Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Elo ja mam zaspawaną klapkę i powiem że wyglada to jak najbardziej fajnie, a co do tego jak zrobiłem otwieranie to tak:
1.usunąłem stare otwieranie (ten taki brzydki guzik co na zewnątrz jest razem z taka listwą plastikową)
2.zostawiłem tylko cięgno które podciąga zamek
3. dokręciłem do tego cięgna drugie cięgno od siłownika
4. zamontowałem siłownik na takim wzmocnieniu wewnątrz klapy
5. siłownik jest ten sam co w centralnym zamku (kupiłem komplet siłowników do centralnego zamka 2 poszły w dzwi razem z układem sterujacym prace obydwu)
6.kupiłem guzik sterujacy siłownikiem ktory zamontowałem wewnątrz samochodu(dokładnie po lewej stronie kierownicy na desce rozdzielczej tam gdzie jest taka wnęka pod przyciskiem do swiateł)
7. i na koniec podłaczyłem to wszystko gdzies juz nie pamietam dokladnie gdzie ale gdzies tam gdzie sa bezpieczniki.
8. tylko trzeba uwazac przy otwieraniu klapy zeby slownika nie spalic jak za dlugo ktos przytrzyma guzik to moze to nastapic. (przynajmniej u mnie tak sie moze stac poniewaz nie montowalem zadnego dodatkowego ukladu sterujacego praca silownika)
9. ten uklad mam zamontowany przy centralnym zamuk
10. ale od czasu kiedy to zrobiłem tzn. od czerwca ost. wakacji nie narzekam .