Corsa B GSi KJS

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
Marcin265
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Corsa B GSi KJS

Post autor: Marcin265 »

Dawno nic w temacie nie ruszane :) Corsa jeździ nawet wskakuje na podium w klasie więc jest ok :smile:
Mam dwa pytania:
1. Czy jest ktoś na forum kto mógłby mi przesunąć wycinkę na około 7200 rpm? Zaznaczę że komp jest od X16 a slinik jest C16
2. Mam załozony dolot Ala'Mantzel na stożku Auto Jacky Sport , mam okazję kupić oryginalnego Mantzela, czy jest jakikolwiek sens? Będzie lepiej czy będzie to samo? :smile:

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Marcin
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

ori Mantzla odpusc, nic to nie da. tak samo stozek raczej nic Ci nie daje. ja mam program z odcinka na 7000, ale do c16xe niestety.

gratuluje podium
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Marcin265
Świeżak

Witam,
Dawno w temacie nic nie pisałem, ostatnio dwa rajdy i 2 oraz 1 miejsce w klasie więc jest całkiem okej :smile: . Jednak dalej mam problem z złożeniem lub kupnem krótkiej skrzyni (3 leża w garażu) , dalej jeżdzę na seryjnej CR F15 i że tak powiem męczę się na niej- na szykanach muszę wrzucać jedynkę , gdzie teoretycznie powinienem wyjeżdzać z dwójki, a jak wiadomo ładowanie jedynki i częste blokowanie kół to niestety strata czasu na odcinku :sad: . Więc pytanie do was bardziej doświadczonych użytkowników , co mogę zrobić lub jaką skrzynie kupić żeby była krótka? słyszałem że jakieś przełożenia od lanosa, jeśli tak to od jakiej dokładnie skrzyni? Jeśli możecie i zapoznawaliście się kiedyś w temacie to proszę o każdą wskazówkę która będzie istotna :smile:

Z góry dzięki :smile:
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

niestety chyba nikt praktykiem nie jestw kwestii skrzyn, ale teoretycznie powinno sie dac wrzucic glowne 4.18 do skrzyni, ktora ma najkrotsze przelozenia, ale czy to Ci pomoze nie wbijać 2 to nie jestem pewny.
poszukaj w faq tematu o skrzyniach czy ogolnie na forum, bylo o tym troche mowy. moze nawet gdzies wrzucalem policzone z przelozen predkosci.
jakie masz opony? tu tez jest szansa na skrocenie przelozenia, o czym pewnie wiesz

dla skrzyni cr, ktora ma 2bieg 2,14 i przy gl 4.18 przy 6500obr max predkosc jest ok. 76kmh, a przy 3.95 czyli seria jest 81kmh czyli malo co. daj @ to podesle Ci arkusze w excelu, ktore mam, zreszta pewnie teraz juz da sie cos takiego znaleźć w necie.
Obrazek
Marcin265
Świeżak

Więc na obecnie jeżdzę na semi slicku Markgum 15 z przodu i dociętej 14 Colway z tył - na skrzyni F15 CR dwójka kończy mi się około 95-97 km/h , na pewno tracę przez to dużo ale coś za coś :smile: Jak możesz podesłać to będe wdzieczny: piekos.m@o2.pl . Musze coś wykombinować z tą skrzynią bo tak być nie może :sad: . Dzięki Porszak za odpowiedź :smile:
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

na jakiej oponie to chodzilo mi o rozmiar pelny. jak chcesz napisać taki "rajdowy/wyscigowy" rozmiar to musisz mi go wytlumaczyc tak zebym wiedzial jaka jest srednica. podesle popoludniu @
Obrazek
Marcin265
Świeżak

Soory że tak późno odpisuje ale dziękuje Porszak za przesłanie plików - wszystko doszło.
A sezon rajdów dobiegł końca, efekt - tytuł Mistrza Podkarpacia w klasie 2!
Na razie to pewnie koniec startów w rajdach niestety kasa kasa i ...kasa :sad: . Corsa idzie na sprzedaż chociaż bardzo mi szkoda , nie zawiodła mnie ani raz przez 6 startów , zawsze do celu i zawsze na mecie. Mam nadzieje że ktoś inny będzie tak samo z niej zadowolony. Ogłoszenie powinno pojawić się w przyszłym tygodniu chyba że się rozmyśle :wink:

Pozdrawiam
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”