niepozorna seria wojtasona
- wojtason
- Świeżak
- Imię: wojciech
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: niepozorna seria wojtasona
w temacie niepozornej serii wszystko toczy sie zolwim tempem do przodu. dzisiejszy dzien przyniosl nowe zmiany:

- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
czepiasz sie. taki byl w zestawie z kablami to taki jest. skrzynia basowa bedzie inna ponad 2000rms w 1ohm na innym wzmacniaczu z drugim aku w bagazniku. taki jest plan i z taka mysla sa kable kupione
kilka fotek jak sie astra prezentowala na rozpoczeciu sezonu w rzeszowie:

kilka fotek jak sie astra prezentowala na rozpoczeciu sezonu w rzeszowie:

- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
po ogolnopolskim zlocie astra klub polska astra wrocila do domu z malym medalem:

filmiki:
W konkursie na najglosniejsze car audio wynik 133.9db

filmiki:
W konkursie na najglosniejsze car audio wynik 133.9db

- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
w temacie zastoj straszny sie zrobil. jak to zwykle u mnie wszsytko powoli ale do przodu. ostatnimi czasy stworzylo sie takie cos:

puszka ala mantzal pod moj silnik. ponoc daje cos mocy. okaze sie po zalozeniu.
wszystko juz spasowane i gotowe do montazu. musze jeszcze ja ze srodka pozadnie wyczyscic i byc moze w tym tyg bedzie montaz i pierwsze testy:)))

puszka ala mantzal pod moj silnik. ponoc daje cos mocy. okaze sie po zalozeniu.
wszystko juz spasowane i gotowe do montazu. musze jeszcze ja ze srodka pozadnie wyczyscic i byc moze w tym tyg bedzie montaz i pierwsze testy:)))
- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
spokojnie bedzie strojenie jak dojdzie strumienica dolotu ze stozkiem od weglarskiego dedykowana pod silnik. wtedy sie to razem zestroi.
a tak nawiasem to http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... art=1&vc=1
twierdzi ze lepiej mu autko chodzi po zainstalowaniu puszeczki wiec mysle ze u mnie bedzie podobnie.
dalsze prace wkrotce
a tak nawiasem to http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... art=1&vc=1
twierdzi ze lepiej mu autko chodzi po zainstalowaniu puszeczki wiec mysle ze u mnie bedzie podobnie.
dalsze prace wkrotce
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ale dedykowana pod seryjny silnik, czy pod silnik z boxem?wojtason pisze:strumienica dolotu ze stozkiem od weglarskiego dedykowana pod silnik

strumienice w wydechu tez masz? i magnetyzer wody?

- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
tak nawiasem to na tamtym forum są zdjęcia z naszego forumwojtason pisze: a tak nawiasem to http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... art=1&vc=1

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- !markos
- M A S T E R
mistrznie będę bawił się w żadne hamownie, czy inne cuda tego typu. Asterka bardzo ładnie się zbiera, wkręca na obroty - przyspieszenie wyraźnie czuć w fotelu.

te grube kreski to mantzel bez strojenia, cienkie - seria 14xe. silnik ciagnie lepiej tylko na koncu. poza tym wszystko marnieje, super sprawa, szczegolnie do jazdy na codzien kiedy liczy sie elastycznosc srodkowego zakresu. fakt, ze jezdzi sie na zbyt ubogiej mieszance w ogole pomine..
mozesz uswiadomic kolege, ze gada bzdury.

- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
nie mam zadnych strumienic czy megnetyzerow wiec daruj sobie te uszczypliwosci.
skoro dolot powietrza robi sie krotszy to silnik lepiej zaciaga powietrze. a im wiecej powietrza to lepiej.
mam racje??? chce zalozyc tego boxa razem z ta strumienica dolotu i to zestroic wtedy.
na stronce pisze ze strumienica od weglarskiego nie przeszkadza w innych modyfikacjach silnika ale jeszcze sie dopytam o to dokladnie.
skoro dolot powietrza robi sie krotszy to silnik lepiej zaciaga powietrze. a im wiecej powietrza to lepiej.
mam racje??? chce zalozyc tego boxa razem z ta strumienica dolotu i to zestroic wtedy.
na stronce pisze ze strumienica od weglarskiego nie przeszkadza w innych modyfikacjach silnika ale jeszcze sie dopytam o to dokladnie.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Kontakt:
akurat mantzel nie koniecznie daje wiecej powietrza niz seryjny dolot, ale daje go wiecej niz seryjny dolot przy wyzszych obrotach, stad wzrost mocy.
jak by mi ktos ta strumienice pozyczyl to chetnie bym pojechal na hamownie. akurat weglarskiemu wierze, choc cudow bym sie nie spodziewal.
jak by mi ktos ta strumienice pozyczyl to chetnie bym pojechal na hamownie. akurat weglarskiemu wierze, choc cudow bym sie nie spodziewal.
- !markos
- M A S T E R
nie masz. bo moc nie bierze sie z powietrza, tylko z powietrza I PALIWA. samo sie nie podleje.wojtason pisze:a im wiecej powietrza to lepiej.
mam racje???
a co mieli napisac, ze przeszkadza? jakby tak napisali, to nic by nie sprzedaliwojtason pisze:na stronce pisze ze strumienica od weglarskiego nie przeszkadza w innych modyfikacjach silnika ale jeszcze sie dopytam o to dokladnie.

- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
ehh przeciez wiem ze trzeba paliwa dokrecic jak powietrza jest wiecej.
napisalem weglarskiemu o polaczenie tej puszki z tym jego dolotem co by to dalo i czy trzeba cos przerabiac. ma oblukac temat i sie odezwac wiec czekam na maila od niego.
napisalem weglarskiemu o polaczenie tej puszki z tym jego dolotem co by to dalo i czy trzeba cos przerabiac. ma oblukac temat i sie odezwac wiec czekam na maila od niego.
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
widzę, że kolega jak mało kto z forum bawi się z car audio
ładna jest
. gra pewnie też dobrze 

ładna jest

bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
ostatnio naszlo kilka modyfikacji. glowica zostala zdemontowa i poddana portingowi. zrobiona zostala korekta geometrii kanalow ssacych z niewielkim ich powiekszeniem. dodatkowo srodkowa ich czesc zostala scieta na ostro. polerka zaworow i wszystko na nowo dotarte. wydechowe przepolerowane i wygladzone oraz przy okazji wyczyszczone z nagaru. to tak w skrocie.
silnik zalany zostal pół syntetykiem Valvoline 10w-60 VR1

zostalo zalozone lekkie kolo zamachowe:

oraz przyszedl dolot od weglarskiego:

silnik zalany zostal pół syntetykiem Valvoline 10w-60 VR1

zostalo zalozone lekkie kolo zamachowe:

oraz przyszedl dolot od weglarskiego:

Ostatnio zmieniony 1 lip 2011, o 20:59 przez wojtason, łącznie zmieniany 1 raz.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
mody na "plusik", ale po jaka cholere lejesz do seryjnego silnika 10W-60

to ile to kolo wazy 4,5kg ?? a plaska seria wazy podobnie, po co wiec ryzykowac z tak duzym odchudzeniem?

to ile to kolo wazy 4,5kg ?? a plaska seria wazy podobnie, po co wiec ryzykowac z tak duzym odchudzeniem?
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
"mozna zejsc 4,5 kg"
dobre 
dolot wyglada... smiesznie
ale ok ja sie nie znam .. ile tam jest zwężki przed przepustnica ??
olej ciekawy, sam nie testowalem, ale w poldku z 1,6 16v z rovera zaden inny nie dawal rady przy "ciężkich warunkach" expoloatacji

dolot wyglada... smiesznie

olej ciekawy, sam nie testowalem, ale w poldku z 1,6 16v z rovera zaden inny nie dawal rady przy "ciężkich warunkach" expoloatacji
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Nie znasz się markos, to dżapanis stajl. Nie wiem czy jeszcze jest w modzie, ale swego czaso skośnoocy z alu lepili doloty w ten sposób. Choć zgadzam sie, ze w tym wypadku normalne kolanko załatwiłoby sprawę. Ciekawe po co jest to coś na filtrze...
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
to ma byc strumienica tylko za tak prawdziwa, kiedyś o tym czytałem książkę. takich patentów używa się w przemyśle do podnoszenia jakiś pyłów, piasków, drobnych kruszyw. działa to tak ze struga powietrza jest przyspieszana przez kształt rury w srodku (chyba zwezenie, a potem znow wieksza srednica, nie pamietam juz) przez co w pewnym miejscu tworzy się podciśnienie, które potrafi podnieść ziarna piasku. kiedyś węglarski dokładał właśnie z boku króciec na to dodatkowe powietrze, ale tu go nie widzę.
Ooo! przypomniało mi się. to się nazywa zweżka Venturi'ego, jest tez używane w drukarkach przemysłowych do wytworzenia podciśnienia rzędu kilkudziesięciu-kilkuset mBar, ale w nich strumień przechodzący przez zwężkę ma mniej niż 1mm średnicy
Ooo! przypomniało mi się. to się nazywa zweżka Venturi'ego, jest tez używane w drukarkach przemysłowych do wytworzenia podciśnienia rzędu kilkudziesięciu-kilkuset mBar, ale w nich strumień przechodzący przez zwężkę ma mniej niż 1mm średnicy
- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
olej taki zalany bo zalatwilem przez pol ceny 5L wiec sie oplacalo. a jak maja byc ostre walki to lepszy olej nie zaszkodzi. dolot od weglarskiego jaki jest to coz. przetestuje sie go i bedzie wiadomo czy cos daje czy nie i zakoncza sie polemiki na ten temat.
regolowane kola rozrzadu juz sie roba. walki ostrzejsze juz niedlugo. kolektor 4-2-1 zostanie zaadaptowany z c20xe. flansza do neigo bedzie wycieta laserem przez kolege z mechanicznych z tarnowa. nad poprawna praca tego wszystkiego bedzie czuwal megasquirt.
kolo seryjne wazylo 10kg zostalo odelzone na 7kg. 4,5kg to masa minimalna dla tego kola na ktora mozna zejsc.
regolowane kola rozrzadu juz sie roba. walki ostrzejsze juz niedlugo. kolektor 4-2-1 zostanie zaadaptowany z c20xe. flansza do neigo bedzie wycieta laserem przez kolege z mechanicznych z tarnowa. nad poprawna praca tego wszystkiego bedzie czuwal megasquirt.
kolo seryjne wazylo 10kg zostalo odelzone na 7kg. 4,5kg to masa minimalna dla tego kola na ktora mozna zejsc.
- !markos
- M A S T E R
walki sralki, olej nic do tego nie ma. nie zmienisz wymagan silnika przez jakies duperele, a taka zupa ni kuta nie jest ci potrzebna, szczegolnie, ze to nawet nie jest olej syntetyczny. jeszcze moze w zimie go bedziesz zalewal?
mam 350 koni, krece 8500 i jezdze na 5w50, zaraz bede przechodzil na 10w50, albo 5w40, jeszcze nie zdecydowalem. a ty do dupowozu lejesz zupe, ktora moze strawiloby jakies 400 konne subaru?
zamontuj jeszcze komplet wskaznikow i udawaj, ze masz wyscigowke
mam 350 koni, krece 8500 i jezdze na 5w50, zaraz bede przechodzil na 10w50, albo 5w40, jeszcze nie zdecydowalem. a ty do dupowozu lejesz zupe, ktora moze strawiloby jakies 400 konne subaru?
zamontuj jeszcze komplet wskaznikow i udawaj, ze masz wyscigowke

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
jasne, powycinaj je do 4,5 kg i zacznij jezdzic ze zlaczonymi kolanami, moze Ci jajek nie obetnie.wojtason pisze: kolo seryjne wazylo 10kg zostalo odelzone na 7kg. 4,5kg to masa minimalna dla tego kola na ktora mozna zejsc.
http://www.dtdirl.com/forums/showthread.php?t=73519
do 4, 5kg mozna zejsc z plaskim kolem a nie garnkiem.
wiesz, nie odbieraj naszej krytyki źle. poprostu wiele osob przerabialo tutaj rozne patenty i mówiąc różne rzeczy nie wróżymy z kart. silnikowo idziesz wdobra strone(poza małymi szczegółami), ale jak chcesz mieć MS to po co ładujesz się w zabawki weglarskiego skoro możesz wrzucić Mantzla......
- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
ja nie mam cisnienia na krytyke wiec spoko. puszka mantzala jest zespawana i bedzie zalozona a weglarski to odatek do niej. ja nie chcialem bardzo lekkiego kola zamachowego miec dlatego tylko 3kg odchudzone. mega squirta bede mial dlatego ze kolega mi odsprzeda po taniosci wiec mis ie bardziej oplaci niz ECU Mastera kupowac.
- mariusz2247
- Nowy
a ja mam takie pytanie co do podświetlenia tunela srodkowego, bo u siebie w CB czuję lekki niedosyt z tym związany
jakie diody zastosowałeś do podświetlenia, że świeci to w miarę równomiernie??

jakie diody zastosowałeś do podświetlenia, że świeci to w miarę równomiernie??
- wojtason
- Świeżak
- Kontakt:
oto caly sekret lepszego podswietlenia konsoli
http://allegro.pl/zarowka-r5-t5-3xsuper ... 88009.html
- mariusz2247
- Nowy
ostatnio przeglądałem alledrogo, ale na tą aukcję akurat nie trafiłem, także dziękiwojtason pisze:oto caly sekret lepszego podswietlenia konsoli

pewnie niedługo przetestuję