Corsa B X20SE
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Corsa B C20SE
Jeśli można wiedzieć ile Cię kosztowało to oklejenie ?
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej 

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Na wyścigach płaskich może się nie znam ale mam licencję sędziego sportów motorowych w dziedzinach rajdów samochodowych (po za WRC) plus wszelkie moto sprinty itp...Lysy pisze:Auto bylo robione w mysl wyscigow ale chyba zostanie jako auto na wystawianie na tunigowiska.
A co do LPG to kolega nie wie ze sa wyscigoi aut z LPG i wcale nie odchodza od tych z benzyna.
Co do plastikow to cale szczescie ze kolezka bedzie stal daleko bo widze ze nie byl na zadnych zawodach wyscigow plaskich i gorskich gdzie wszyscy prawue zawodnicy maja tak porobione auta,
Siedze w tym sporcie od 8 lat ajak chcesz cos wiecej to wejdz na strone http://www.rallyforyou.pl i zakladka zaloga-pilot.
Wiecej juz nc nie powiem.Chyba trzeba miec corse zwykla z obieciem jak zaslony i fotele jak bys siedzial na kozie:)
Dodatkowo na zabezpieczenia rajdów jeżdżę od 9 roku życia, od kiedy skończyłem 18 lat jeżdżę stanowiskowo sam...
Także jakieś pojęcie mam...
Po za tym:
Jeżeli chodzi o wyścigi aut na LPG to w zasadzie mnie to dupa... W gwoli ścisłości to dla mnie możesz jeździć na metanie i się ścigać z chłopakami na Jawkach i Simsonkachmaximo pisze:A ja myślałem ze jak auto było robione w myśl wyscigów to powinno mieć ospawaną budę, klate z homologacją, i powinno mieć jak najlepszy stosunek mocy do masy no a to co jest tutaj zrobione nie jest ani ładne alni tym bardziej wyścigowe.
Auta na "góry" są raczej nastawione na aerodynamike, splitery, kanardy, płaskie spody, dyfzory itp a nie szpachlokity z allegro. A jak ktoś pisze ze siedzi w tył 8 lat i że tak są porobione auta to upalania to ja dziękuję bardzo.
Ale jak takie coś Ci pasuje to spoko

A takie coś znalazłem po chwili szukania, różnica chyba jest:

- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
oj !markos !markos czepaisz sie chłopaka
Misiek ale różnica miedzy tym leonem a corsa jest znikoma
jeszcze raz respect za włożoną prace i checi

jeszcze raz respect za włożoną prace i checi

- Fotokaczmarek
- Nowy
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Eh i powoli nam robią z Corsy B drugą Calibre
eh a szkoda bo to takie ładne auto w serii ...

MosQuito
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
Porownanie corsy z calibra to cie troche ponioslo.Nawet Bear dgybym zrobil tak corse jak tego seata to i tak bym uslyszal po co mi tem plog z przodu.I tak zle i tak zle,Trzeba miec felgi borbet siedzenia serai ai buda seria a wy bedziecie dumni z nowego klubowicza.Czy tak corsa robi duze wrazenie na wszystkich a najbardziej na tych co sie ta marka nie ineresuja.Co do oklejeina to ok 3 tys zl z projektem.pewnie zaraz bedzie ze tyle kasy ale mam to w dupie..... co powiecie.Mi sie corsa strasznie pdoba i nie ma takiej drugiej w Polsce.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Wiesz, jeżeli chodzi o "pług" pod zderzakiem jak w leonie... Luźno... Tylko, że w tym Leonie widać, że spełnia funkcję... Ja nie jestem człowiekiem wielkiej krytyki, który sam jeździ corsą 1.0 i myśli, że jest zajebisty...
Ale w opisie swojego auta zaznacz z góry, że auto miało być robione na wyścigi, ale no niestety z tym body (nie wstydźmy się prawdy) do tego się nie nadaje... Więc zostało jakimś show car'em... A samochodów tego typu jest ogrom różnorodności... Ja sam preferuje German, Cult i temu podobne... Inni lubią style belgijskie czy tam amerykańskie itp... Gusta guściki i inne piepszoty...
Mnie tu chodzi o brak konkretnego planu wobec auta i usilne bronienie się, że auta na LPG się też ścigają, że auto jest dobre na wojne północ-południe i że jest zajebiste do wyścigów płaskich... Jedno drugiego za chu&^& się nie trzyma...
Co do tego jak to auto ma wyglądać żeby się podobało na forum to chyba lekko przesadziłeś... Ludzie tu budują rajdówki, auta do dragów, jakieś germany i inne takie. Od kiedy ja się tu znalazłem to do dnia dzisiejszego twierdzę iż jest to chyba jedyne forum w PL o tematyce corsy gdzie znajdują się tak rzeczowi i opiniotwórczy ludzie... Czasem wystarczy tylko tą opinię przyjąć a auto robić i tak pod siebie... Nie każdemu musi się podobać Twój wóz... Sorry wodzu... Mnie się nie podoba... I również mi dupa fakt co Ty sobie z moim zdaniem zrobisz... Tak jak Tobie dupa moje zdanie bo auto dla Ciebie jest cool i wogóle super, wow itp...
PEACE !
Ale w opisie swojego auta zaznacz z góry, że auto miało być robione na wyścigi, ale no niestety z tym body (nie wstydźmy się prawdy) do tego się nie nadaje... Więc zostało jakimś show car'em... A samochodów tego typu jest ogrom różnorodności... Ja sam preferuje German, Cult i temu podobne... Inni lubią style belgijskie czy tam amerykańskie itp... Gusta guściki i inne piepszoty...
Mnie tu chodzi o brak konkretnego planu wobec auta i usilne bronienie się, że auta na LPG się też ścigają, że auto jest dobre na wojne północ-południe i że jest zajebiste do wyścigów płaskich... Jedno drugiego za chu&^& się nie trzyma...
Co do tego jak to auto ma wyglądać żeby się podobało na forum to chyba lekko przesadziłeś... Ludzie tu budują rajdówki, auta do dragów, jakieś germany i inne takie. Od kiedy ja się tu znalazłem to do dnia dzisiejszego twierdzę iż jest to chyba jedyne forum w PL o tematyce corsy gdzie znajdują się tak rzeczowi i opiniotwórczy ludzie... Czasem wystarczy tylko tą opinię przyjąć a auto robić i tak pod siebie... Nie każdemu musi się podobać Twój wóz... Sorry wodzu... Mnie się nie podoba... I również mi dupa fakt co Ty sobie z moim zdaniem zrobisz... Tak jak Tobie dupa moje zdanie bo auto dla Ciebie jest cool i wogóle super, wow itp...
PEACE !
- marek-rz
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Auto autem każdy ma inny gust ale wątpię że coś zdobędziesz na wojnie Północ Południe.
-
- Świeżak
dowiemy sie we wrzesniu.Dla mnie zakwalikowanie sie do wojny polnoc poludnie bedzie duzym sukcesem.
Dale dla nie wtajemniczonyh to trzeba przejsc wstepne opinie sedziow czy auto moze byc dopuszczone do wojny
Dale dla nie wtajemniczonyh to trzeba przejsc wstepne opinie sedziow czy auto moze byc dopuszczone do wojny
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Kontakt:
ale ja jestem, ja jestemBear_ pisze:Ja nie jestem człowiekiem wielkiej krytyki, który sam jeździ corsą 1.0 i myśli, że jest zajebisty...

Szybkie pytanie:
Co ma za zadanie wlot na masce od strony kierowcy?
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ten wlot ma za zadanie byciem symetrycznym wobec drugiego
Lysy, nie odbieraj zle krytycznych opinii, poprostu nas sie nie da latwo"oszukac". Kazdy ma swoja wizje i wazne zeby wg niej podazal, ale tez nie zaszkodzi wziac czasem opinii innych pod uwage.
pozdr i bez napinki wszyscy

Lysy, nie odbieraj zle krytycznych opinii, poprostu nas sie nie da latwo"oszukac". Kazdy ma swoja wizje i wazne zeby wg niej podazal, ale tez nie zaszkodzi wziac czasem opinii innych pod uwage.
pozdr i bez napinki wszyscy
dla mnie z zewnatrz wizualnie kozackie auto! jak prawdziwa rajdowka:) taki body kit by mi pasil w mojej corsie:))
doloz jeszcze tlumik z drugiej strony
doloz jeszcze tlumik z drugiej strony

czarna Corsa B 200km+ (w remoncie)
-
- Świeżak
Prosze powiedzcie mi jak moge wzmocnic jeszcze bardziej moj silnik?
Nie koniecznie musi to byc Turbo.
Nie koniecznie musi to byc Turbo.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
swapowac na c20xe albo let'a. od biedy mozesz z nigo zrobic seha lub znależc glowice z 18e. poszukaj u nas na forum i w necie na ten temat
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Z wolnossących to możesz wymienić wałek na ostrzejszy do tego zaprojektować sobie kolektor ssący i wydechowy o odpowiedniej średnicy rur, długości i pojemności układu (tu Boxy odpowiednie tłumiki etc) na podstawie czasów rozrządu i tego jak chcesz kształtować charakterystyke. Bardzo dużo tym nie ugrasz ale zawsze coś.
Tak to pozoastaje Turbo albo swap na mocniejszy silnik. Poczytaj sobie na początek strone Grabowskiego.
Tak to pozoastaje Turbo albo swap na mocniejszy silnik. Poczytaj sobie na początek strone Grabowskiego.
Corsa - sold
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Wymienić go na c20xe i dłubac wolnossaka, ewentualnie wspomóc się podtlenkiem. Można go wymienić też na V-kę, albo faktycznie na LET'a (Turbo). To najbardziej przetrate szlaki. Oczywiście możesz się pokusić o bardziej ambitny mod i wsadzić np z20leh..ale z takim swapem to troche więcej zachodu.
Aaaa, no i dalej się nie dowiedziałem po co Ci to sprzęgło spiekowe w tym aucie?
Aaaa, no i dalej się nie dowiedziałem po co Ci to sprzęgło spiekowe w tym aucie?
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
-
- Świeżak
Jak wsadzili mi zwykle sprzeglo to padlo po tygodniu i dlatego zecydowalem sie na spieka tym bardziej ze kolezka zalatwial mi z Warszawy po tanszej cenie.A jakie na przyszlosc moglo by byc sprzeglo zeby nie przeplacac?
Gdzie ja znajde ta strone Grabowskiego?
Gdzie ja znajde ta strone Grabowskiego?
-
- Bez listowiec ;-)
w sumie spiek wydaje fajny dźwięk - dla samego dźwięku można też spieka kupić 

Nexia 2.0 16v x20sed
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Kontakt:
jaki dźwięk?lenart_tt pisze:w sumie spiek wydaje fajny dźwięk - dla samego dźwięku można też spieka kupić
-
- Bez listowiec ;-)
STELMI pisze:jaki dźwięk?lenart_tt pisze:w sumie spiek wydaje fajny dźwięk - dla samego dźwięku można też spieka kupić
taki

sorry za ot

Nexia 2.0 16v x20sed
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
to może zamiast muzycznego sprzegła taniej kupic glosnik z takim dzwiekiem na allegro
nikomu juz więcej nie mów, że to spiek robi: cccy cyy cyy cy czy jak to tam brzmi

nikomu juz więcej nie mów, że to spiek robi: cccy cyy cyy cy czy jak to tam brzmi
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt: