Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ale mogę one być odkręcone? Czy dokręcone? Bo jak rozbierałem wszystko do remontu to były dosłownie luźno te śruby i bez problemu mogłem palcami je odkręcić. Przy składaniu dokręciłem je już.
Pewnego typu połączenia śrubowe konstrukcji stalowych ale tylko w przypadku braku obciążenia zewnętrznego W fazie ekspoatacji (obciążenia użytkowe) luzy znikają w skutek docisku śruby do otworu - sorry za lekki OFFT
mr_luke pisze:Pewnego typu połączenia śrubowe konstrukcji stalowych ale tylko w przypadku braku obciążenia zewnętrznego W fazie ekspoatacji (obciążenia użytkowe) luzy znikają w skutek docisku śruby do otworu - sorry za lekki OFFT
tak myslalem, ze ktos mnie zlapie za jezyk , ale juz mi sie nie chcialo rozwodzic bo te sruby nic nie lacza, nieczego nie trzymaja, sa korkami, a korki jak sa luzne to działac nie bedom
Na tyle zawitały sprężyny -40 WAITEC i jest o wiele lepiej niż poprzednio. Jednak nadal myśle nad obniżeniem tyłu tak żeby zrównał sie tył z przodem:) A tu taka mała zimowa sesja:
W corsie zaszło troche zmian zagościło ciemne welurowe wnętrze czyli podsufitka i wszystkie jasne plastiki pokryłem welurem. Efekt jak dla mnie powalający. Myśle jeszcze jak pokryć reszte elementów na ciemno tylko innym sposobem jak malowanie bo to jednak za bardzo mi sie nie podoba. No i zawitały równierz długo oczekiwane obręcze na felgi
Dla mnie wielka bomba !!! Super efekt... A jeszcze lepiej to wygląda, że zostały jasna obramówka szybra itp.. SUPER !!! teraz tylko jak pisał Porszak - konkretne koło i jakoś ladnie wnetrze pomodzić... Bedzie piękna, zadbana GSi
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm
koło już jest wiec tylko zmienie oponki na nich i na autko a co do wnętrza to jedyne co bede chciał to naprawić fotel kierowcy i zagłówki w tylnej kanapie tylko musze znaleźć tylną kanape z zagłówkami a tu już robi sie problem...
Pięknie z tym welurkiem w środku, a w szczególności podobają mi się przednie słupki, dodają uroku:), fajnie furka wygląda na felgach borbet bs co masz na wcześniejszych fotkach powodzenia dalej
Dzięki wszystkim za miłe słowa dla corsy a jeśli chodzi o wnętrze to mam jeszcze jeden mały pomysł ale ujawnie go jak uda mi sie go zrobić. Teraz walcze jak narazie z audio żeby je dopiąć na ostatni guzik
W corsie zaszło troche zmian a mianowicie zawitały już alusy wraz z nowymi oponkami 195/45/15. przód idelanie jest jednak z tyłem mam troche zabawy bo musze troche wyciągac nadkola. Ale już zostało nie wiele do podklepania ich jednak jeszcze bede chciał zrobić mały negatyw na tylnich kołach żeby koła delikatnie schowały sie do środka i bedzie juz super Zmieniło sie też troche pod maską bo zawitała seryjna pucha powietrza jednak w środku serii troche brakuje bo zawitał stożek
Wywal Pan se ten niepotrzebny stożek, usuń ściankę komory rezonansowej z ori puszki, wstaw zwykłego papierzaka albo wkład dedykowany i uwierz - będzie lepiej
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm
chodzi Ci o tą ścianke po lewej strone jak otworzy sie puche? Ogólnie to jeszcze bede chciał zrobić dolot z halogenu bo jest najkrótsza droga i idelanie pasuje zaraz pod puche seryjną i bede chciał tam wyciąc otwór pod nią, da to coś? warto tyle zachodu?
A co do oponek to są dokłądnie Uniroyal RainSport 1
przód jest -60 TA-TECHNIX kit a tył amory TA-TECHNIX a springi -40 WEITEC. Przód jest super bo ugina sie naprawde nie wiele a tył troche za mięki jak dla mnie ale coś bede myślał.
i przy tym obnizeniu ci kola nie obcieraja o sierpy ja mam 15/45/195 spiringi eibacha -30 i zdarza sie przytrzec sierpa ale mam jeszcze orginalne amory jak ci nie obciera to musze skoczyc na -60
Zasada jest prosta jak sie walnąłeś to i ciebie odwalą
Narazie ogarne ten dolot do końca i póżniej wyjme stożek i założe seryjny filtr i zobacze różnice.
Co do zawisu to przód nic mi nie trze, troche wyginałem nadkola ale to naprawde nie wiele. Wyciąłem tylko plastikowe nadkolebo ono troche mogłoby trzeć. Przód zrobił sie teraz troche jak beton, nic sie nie ugina prawde mówiąc. Z tyłem jest troche gorzej ale mam nadzieje że uda mi sie ogarnać