corsa czy pug?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- endo
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
EMERYT EMERYT EMERYT
ja juz ta zla tendencje zauwazylem wczesniej, ale myslalem, ze przejdzie bokiem.
zrob se virtual tuninga jak bedziesz wygladal w 306-5drzwi-megahiperwypas i podejmij wlasciwa decyzje
(podpowiem - klekot octawia smierdzi
)
skoro jedno auto idzie do zyda to moze by tak jednak puga..?
zaproponuj mamie dil, ze go atrakcyjnie opchniesz za mala prowizje - bedzie na remont parcha

ja juz ta zla tendencje zauwazylem wczesniej, ale myslalem, ze przejdzie bokiem.
zrob se virtual tuninga jak bedziesz wygladal w 306-5drzwi-megahiperwypas i podejmij wlasciwa decyzje

skoro jedno auto idzie do zyda to moze by tak jednak puga..?

- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
jeszcze niedawno sikał na widok kolektora mantzla, albo wybebeszonej corsy z 200 konnym 1.6 a teraz....
.... nie poznaje kolegi 
takie zmiany człowiekowi przychodzą przez lata, a nie w kilka tygodni - markos, co z Tobą?
moim zdaniem NIE!!! bo:
1. pug bedzie seria
2. pug jest brzydki
3. corsa jest ladna
4. corsa jest jedyna w swoim rodzaju
5. arts sie wku... że silnik niepotrzebnie targał

takie zmiany człowiekowi przychodzą przez lata, a nie w kilka tygodni - markos, co z Tobą?

moim zdaniem NIE!!! bo:
1. pug bedzie seria
2. pug jest brzydki
3. corsa jest ladna
4. corsa jest jedyna w swoim rodzaju
5. arts sie wku... że silnik niepotrzebnie targał

- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
hahaha!markos pisze:ano.. mozliwe.. wiekszy.. nowszy.. wygodniejszy.. bezpieczniejszy.. cichszy.. troche oszczedniejszy.. a do tego zero doplaty.. faktycznie same minusyStaneq pisze:pug 307, 5 drzwi...z dupska wielkiego pomysl![]()
a i owszem.. tylko, ze ona bedzie sie wozic nowka sztuka volvo s40 w dizlu..Staneq pisze:a tego dila to czasem z wlasna matka nie bedziesz robil?![]()
to by byla opcja typu "zamienil stryjek siekerke na kijek", nie sadzisz?Staneq pisze:jedyna opcja to 206 w 3 drzwoiwej budzie czarny/bialy to bym sie zastanawial..![]()
takiej opcji niestety nie ma. tzn jest, ale raczej niepredko. poza tym nie sadze, zeby to bylo w jakikolwiek sposob oplacalneKotlin pisze:Sprawa prosta sprawdzic ceny pugow i obliczyc zakup corsy plus mody jak wyjdziesz na + to brac puga. i handlowac.jak wezme puga to juz mam z nim zostac. corsa idzie wtedy za dowolna kase, byle poszla. to i tak nie beda moje pieniadze..
w tym konkretnym wypadku taka opcja odpada, ten samochod nie jest do tuningowania, tylko do przewozenia dupska z punktu do punktu b i nic ponadto. conajwyzej felgi, ale tez raczej seryjne 17" z lepszych wersji wyposazeniowych takiego puga. i to koniec modow.GUMIS2000 pisze:2.od nowa tunigujesz fure
gwarantowane. nawet serwis jest caly czas w aso robiony.Kurbat pisze:3. napewno z tym pugiem wszystko OK ?
zdecydowanie nie, chociaz nie powiem, ze corsa wkurwia momentami zarowno mnie jak i martyne...Kurbat pisze:czyżby to ta lalka zaproponowala taki dil ?
a powiem tak: temat do zamkniecia

bo markos i tak zrobi jak bedzie chciał, nie wiem wogóle po co te pytanie skoro na wszystko masz odpowiedz

-
- Nowy
- Kontakt:
D12 pisze:Markos czy masz wyznaczony termin do kiedy masz podjąć decyzje o zmianie autka ?
!markos wcześniej pisze:mam przemyslec sprawe do poniedzialku/wtorku i odpowiedziec..
Nie 306 a 307, to zdecydowana różnicaendo pisze:jak bedziesz wygladal w 306-5drzwi

eh biedny markos... jak wybierze Puga to go tutaj zaszlachtują, jak zostanie przy Corsie to będzie pewnie żałował

markos do Puga też będziesz zakładał czerwone rękawiczki ?

a tak poważnie moje zdanie znasz - 307 !!!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
markos to Ty podejmiesz decyzję
a ja dodam, że mam 3% zniżki (dodatkowo) za klasę pojazdu - nie wiem o co chodzi, ale to chyba plus
np. mój ogryzek zostanie, ze mną na pewno jeszcze przez jakiś czas. nie mam problemów z częściami, nawet bez AC nie mam wielkiego stresu, gdy zostawiam ją gdzieś. corse mam nie tylko z miłości, ale i z rozsądku
. niedługo będzie nocować pod blokami a ja nie chcę zbyt szybko osiwieć 
a ja dodam, że mam 3% zniżki (dodatkowo) za klasę pojazdu - nie wiem o co chodzi, ale to chyba plus

np. mój ogryzek zostanie, ze mną na pewno jeszcze przez jakiś czas. nie mam problemów z częściami, nawet bez AC nie mam wielkiego stresu, gdy zostawiam ją gdzieś. corse mam nie tylko z miłości, ale i z rozsądku

-
- Weteran
- Imię: Marcin
Markos i jak zrobiłeś dila??
powiem Ci że troche mnie podqu....łeś bo jak bym wiedział że tak będzie to bym nie kupował zawiechy Koniego tylko byśmy się dogadali co do Twoje Spaxa
powiem Ci że troche mnie podqu....łeś bo jak bym wiedział że tak będzie to bym nie kupował zawiechy Koniego tylko byśmy się dogadali co do Twoje Spaxa

Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a zebyscie wiedzieli, ze mialem tega rozkmine... a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze mimo calej zajawki zwiazanej z corsa wiem, ze decydujac sie na nia nie zrobilem nic specjalnie madrego
corse "wspomoglo" podjecie decyzji o prowadzeniu wlasnej dzialnosci gospodarczej
klamka zapadla jakas godzine temu i kosztowala mnie od cholery kabongi
mam nadzieje, ze zwroci sie wielokrotnoscia inwestycji... bedzie na konkretne mody

corse "wspomoglo" podjecie decyzji o prowadzeniu wlasnej dzialnosci gospodarczej

klamka zapadla jakas godzine temu i kosztowala mnie od cholery kabongi

mam nadzieje, ze zwroci sie wielokrotnoscia inwestycji... bedzie na konkretne mody

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Troche pozno ,ale tak jak napisal Geo ,u mnie cala rodzinka jezdzi 306-kami ,ojciec sedanem a matka kombi ,obydwa z rocznika 2000 ,silniki 1.6 8v 90KM ,z klima itd,wiec stosunkowo mlode, byly kupione nowe u dealera itd ...
No wiec ,ogolnie z pugow jestesmy (ja tez ,bo jak nie corsa to pugiem jezdze) zadowoleni , ma wedlug mnie ciekawa stylistyke i ogolnie nie jest zlym autem.
Pugi jak to franzucy maja wygodne ale zdecydowanie za slabe zawieszenia jak na polskie drogi... Obydwa nasze pugi maja po ok 135tys i jak dotad to przy 120tys bylo wymieniane sprzeglo ,wiadomo rozrzad itd to normalnie ,ale oprocz tego nic sie nie dzieje z nimi.
Rodzice regularnie co rok jezdza nim gdzies na wakacje ,jeszcze kilka lat temu jezdzilem z nimi , bulgaria,3xchorwacja,2xgrecja, auto zjedzilo prawie cala europe i nie zawiodlo!! (w 2002 na wakacjach zrobilismy nim 7tys km... ) Moi starsi rowniez mysla nad kupnem puga...
Teraz juz za pozno ,ale moze na przyszlosc ci sie to przyda.
Ja ostatnio smigalem 206 HDi a pozniej 307 1.4 (slabe) ale mialem niezla rozkminke ktore auto bym wolal i chyba przesiadlbym sie na tego HDika gdybym mial hajs... jednak zostalem przy corsie ktorej nigdy nie sprzedam ,bo sie nie oplaca ,ale przeciez do konca zycia nie bede nia jezdzil ,no chyba ze w weekendy i w wolny czas...
No wiec ,ogolnie z pugow jestesmy (ja tez ,bo jak nie corsa to pugiem jezdze) zadowoleni , ma wedlug mnie ciekawa stylistyke i ogolnie nie jest zlym autem.
Pugi jak to franzucy maja wygodne ale zdecydowanie za slabe zawieszenia jak na polskie drogi... Obydwa nasze pugi maja po ok 135tys i jak dotad to przy 120tys bylo wymieniane sprzeglo ,wiadomo rozrzad itd to normalnie ,ale oprocz tego nic sie nie dzieje z nimi.
Rodzice regularnie co rok jezdza nim gdzies na wakacje ,jeszcze kilka lat temu jezdzilem z nimi , bulgaria,3xchorwacja,2xgrecja, auto zjedzilo prawie cala europe i nie zawiodlo!! (w 2002 na wakacjach zrobilismy nim 7tys km... ) Moi starsi rowniez mysla nad kupnem puga...
Teraz juz za pozno ,ale moze na przyszlosc ci sie to przyda.
Ja ostatnio smigalem 206 HDi a pozniej 307 1.4 (slabe) ale mialem niezla rozkminke ktore auto bym wolal i chyba przesiadlbym sie na tego HDika gdybym mial hajs... jednak zostalem przy corsie ktorej nigdy nie sprzedam ,bo sie nie oplaca ,ale przeciez do konca zycia nie bede nia jezdzil ,no chyba ze w weekendy i w wolny czas...
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

https://www.facebook.com/KolorowePasy/