Gaz w Corsie

Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Heh, ciekawe te opinie o gazie...
Ja mam GSi 8V i instalacje lovato bez komputera.
W miescie kiedy wyciskam ponad 4k na kazdyb biegu, czesto gasze i zapalam to na pelnym zbiorniku(30L) robie ok 290km. Ostatnio na trasie na pełnym przejechałem 375km...
Zero róznicy między gazem a benzynką!!! :)
Może znów corsa...
pafcio
Świeżak
Kontakt:

Post autor: pafcio »

Witam. Ja mam 1.4 8v na gazie i pali przy jezdzie mieszanej 10 litrow.
pafcio #273 (b joy)
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

hayabusa co tak duzo Ci pali ta corsa?czyzby to wyikalo z tego ze ja jezdze po mniejszym miescie?zazwyczaj jezdze spokojnie,zdaza sie oczywiscie krecenie do dzwieku stozka czyt.4k obr i do 6 tez.

teraz sprawdzalem i jezdzilem za miastem, miast, z butem i spokojnie miedzy 2-3k obr. i wyszlo 6.1/100 -uznaje to za srednie spalanie przy takiej jezdzie chociaz zima lubil zblizac sie do 7,5-8l, a w trasie 5,6 kiedys do poznania jechalem i nie jechalem oszczednie 2 osoby na autostradzie przed poznaniem od srt. konina non stop 140-160 sprawdzalem i ile sie bujnie. to 5,6l na prawde mnie zaskoczylo.

dlatego sadze ze gazowanie tego silnika sie nie oplaca, chba ze ktos baaaaaaaaaardzo duuuuuuuuzo jezdzi
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Boxer, jak bedzie ci sie chcialo to wygrzeb moje posty, kiedys sie na temat 1.4 8V i lovato z kompem rozpisalem. Pokrotce - 10l/100 km, niezaleznie czy to trasa, czy miasto. krotki czas po zalozeniu instalacji silnik zaczal brac olej, co jest raczej normalne.
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

No to ja po przeczytaniu tego wszystkiego nic nie kumam, mam c12nz i mi pali w jezdzie po miescie nie mniej niz 13, na 28 litrach robie max 230 km i juz ledwo człapię, wiec w czym moze tkwic problem?? Ciężka noga?
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

To chyba nie bedzie ciezka noga... Poprzedni własciciel mojej corsy podobno ponizej 7 na trasie schodził...

Ja sypie non stop 150-160 to mi 8 z groszem wychodzi!!!

Na przewodach od gazu jest takie pokrętło do regulacji. Albo mułek i mniejsze spalanie albo odwrotnie. U mnie roznicy w jezdzie nie ma a spalanie tez na odpowiednim poziomie :-D
Może znów corsa...
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Wiem o tym, ale u mnie jak przykręcę dawkę gazu to taki sie muli ze szok, wiec aby jakos jeździć muszę mocno odkręcić, wogle jakaś ostatnio zamulona jest, jak przerzuce na benzynę to zapierdziela :-P Chyba tak jak mówił jeden mądry człowiek, reduktor do wymiany
Awatar użytkownika
Gobo
Nowy
Kontakt:

Post autor: Gobo »

:D A może 1.2 16V , spalanie ok 7 w mieście i nie ma np paska rozrządu a łańcuch , a jeżeli chodzi o instalacje z "bezpiecznikami " lub " antywybuchami "w plastikowym kolektorze to mam w pracy takiego matiza czasami strzela ale idzie przeżyć , najważniejsze żeby nie pompować pedałem gazu :D
Wyginaj śmiało ciało
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

u mnie kolektor jest na bank metalowy w 1.0
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
absolon
Świeżak

Post autor: absolon »

czy gaz sie opłaca, komu i kiedy sie opłaca to polecić moge kalkulator na stronie statoil

http://www.statoil.pl/lpg02_kalkulator_ ... nosci.html

mnie osobiscie szybko zwróci sie koszt instalacji ale to zależy ile kto jezdzi (chociaz przy obecnym stosunku ceny benzyny do gazu gdzie benzyna jest ponad dwukrotnie droższa to chyba szybko sie zwróci niezaleznie jaki sie ma silniki)
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

to prawda jak na razie to oplaca sie,a szczegolnie osobom ktore duzo jezdza.Zobaczymy co bedzie sie dzialo po 1 maja.Ciekawe jak ceny zachowaja sie?
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje LPG”