iiiiiiiiiiiii......... Znowu te szyby ???

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
UcHO
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: UcHO »

A mnie dziś zatrzymali za brak numerów z przodu, dziwne jakim cudakiem tablica znalazła się u mnie na wycieraczce w samochodzie :-P :-P :-P Na szczęście obeszło się bez płacenia
ymel
Świeżak
Kontakt:

Post autor: ymel »

dzisiaj mnie zatrzymali miebiescy, ale nic mi nie zrobili, kazał mi
załączyć halogeny, pytał się gdzie przycimniałem szbki (odziwo nie
ptkał się o ATEST) i jeszcze spytał się mnie jak mi się jeździ na laczu 195
a następnie mnie puścił, a co najlepsze to jak mnie puścił zaraz zatrzymał
gościa co miał VW Jette po tuningu. Więc morał taki że jeszcze nie wszyscy gliniaże zrobili się HUJAMI. :oko: :oko: :oko:
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

co do tego legionowa to pamietaj ze to policyjne miasto...ja dwa razyywalem szybki
ymel
Świeżak
Kontakt:

No to tyle dobrze że się dogadałeś z gościem że zerwiesz folię i będzie OK.
bo jakby tak zabrał Ci dowód to by było przejeb...
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

a ja wlasnie jakies 2 tygodnie temu w drodze przez austrie a konkretnie na granicy czesko austryjackiej pozbylem sie moich folii z przodu gdyz powiedzili mi ze w takich mnie nie wpuszcza bo w austrii jest to zakazane. Ale to bardzo dziwne bo np w Grecji jezdzi pelno aut z takimi szybami a to tez przeciez panstwo unijne. Ciekawe jak to bedzie u nas po wejsciu do unii
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Zgodnie z międzynarodowym prawem powinni Ciebie przepuścić po masz ważny dowód rejestracyjny i bad. tech. z kraju w którym pojazd jest zarejestrowany.

To tak jak by tam np: obowiązywało w Austrii EURO 3 a ty byś spełniał Euro 2(które jest w Polsce) to też nie możesz wjechać? Bzdura.... Jakis debilny celnik.....
Ale domyślam się że nie chciałeś się kłócić tylko dalej jechać. Dobrze że to tylko folie a nie "za niski profil felgi" :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

marog pisze: Ale to bardzo dziwne bo np w Grecji jezdzi pelno aut z takimi szybami a to tez przeciez panstwo unijne.
Hehe... Marog Grecja to wolny kraj. Tam możesz zauważyć wiele rzeczy, które u nich są na porządku dziennym, a u nas i w innych państwach UE są zabronione. Pewnie zauważyłeś, że u nich, jak jest szarówka, to jeżdżą na pozycyjnych i często na haloksach. Do tego dochodzi wyprzedzanie przez podwójną ciągłą i kolesie na malutkich skuterkach jeżdżący jak im się żewnie podoba. Grecja rządzi się innymi prawami. Najdziwniejsze jest to, że przy takim sposobie jazdy nie zauważyłem żadnej stłuczki :-?

Kristo trochę się mylisz. Nie wiem, jak dokładnie jest to rozwiązane przepisami, ale np do Szwajcarii nie mogę wieżdżać ciężarówki, które nie spełniają odpowiedniej normy, chodzi o silnik i poziom hałasu, pomimo, że mogą jeździć po całej Europie.

Pozdrowionka
ymel
Świeżak
Kontakt:

Hej !!! Panowie i Panie (jesli takie tu zaglądają ???) tak sobie muślę że ten temat byłby dobry aby wpuścić na nasze forum, może znalazł by się ktoś kto wiedział by coś więcej na ten temat ???

Ludzie wyjeżdżają na wakacje (np. ja), a kto wie co nich spodka na granicy ???
Ja chcę jechać na Słowacje, może Wy wiecie jak tam wygląda sprawa z szybkami ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”