"Reflektor przedni Xenon VW Passat 97- (B5) - 1290 zł"
wiem, ze to tylko reflektor, ale to juz dobry poczatek bo mowiles, ze takich nie ma..
PS. Moze przy okazji cos takiego:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=20158622

Niestety nie mam zadnego schematu. Znalazlbym, gdybym wiedzial, jaka fachowa nazwe ma ten uklad w jezyku angielskim - niestety nie wiem. Jakie zadanie spelnia ten uklad to wiesz, czy tez sie o nie pytasz?shreek pisze:na czym dokladnie polega uklad samopoziomujacy tak "od kuchni"? moze masz jakis jpg ze schematem
Dokladnie, reguluje kat swiecenia reflektorow tak, by sie oslepialy innych. A co do nazwy to predzej cos na bazie slowa "level, horizon" bo positioning to bardziej "polozenie, pozycja, stan". Ale znajac zycie to ten uklad ma nazwe, ktorej nigdy sie nie domysliszshreek pisze:zapewne ma sie ustwiac auto matycznie do poziomu tak aby nmie oslepiac jadacych z naprzeciwka itp
a moze to byc auto positionig system
Nie, dzwonilem w tej sprawie po warsztatach, to wymaga wymontowania zawieszenia i modyfikacji go pod katem montazu tych czujnikow. To nie jest tak, ze wystarczy domontowac te czujniki. I nie rozumiem roli potencjometra w tym wszystkimshreek pisze:lecz co do przerobek zawieszenia to musle ze ograniczy sie to do domontowania jakichs potencjometrow
wiec jednak ja mialem racjeqomo pisze:jak dla mnie to jemu chodzi o taki zwykly potencjometr tak jak macie regulacje switael..np. I stopien II drugi i tak dalej....
Jesli zalaczam emotikonke, to moja wypowiedz ma charakter hmm.. rozrywkowyshreek pisze:u Ciebie to trudno wyczuc kiedy zartujesz....
Czytalem specyfikacje techniczna ukladu samopoziomowania (modelu teraz nie podam bo nie mam w pamieci) ktora glosila, ze te same czujniki co sa odpowiedzialne za automatyczna regulacje poziomu reflektorow w zaleznosci od obciazenia odpowiadaja rowniez za regulacje w czasie rzeczywistym w zaleznosci od przyspieszenia/hamowania/wjechania w dziure. Tylko nie kaz mi szukac tej specyfikacji bo juz nie pamietam, jak do niej dobrnalemREN pisze:automatyczna regulacja nie dziala w czasie rzeczywistym, dostosowuje sie jedynie do obnizenia sie tylu samochodu poprzez ladunek czy pasazerow
VW, ale to w sumie szczegol bo to jedna rodzinaMN3k pisze:w modelu audi o ktorym piszesz
Takie zdanie mam wobec wielu rzeczy... tylko ciekawe, jak sie to bedzie mialo wobec prawa teraz, i po 1 maja. I nie mowie teraz wylacznie o terenie Polski ale rowniez Niemiec, u trorych gosciem bywam.MN3k pisze:Osobsicie uwazam ze spuszczenie sie nad ukladem samopoziomowania ot lekkie farmazony...