Opony 175/50 R 16, zakup
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
A ja tylko dodam od siebie ze i przyczepnosci opon!markos pisze:a ja mysle, ze jakbys wsadzil mielcarka do integry mocniejszej od astry o pare ladnych koni, to nie wygralby w profi, bo w wygranej pomaga mu nie tylko refleks i opanowanie, a przede wszystkim doskonale przygotowana fura, ktora nigdy sie nie popsula.
nigdy nie zmienie zdania o cwiartce, to walka samochodow i kasy, nie kierowcow.

Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
o ile rozne? i jak (o ile w ogole) zmienia sie klasyfikacja takich samych aut z roznymi kierowcami? nie rozbawiaj mnie, prosze..
na 1/4 dobrze przygotowana fura i kierowca, ktory ogarnia to sukces.
na torze kierowca, ktory ogarnia i dobrze przygotowana fura to sukces.
w takiej wlasnie kolejnosci, nie inaczej.
na cwiartke wygrywasz samochodem, na torze wygrywasz technika, a jesli zaraz zamierzasz wyjechac mi, ze fura mocniejsza o ilestam koni wymiata na torze lepiej niz slabsze samochody to tak - zgodze sie - zauwaz jednak, ze na pewnym poziomie wyscigow sa kierowcy z zasady dobrzy. polecam przyjrzec sie pucharowi golfa - te same fury, rozne wyniki. i to jak rozne. to jest rywalizacja i wyscig, nie wbicie 4-5 biegow i hamowanie po przejechaniu 400 metrow..
oraz na koniec - jak do zastecowego rovera w mini wsadzisz innego kierowce to tez zloi puchar. bo jest dobrze przygotowany. samochod nie kierowca.
na 1/4 dobrze przygotowana fura i kierowca, ktory ogarnia to sukces.
na torze kierowca, ktory ogarnia i dobrze przygotowana fura to sukces.
w takiej wlasnie kolejnosci, nie inaczej.
na cwiartke wygrywasz samochodem, na torze wygrywasz technika, a jesli zaraz zamierzasz wyjechac mi, ze fura mocniejsza o ilestam koni wymiata na torze lepiej niz slabsze samochody to tak - zgodze sie - zauwaz jednak, ze na pewnym poziomie wyscigow sa kierowcy z zasady dobrzy. polecam przyjrzec sie pucharowi golfa - te same fury, rozne wyniki. i to jak rozne. to jest rywalizacja i wyscig, nie wbicie 4-5 biegow i hamowanie po przejechaniu 400 metrow..
przepraszam, ktora?big_joe pisze:Ale panowie niezapominajcie ze reprezentuje nas Corsa na cwiartkach z sukcesami![]()

oraz na koniec - jak do zastecowego rovera w mini wsadzisz innego kierowce to tez zloi puchar. bo jest dobrze przygotowany. samochod nie kierowca.

-
- Świeżak
- Kontakt:
TO ja sie tez dołacze do opini mysle ze z kierowcami to jest kwestia wyczucia sprzegła + efektywna zmiana biegu przy odpowiednich obrotach<a tu i tak maja shiftlighta :p>i to chyba tyle co kierowca ma za zadanie bo kazdy umie jechac prosto
i hmm chyba markos ma racje z tymi 1/4 bo kierowca praktycznie nie przyczynia sie do uzyskiwania super czasów, ktory car sie nierozpadnie czy ma wiecej powera wygrywa i tyle z mojej strony 

Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
-
- Weteran
- Kontakt:
!markos pisze:
na cwiartke wygrywasz samochodem, na torze wygrywasz technika, a jesli zaraz zamierzasz wyjechac mi, ze fura mocniejsza o ilestam koni wymiata na torze lepiej niz slabsze samochody to tak - zgodze sie -
Temu Panu mówimy już dobranoc.
Czy ja pisałem o jakimś torze??
Jeżeli ktoś kupi astre Xawerego- gwarantuje Tobie że takiego sukcesu nie odniesie!!
Było pare aut w krórych zmieniali się kierowcy- dlaczego kręciły rózne czasy??

-
- Nowy
- Kontakt:
cwiratki ssaja i to do konca bleeeeeeeeee.
ludzie zacznijcie jezdzic jakiesc kjsy czy cos, a nie podniecacie sie ze ktos pobil kogos o sekunde na kawalku prostej, zenada.
ten "sport" nigdy mi sie nie podobal i nigdy nie bedzie.
gwarantuje ci ze polowa z forumowiczow jakby wsiadla do jakiegos auta z cwiartek po godzinie praktyk by robili te same czasy.
tam nie ma zadnej filozfii, wyczuwasz tylko opone i szybko wbijasz biegi i juz
jesli nie mam racji to bardzo chetnie polemizuje z kims
ludzie zacznijcie jezdzic jakiesc kjsy czy cos, a nie podniecacie sie ze ktos pobil kogos o sekunde na kawalku prostej, zenada.
ten "sport" nigdy mi sie nie podobal i nigdy nie bedzie.
gwarantuje ci ze polowa z forumowiczow jakby wsiadla do jakiegos auta z cwiartek po godzinie praktyk by robili te same czasy.
sponsorzy zalogi radecki & boczek:
http://www.wulkan.net.pl
http://www.balansbieli.pl
http://www.futura.pl
http://www.4turbo.pl - po to by szybkie auta byly jeszcze szybsze
http://www.wulkan.net.pl
http://www.balansbieli.pl
http://www.futura.pl
http://www.4turbo.pl - po to by szybkie auta byly jeszcze szybsze
-
- Weteran
- Imię: Marcin
nie sądze.........radzio_gsi pisze:gwarantuje ci ze polowa z forumowiczow jakby wsiadla do jakiegos auta z cwiartek po godzinie praktyk by robili te same czasy.
a wracając do tego że tam tylko kasa rządzi to dlaczego Supra TT nie wygrywa wszystkiego?? w to auto było wpompowane pewnie z 250tyś.zł. i swego czasu ponoć najmocniejsze autko w polsce....... i co dupa bo chłopak nie może tego wszytskiego ogarnąć i nie wygrywa!!!
nic kompletnie nicKurbat pisze:wszystko to bardzo mądre i fajne ale jaki to ma związek z tematem wątku

Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
- Weteran
- Kontakt:
radzio_gsi pisze:
Proponuje abyś się przejechał autem które rozpędza się w 12 sek....do 200km/h- zobaczysz jak fajnie się jedzie- kiedy moc i moment wyrywa ci kierownice na lewo i prawo- i samochów jedzie wszędzie tylko nie prosto... i do tego zmieniaj biegi średnio do 2 sek

Też nie jestem fanem tej dyscypliny i nie jeden rajd mam na koncie.

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
bo ma silnik z przodu, a naped na tyl, tu nie ma nic do gadania to, czy on to ogarnia czy niekozzi pisze:a wracając do tego że tam tylko kasa rządzi to dlaczego Supra TT nie wygrywa wszystkiego??
to jego samochod ma lepsze i gorsze dni, bo ozz ogolnie jest dupa za kierownica, sprawdz jego przejazd na cwiartke kiedy siedzial za kierownica swojego pieknego czarnego 2.5 us spec sti, padniesz ze smiechupirat pisze:Zobacz np Ozzza. Jak jest w formie, to kreci 10, a tak samo skonfigurowanym samochodem innym razem jedzie 11

pomine to, ze ledwo nadazal w kielcach za jakims polo tdi na seryjnych gumkach..
co do mielcarka - prosze pieknie, nie wyciagajcie przykladu jedynego kierowcy w wyscigach na cwiartke majacego tak ogromne doswiadczenie torowe i pomimo mocy mniejszej od "czolowki" nadal lojacego tytuly mistrza polski.. ma doskonale opanowana fure, ale ten koles jest poza jakakolwiek dyskusja i nie wiem czy ktorykolwiek zawodnik moze mu w ogole podskoczyc jesli chodzi o umiejetnosci za kolkiem.. pomine tu naturalnie fakt DOSKONALEGO wrecz przygotowania samochodu, ktory jak juz pisalem NIGDY sie nie popsul.
pisanie o wsadzaniu innego kierowcy do tego samego samochodu i innych wynikach to bzdura, bo kazdym samochodem jezdzi sie zupelnie inaczej i nie mowimy tu o umiejetnosciach jako takich, ale o opoanowaniu TEGO JEDNEGO KONKRETNEGO samochodu. wez kazdego dowolnego kierowce z czolowki, pozamieniaj im samochody, ciekawe jakie wyniki beda krecic tymi swoimi cudownymi umiejetnosciami zmiany biegow w odpowiednim momencie

o trakcji na starcie nie wspomne, bo od tego czolowka ma kontrole trakcji w komputerach sterujacych i nie musi sie tym martwic. nie wspomne tez o samochodach, w ktorch zastosowano komputery sterujace funkcja flatshift, co juz w ogole powala wasze teorie o umiejetnosciach prowadzenia samochodu..
podsumowujac:
- do prowadzenia po prostej drodze samochodu obladowanego elektronika w stopniu zmniejszajacym udzial kierowcy do niezbednego minimum pozwalajacego na krecenie kierownica, naciskanie sprzegla (nie zawsze) i zmiane biegow, nie potrzeba ogromnych umiejetnosci, a raczej opanowania kilku podstawowych technik przyspieszania tym jednym autem
- do prowadzenia samochodu na torze i robienia nim jakichs wynikow potrzeba zarowno opanowania fury (w mniejszym stopniu), ale i bardzo duzych umiejetnosci, ktore nie ograniczaja sie do naciskania gazu i sprzegla.. potrzeba znacznie wiecej.
ode mnie na koniec, bo juz bankowo nic wiecej tu nie napisze: patrze z gory na stritrejserow po prostej. nie powiem, ze mam ich gdzies, ale o umiejetnosciach pogadam chetnie tylko z ludzmi, ktorzy jezdzic potrafia, nie tylko przyspieszac i zmieniac biegi.

-
- Weteran
- Kontakt:
Właśnie przyznałeś mi racjie- bo o tym mówie( ale pewno napiszesz że opanowanie auta nie można porównywać z umiejętnościami)!markos pisze: ble,ble.ble...
pisanie o wsadzaniu innego kierowcy do tego samego samochodu i innych wynikach to bzdura, bo kazdym samochodem jezdzi sie zupelnie inaczej i nie mowimy tu o umiejetnosciach jako takich, ale o opoanowaniu TEGO JEDNEGO KONKRETNEGO samochodu. wez kazdego dowolnego kierowce z czolowki, pozamieniaj im samochody, ciekawe jakie wyniki beda krecic tymi swoimi cudownymi umiejetnosciami zmiany biegow w odpowiednim momencie![]()
Widziałeś u Genia jakikolwiek z tych bajerków??!markos pisze: ble,ble.ble...
o trakcji na starcie nie wspomne, bo od tego czolowka ma kontrole trakcji w komputerach sterujacych i nie musi sie tym martwic. nie wspomne tez o samochodach, w ktorch zastosowano komputery sterujace funkcja flatshift, co juz w ogole powala wasze teorie o umiejetnosciach prowadzenia samochodu..

-
- Nowy
- Kontakt:
http://www.gekocars.pl/wyscigi.htmbig_joe Wysłany: Sro Paź 12, 2005 9:09 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Ale panowie niezapominajcie ze reprezentuje nas Corsa na cwiartkach z sukcesami
Dopiero ostatnio trafiłem na tą stronę, Corsa jak sie patrzy.
-
- Weteran
- Imię: Marcin
ojjj Markos i co się tak wywnętrzasz
jeszcze jakiś spazmów dostaniesz i co..........szpital murowany.
każdy z Nas ma swoje zdanie którego raczej nie zmieni
PEACE
pozdrofionka

każdy z Nas ma swoje zdanie którego raczej nie zmieni

PEACE

pozdrofionka
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
-
- Świeżak
- Kontakt:
dlatego, ze kierwcy startujacy w kjsach czy nawet w pzmocie... ktorzy nasmiewaja sie z 1/4 tak fantastycznie ruszaja i zmieniaja biegi...
stan sobie kiedys na starcie do odcinka i zobacz jak im to fantastycznie idzie...
albo zaraz za nawrotem... gdzie redukcja z 3 na 1.. (szkoda, ze po) zajmuje im 15 sek bo sobie zapomna na jakim biegu powini wyjsc z zakretu... potem sekunda przerwy przy kazdej zmianie biegu
mimo, ze 1.4 jest sportem wymagajcym najmniej od kierowcy to i tak cos trzeba umiec...
a ci co tak sie nasmiewaja to mogliby sie cos nauczyc od startujacych na 1/4... pare sekund na odcinku by zawsze urwali gdyby wpadli na to, ze zmieniajac bieg nie trzeba sie nad tym zastanawiac....
stan sobie kiedys na starcie do odcinka i zobacz jak im to fantastycznie idzie...
albo zaraz za nawrotem... gdzie redukcja z 3 na 1.. (szkoda, ze po) zajmuje im 15 sek bo sobie zapomna na jakim biegu powini wyjsc z zakretu... potem sekunda przerwy przy kazdej zmianie biegu

mimo, ze 1.4 jest sportem wymagajcym najmniej od kierowcy to i tak cos trzeba umiec...
a ci co tak sie nasmiewaja to mogliby sie cos nauczyc od startujacych na 1/4... pare sekund na odcinku by zawsze urwali gdyby wpadli na to, ze zmieniajac bieg nie trzeba sie nad tym zastanawiac....

| streetracers.krakow.pl |
stage 1 - Najszybsza nexia 1,5 LPG - ET 16.63
stage 2 - nexia 1,5 lpg off - ET 16.23
stage 3 - łan kam połer?? - et - 15.xx...
stage 1 - Najszybsza nexia 1,5 LPG - ET 16.63
stage 2 - nexia 1,5 lpg off - ET 16.23
stage 3 - łan kam połer?? - et - 15.xx...
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie mam zamiaru wkrecac sie w temat, ale moze wlacz tv na jakas relacje z mistrzostw swiata czy chocby polskiej czolowki, a potem zweryfikuj swoj poglad albo uzupelnij, ze piszesz o kolegach z podworka, ktorzy rok temu zrobili prawko, wzieli udzial w dwoch kjs'ach i maja niesamowicie nadlubanego malca z 78 rokuade pisze:..zajmuje im 15 sek bo sobie zapomna na jakim biegu powini wyjsc z zakretu... potem sekunda przerwy przy kazdej zmianie biegu![]()