ma to znaczenia
oraz
myśle że remap w moim przypadku mógłby dać przyrost 7-10kM więc to i tak bardzo mało
- !markos
- M A S T E R
slucham?kozzi pisze:@!Markos
jak Ci się nie podoba to nie komentuj ćwoku jeden
nie napisales "markosowi nie wolno sie wypowiadac" ani "jesli komus sie nie podoba, to ma zakaz pisania", wiec opanuj sie troszke, bo ja prywatnie absolutnie nic do ciebie nie mam i nie chcialbym, zebys ty cos mial do mnie. poza tym przypominam kto tu moderuje.
ten tunink jest z dupy i chyba kazdy mniej wiecej w temacie powie ci dokladnie to samo. ciezko sie tu dopatrywac jakichs wypas modow, ktorych dokonales, bo nie widac ZADNEGO efektu.
co do opcji swap c20xe / dlubanie mniejszego - jestem zdania, ze dobrze zrobione i dokladnie przemyslane mody dadza efekty i mysle, ze swietnym przykladem bedzie tu porszak, ktory obmyslil wszystko do najmniejszej srubki i stawiam krate browara, ze tam lipy nie bedzie. mike zapomnial o glowicy (a wiedzial o tym doskonale), kozzi zapomnial chyba o wszystkim, albo o niczym nie wiedzial, albo zabral sie od dupy strony. ja sposobu na 8v nie mam, moze mial go ktos inny, moze trzeba bylo poniuchac troche w sieci. od czasow kiedy ten motor jezdzil u tomka - niewiele sie w nim zmienilo jesli chodzi o parametry - a kasy mozna liczyc na worki. to chyba swiadczy tylko i wylacznie o bezsensownych modach, ktore nic nie daly. przykre to, ale na papierze tak wlasnie to wyglada. i tak zupelnie szczerze to nie obchodzi mnie co i jak zostalo zrobione - efektu NIE MA.
tyle ode mnie. no offence, gole fakty.
ps.1
zapomniales o programie, ktorego ten silnik nigdy nie mial od czasow kiedy sprzedal ci go tomek. i nie zaslaniaj sie znowu, ze jak tomek nim jezdzil, to program tez nie byl dopieszczony. owszem nie byl, ale u ciebie w ogole nie bylo zadnego programu. to NIE MIALO szans dzialac tak jak powinno. nigdy nie dales temu silnikowi szansy na rozwiniecie skrzydel. wieksze zawory, bmc, blablabla, a efekt.. gdzie?kozzi pisze:@Staneq
ps.2
zeby nie bylo - stary, nawet nie masz pojecia jak ogromnie ci wspolczuje.. ja w chwili odczytania takiego wyniku z rolek wzialbym do reki komplet kluczy, podnosnik i po prostu wyjal ten silnik i zamienil go na jakies seryjne 1.4, a potem wrocil do domu i martwil sie jakby te mody zamienic spowrotem na pieniadze
Ostatnio zmieniony 10 lut 2007, o 12:45 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
przypominam, że mój projekt był "niskobudżetowy" a i tak w tej cenie zeswapowałbym sie na c20xe ( co obecnie chodzi mi po głowie) i straczyłoby jeszce na wymiane płynów i rozrzaduStaneq pisze: twoj przyklad i Mike'a (gdzie mimo wszystko wyszlo nawet niezle) chyba przekonuje mnie ze opcja c20xe seryjne+remont oplaca sie o wiele bardziej niz rzezbienie w mniejszych pojemnosciach przy ladowaniu worka kasy..
Ps. wiem, że papierem auto nie jeździ ale chyba rozstzrygneliśmy sprawe pojedynku 16v vs 8v
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- !markos
- M A S T E R
jeszcze jedno.. jakby sie tak chwile zastanowic.. to w jaki magiczny sposob kozzi jestes w stanie ocenic ile dalby ci remap komputera, skoro nigdy tego nie zrobiles?
mysle, ze jak juz taka kabonga poszla w ten motor, to moze choc raz, tak jak zawsze powinno to byc zrobione - zabierz go na porzadne strojenie elektroniki z gwarancja, ze jesli efekt nie bedzie ci odpowiadal - to wrocisz do serii i zaplacisz tylko za hamownie. nie wiem jak teraz, ale kiedys byla taka opcja w unitronicu (korzystal z niej wow, zero efektu - zaplata tylko za rolki), moze inni tez oferuja podobne tematy. przynajmniej wiedzialbys ile warte te mody i czy remap cos da, a jesli tak - to ile.
ps.
nie szkoda bylo na xenon, zawias, hamulce za zylion zlotych, szorta, skrzynie itd, a na absolutnie PODSTAWOWA sprawe zabraklo...?
mysle, ze jak juz taka kabonga poszla w ten motor, to moze choc raz, tak jak zawsze powinno to byc zrobione - zabierz go na porzadne strojenie elektroniki z gwarancja, ze jesli efekt nie bedzie ci odpowiadal - to wrocisz do serii i zaplacisz tylko za hamownie. nie wiem jak teraz, ale kiedys byla taka opcja w unitronicu (korzystal z niej wow, zero efektu - zaplata tylko za rolki), moze inni tez oferuja podobne tematy. przynajmniej wiedzialbys ile warte te mody i czy remap cos da, a jesli tak - to ile.
ps.
nie szkoda bylo na xenon, zawias, hamulce za zylion zlotych, szorta, skrzynie itd, a na absolutnie PODSTAWOWA sprawe zabraklo...?
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
czyli poszukaj najbliższego mostu i spuść corse z niego!markos pisze: mysle, ze jak juz taka kabonga poszla w ten motor, to moze choc raz, tak jak zawsze powinno to byc zrobione
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
bo jego ziomale mnie wczoraj przechwycili a że nie mieli zmierzonej prędkości to dostałem za halogeny a że trzeba zachować równowage to dostało sie kozeuszowipirat pisze:dajcie juz chlopakowi spokoj, czego go dolujecie
-
- Weteran
nie, nie programu napewno nie będzie!!!!!!
mimo, że darze swoją Corse wielką sympatią to troche się zawiodłem
Corsa idze na sprzedaż w jak najbardziej seryjnym zestawieniu, ale 1.6 w nim zostanie (chyba że znajdzie się chętny na niego)
ogólnie to mam to gdzieś i tyle, żałuje tylko że nie zrobiłem pomiaru przed rozwiertem
pozdro
mimo, że darze swoją Corse wielką sympatią to troche się zawiodłem
Corsa idze na sprzedaż w jak najbardziej seryjnym zestawieniu, ale 1.6 w nim zostanie (chyba że znajdzie się chętny na niego)
ogólnie to mam to gdzieś i tyle, żałuje tylko że nie zrobiłem pomiaru przed rozwiertem
pozdro
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
myślę, że okolice 100 może 105KM i 115-120Nm. więcej miał chyba Tomek z unichipem więc wynik zbliżony dokozzi pisze:ogólnie to mam to gdzieś i tyle, żałuje tylko że nie zrobiłem pomiaru przed rozwiertem
i raczej do tego wypada porównywać osiągnięte efekty
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
umieszczam to chwilowo (Tomek nawet tego nie zobaczy ) dla informacji http://adamxxl.republika.pl/c20rsa.htm
skoro kozzi nie stroił silnika, to myślę, że właśnie do tych wykresów powinien się odwoływać
skoro kozzi nie stroił silnika, to myślę, że właśnie do tych wykresów powinien się odwoływać
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
a ja bym sprzedal zenony, nie stracisz na nich duzo, podobnie moze by sie udalo zrobic z zawiasem (choc moze to niezbyt trafny pomysl). za ta kase zrobil dobry program (do jesieni kupa czasu) oraz dolot. wtedy zamiast rozsprzedawac wszystkie czesci po kolei sprzedalbys caly zrobiony silnik, pelen modow i wart sporo wiecej od serii.
imo jak sprzedasz caly zrobiony silnik z programem stracisz mniej niz sprzedajac wszystko po kolei
imo jak sprzedasz caly zrobiony silnik z programem stracisz mniej niz sprzedajac wszystko po kolei
-
- Weteran
czyli różnica między 1.4 a 1.6 wychodzi +/- 17kM i 26Nm bez strojenia, to spoko biorąc pod uwage to iż między seryjnymi silnikami jest róznica 18kM
a co Ciebie to interesuje w jakim setupie sprzedam Corse?!markos pisze:kozzi, chcesz sprzedac fure z zle dzialajacym silnikiem? noo, chyba, ze nie zamierzasz informowac przyszlego nabywcy o stanie faktycznym
nie, nie programu nie będzie napewno i silnik zostaje w Corsie z tym że bez tego wałka, kolektora, itp.Porszak pisze:a ja bym sprzedal zenony, nie stracisz na nich duzo, podobnie moze by sie udalo zrobic z zawiasem (choc moze to niezbyt trafny pomysl). za ta kase zrobil dobry program (do jesieni kupa czasu) oraz dolot. wtedy zamiast rozsprzedawac wszystkie czesci po kolei sprzedalbys caly zrobiony silnik, pelen modow i wart sporo wiecej od serii.
-
- Weteran
jakiś miesiąc temu postanowiłem jednak rozebrac silnik i spradzić co z nim jest/było nie tak
z ciekawości zmierzyłem ciśnienie i tu moje zdziwienie: 8, 12, 8, 2.5 :0
reszte oceńcie sami, małe ka..booomm
tłok na 4 cylindrze wygląda tak:
tłok na 3 cylindrze:
no i na 1 cylindrze:
i jak tu miał byc dobry wynik na hamowni
teraz juz motor całokicie seryjny (głowica, wałek, tłoki) i jest zajebiście mulasty, jeździ sie jak taczką
z ciekawości zmierzyłem ciśnienie i tu moje zdziwienie: 8, 12, 8, 2.5 :0
reszte oceńcie sami, małe ka..booomm
tłok na 4 cylindrze wygląda tak:
tłok na 3 cylindrze:
no i na 1 cylindrze:
i jak tu miał byc dobry wynik na hamowni
teraz juz motor całokicie seryjny (głowica, wałek, tłoki) i jest zajebiście mulasty, jeździ sie jak taczką