wybacz, ale forum nie piszczy skryptem kiedy pisze ON do NIEJ

nie ma takiego zawodu!savila pisze:[...] sama mam chęć w swoim troche pozmieniac ale z powodu zawodu jaki wykonuje nie moge pozwolic sobie na zbyt wiele
No i tu niespodzianka!!!!marmi pisze:teraz czas zając się sercem choć odrobinkę....
Tak dla sprostowania to nie czerwień ale bordo.marmi pisze:Hmm tak troszkę nie bardzo podoba mi się to czerwone flokowanie
A i zapomniałem dodać, mimo że wszystko było zdrowe.kruszyn1 pisze:a co tam docierać jak dół nie ruszany?
Dokładnie tam.Smalcyk pisze:tam gdzie myślę corsa powędrowała
Liczę na cos w okolicy 80 kucy i około 120 Nm, ale jak będzie to co piszesz też fajnie.kruszyn1 pisze:może 75KM pęknie :]
max1975 pisze:Dzisiaj właśnie auto zostało zaprowadzone do warsztatu, gdzie dostanie:
Nowy wałek od Corsy A 1.6 GSI.
Kolektor wydechowy 4-2-1. Kolektor będzie owinięty taśmą termoizolacyjną. Wyliczony pod silnik(jak nie pytajcie bo nie wiem).
Głowica zostanie poddana obróbce - powiększone kanały, planowanie oraz polerowanie.
Kolektor ssący wyrównanie kanałów do średnicy kanałów w głowicy, polerka.
Przepustnica wraz z wtryskiem od 1.6
Nowe sprzęgło "Sachs" (tarcza, docisk, łożysko)
No i trochę poprawek estetycznych(malowanie elementów)
- specjalnie dla markosa aby miał co krytykować.Pozdrawiam cię.
A wszystko to w foto relacji za około dwa tygodnie.
Potem docieranie a po zhamowanie aby porównać zmiany.
Wszystkie wykresy i zdjęcia będą zamieszczone w odpowiednim czasie.
max1975 pisze:A i zapomniałem dodać, mimo że wszystko było zdrowe.
Będą nowe pierścienie, panewki oraz wszystkie uszczelniacze i uszczelki.
Tak chciałem.
Bezpieczny termin to za dwa tygodnie, jak widać na górze jest tego troszkę do zrobienia.Smalcyk pisze:kiedy planowany odbiór ?
Powiem że powinno wystarczyć, choć z doświadczenia wiem że w miarę jedzenia apetyt rośnie. A poszaleć lubię.gawron73 pisze:jakby było 80 kucyków to wystarczająco do codziennego poruszania się,chyba że street ujesz ??
no to kolego zaskocze Cie, przy urzyciu recznego da sie korzystac z 2rak na kierownicy, o ile zrobi sie to z glowa i w odpowiednim momecie (podciecie auta a nie szuranie tylnymi kolami) ...pozatym od czego jestmojo pisze:tu żeby jeździć efektownie trzeba korzystać z ręcznego i wówczas kręcić 1 ręką a za to już zje...... dostałeś:)
Napisałem efektowna a nie efektywnakerni pisze:no to kolego zaskocze Cie, przy urzyciu recznego da sie korzystac z 2rak na kierownicy, o ile zrobi sie to z glowa i w odpowiednim momecie (podciecie auta a nie szuranie tylnymi kolami) ...pozatym od czego jestmojo pisze:tu żeby jeździć efektownie trzeba korzystać z ręcznego i wówczas kręcić 1 ręką a za to już zje...... dostałeś:)
lewa noga
dochamowanie w zakret z podcieciem lewa noga z gazem w podlodze lekko niewlasciwe i wlasciwe![]()
max1975 pisze:Bezpieczny termin to za dwa tygodnie, jak widać na górze jest tego troszkę do zrobienia.Smalcyk pisze:kiedy planowany odbiór ?
Bardzo bym był zadowolony gdyby na spota była. Szatana Toruńskich dróg widziałem nawet mały rajdzik po osiedlowych był maluch vs corsa.(żart, prowadził mnie do garażu)Smalcyk pisze: u mnie trwało to trochę dłużej heh to co na spota już będziesz miał corse? widziałeś jego malucha ?
Tak masz racje ale postanowiłem przejść przez te 1.4 zobaczyć, poczuć, podzielić się, wszystkie dane są zebrane będzie dokładne porównanie. Przed i po.mojo pisze:Dziwię się jednak że inwestujesz w 1.4 wg mnie trzeba było trochę poodkładać i kupić 1.6 dedykowany do tego modelu i spoko masz 100KM a to dla tego auta jest w zupełności wystarczające.
kerni pisze:no to kolego zaskocze Cie, przy urzyciu recznego da sie korzystac z 2rak na kierownicy, o ile zrobi sie to z glowa i w odpowiednim momecie (podciecie auta a nie szuranie tylnymi kolami)
Kruszyn myślisz że mi oponki nie wejdą? Zima 175/55/14 ET 38 i lato 195/45/16 ET 43 może być problem?kruszyn1 pisze:-40? pogubisz zderzaki
Mam już zrobione w trasie 500 km spokojnej jazdy do 3000 - 3500 obrotów.!markos pisze:same pierscienie to i po 600km sie dotra, tylko trzeba wiedziec jak to zrobic dobrze
Obroty po wymianie kopułki i palca, trochę się uspokoiły i w miarę kilometrów troszkę lepiej ale wszystko wyjdzie jak dostanie w piz.... troszkę.Smalcyk pisze:wszystko gra? jak obroty ? czemu kolektora nie robisz?
Dzięki Corsiarz, ten wątek wyjaśnił wiele i odpowiedział na moje pytania.corsarz pisze:tutaj masz o docieraniu silnika
viewtopic.php?f=63&t=59014&hilit=docieranie