Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ładnie, ładnie a ten MID masz zrobiony tylko żeby pokazywał godzinę, datę i temp ? czy wszystkie jego funkcje działają? sam myślałem kiedyś o tym, nawet miałem nagrane wszystkie graty jak zbiorniczek z czujnikiem, manetkę, moduł check i jakieś inne duperele ale odłożyłem to na inne czasy
MID pokazuje mi wszystko poprawnie oprócz "ile km zrobię jeszcze na paliwie które mam" oraz co za tym idzie "średniego spalania"... Potrzebowałbym jakiegoś speca który ogarnie mi przestawienie max objętości zbiornika paliwa w MIDzie... Ale poza tym cud miód malina
Haha mistrzu czekałem na toooo
Minęło duuuużo czasu od kiedy zamontowałem te lampki ale dalej za każdym "pyk pyk" na długie banan na gębie się tworzy...
@kamiloooo sprawa jest całkiem prosta i całkiem tania, poszło PW
Edit 11.11.2012
Wygrzebałem kilka fotek jeszcze z tworzenia mantzelka, zrobione co prawda sznurówką z buta ale co nieco widać
Dolna część kolektora dolotowego pochodzi z X16XE, został wywalony EGR i zaspawana dziura w flanszy po nim. Kanały rozwiercone o ile dobrze pamiętam do ~46mm ze strony mantzla oraz wygładzone na ile tylko dało rady. Mantzel spawany po znajomości ale były robione próby kontrastem i wszystko szczelniutkie Była to praktycznie pierwsza grubsza rzecz, którą zrobiłem zaraz po kupnie
Z nowości to ropórka przednia górna a'la Wiechers (a może to i jest Wiechers?) już w podkładzie, czas wymodzić jakąś na tył oraz stabilizator do belki tylnej, problemem może być tylko skąd wytrzasnę nowe gumy do stabilizatora
No to czym prędzej trzeba to zmienić, gwarantuję na żywo Bejbe prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach
Proponuję jakiś termin wiosenny, można by też zrobić jakieś grubsze spotkanie Cors z okolic Opola
No to zapraszam panowie na forum VKP do sekcji opolskiej paczać kiedy robimy nastepnego spota i się zjawić parę Cors włącznie z moją się znajdzie, zresztą Karczo_27 ty juz miałaś przyjemność chyba zapoznać się z jednym z kolegów VKP
Witam po długiej przerwie
W końcu zebrałem się w sobie i doprowadziłem front do stanu "o ku**a to Corsa?"
Pomalowana i spasowana maska, zderzak... w kolejce do malowania sierpy, rozpórki, komora silnika oraz tylny zderzak... Sierpy nie poszły dlatego, że nie są to ori GM tylko jakiś aftermarketowy syf, który pewnie nawet obok plastiku nie leżał...
Czekam na paczkę z żarówkami H3 SMD wysokiej mocy do halogenów, kosztowały trochę więc mam nadzieję że będą robiły robotę Szkoda mi w dzień na zenonach śmigać więc będę traktował je jako dzienne, a jeśli niebieskim się to nie spodoba to trudno
Hehe dzięki Co do koła to temat otwarty, póki co 15x7J nie wyglądają źle ale może przy większym zastrzyku gotówki zanabędę coś bardziej pasującego
@Zynio gwarantuję Ci, że to wszystko przez źle zrobione foto... dosyć ciężko uchwycić na zdjęciu zajebistość tych zegarów (ah ta skromność), ale na prawdę wyglądają profi. W dodatku została zachowana pełna regulacja jasności, od mega mocnej żarówy do prawie całkowitego zgaszenia zegarów
Hehe jedna kontrola już za mną, ale to byli Ci "swoi" pogadałem, pokazałem regulację elektryczną, pokazałem że nie razi i puścili
Ale na nie swoim terenie pewnie to nie przejdzie
Siema siema dawno nas tu nie było ( mnie i Baby oczywiście )
Corsa ponad miesiąc stała w garażu z racji mojego pobytu za granicą, dzisiaj podchodzę z kluczykiem, przekręcam i pali za pierwszym obrotem...
Zrobiłem nią parę km i przypomniałem sobie dlaczego tak lubię to autko
Kupiłem parę gratów które na dniach będą zamontowane: nowe głośniki na front Helix Blue B62c, wydech robiony na zamówienie w firmie RM-Motors (polecam, mega podejście do sprawy full profesjonalizm) i parę innych pierdół jak olej, filtry itp
W planach nowy felunek i zmiana motorowni, ale o tym za parę tygodni
Sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądać...
A co do głośników to śmiało polecam każdemu kto chce poprawić granie w swojej corsie Wyciąłem stare głośniki, zostawiłem z nich tylko plastikowe dystanse i zamocowałem głośniki (puki co tylko przymiarka na trytach ) ale mimo rozmiarów magnesu i membrany nie ociera o opuszczaną szybę ani nie trzeba nic ciąć w plastikowej maskownicy, jednym słowem prawie p&p
polecam Ci ogarnąć dystans z mdf'u bo ja u siebie miałem też na plastikowym i jak mocniej dało się bas i głośność to zaczynało dudnić natomiast na dystansach z mdf'u tego już nie ma. masz czymś wygłuszone drzwi pod te głośniki? co do wydechu to ja też się przymierzam do zrobienia u nich. z ciekawości ile Ci za to policzyli?
Drzwi wygłuszone patentem z taśmą dekarską ale daje radę póki co nic nie trzeszczy i nic nie lata więc tak zostaje
Za tłumik z przesyłką wyszło 220 PLN a robota na prawdę ekstra
Corsa naprawdę świetnie wygląda, bandycki przód robi robote jakie te żarówki kupowałeś do halogenów?? jakbyś kiedyś chciał sprzedawać mantzela to ja jestem chętny powodzenia w dalszych modach