Podświetlenie deski ZEGARÓW

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
orzel220
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: orzel220 »

no to faktycznie chyba dam spokoj tym uv bo lac zupke do furki i jeszcze 2 brofki kazdorazowo to moze sporo kaski pochlaniac :grin: :oko:
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

heheeh lepiej wez i wsadz niebieskie diody, ale musisz sie wspomoc klejem tym na cieplo bo on fajnie przewodzi swiatlo -( sposob Budzia)
Ostatnio zmieniony 4 lip 2004, o 01:33 przez shreek, łącznie zmieniany 1 raz.
orzel220
Świeżak
Kontakt:

tylko ze jak juz wspomnialem mam corsinke a i tam jest dupowate podswietlenie od tylu i wlasnie nie wiem jak to zrobic czy wiecej diodek pod tarcze czy gdzies przed lub po bokach tylko tu juz troszke babrania sie bedzie a ten kleik to na cala diode czy tylko czubek usmarowac
shreek
Swój
Kontakt:

babrania jest w ehem troche i jeszcze duzo wiecej :P - klejem samrujesz wszystko co chcesz podswietlic i wsadzasz diody najlepiej zaswiecone i patrzysz czy wszystko jest ok regulujesz jasnosc iloscia diod itd itd... nie chce mi sie na serio manuala pisac nei mam sily po tym co przezylem z podswietlaniem

wzna zecz - jezeli nie kupisz diodek na 12v to w szereg z didoa montujesz rezystor 1kohm zeby ci jej nie spalillo bo inaczej to moment i fire!

........ //
o-----|>|---------[]--------o
+ .... LED ...... 1kohm .... -

edit: kropecki musza byc bo odstepy gupie php zjadalo
orzel220
Świeżak
Kontakt:

wszystko ok tylko z tym klejem troszke nie tak bo jesli chodzi o podswietlenie od tylu to zapomnijmy w A zegary nie sa przezroczyste tylko jest tarcza ( ja drukuje na foto i przyklejam na nia) i troszke sparek pomiedzy obudowa a tarcza skad przedziera sie swiatelko chyba ze masz inny pomysl to chetnie wyslucham :-D
shreek
Swój
Kontakt:

w niektorych bmw - stars\e modele - byla deska nie podswietlana a oswietlana z gory.....

w mysl tego moznaby schowac w krawedzi oslony zegarow (tej przeciw slonecznej) schowac te diody... ale efekt marny...

slodziutkim wrecz pomyslem jest wmontowanie LCD od kadeta mysle ze nie jest az tak duza zezba zenby to wmontowac...

przegladnij strone http://www.corsa-tigra.de - dzial workshops...
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

shreek pisze:
slodziutkim wrecz pomyslem jest wmontowanie LCD od kadeta mysle ze nie jest az tak duza zezba zenby to wmontowac...
Pomysl oklepany a ten lcd nie taki fajny :P lepiej poszukac lcd od innego opla sa duzo ladniuejsze chyba w wektrze byl tez montowany znam jednego lba co sie bawi w przerobki lcd wiec go zapytam, Pozatym znalesc lcd po dobrych pieniadzach nie jest tak latwo
..::CTM#117::..
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

faktycznie ten od kadzia nie jest wcalae taki fajny...sam bylem napalony na to ale jednak duzy obrotek na dasce to jest to :grin: :-D :D :-D

w astraqch tez byly lcdeki
corsa A & Audi S3
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

qomo jak zwykle(no prawie...) masz racje z ta asterka i ponoc mniejsza rzezba z wlozeniem tego do b chociaz ciebie to nie interesuje ale innch moze
..::CTM#117::..
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:qomo jak zwykle(no prawie...) masz racje z ta asterka i ponoc mniejsza rzezba z wlozeniem tego do b chociaz ciebie to nie interesuje ale innch moze
ja sie tym interesowalem..nawet juz mialem takie lcd od kadzia...ale hymm kiepski efekt no jedyne co moze to w moich oczach uratowac to wymiana podswietlenia...

...ale pirat kiedysp okazywal mi fotki tego z astry i on jest piekny :grin:

ale jeszcze nie widzialem tego niegdzie.

a mniejesza zeba dlatego bo astra to model bardziej wspolczesny corsie b :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
orzel220
Świeżak
Kontakt:

a jak sprawa wyglada z corsa a czy pasuje do niej ten lcd od kadzia bo chybva sa bardzo podobne tak mi sie wydaje
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

orzel220 pisze:a jak sprawa wyglada z corsa a czy pasuje do niej ten lcd od kadzia bo chybva sa bardzo podobne tak mi sie wydaje
pasuje...

trzeba przerobic tylko piny...

widac nie czytales archiwum jest tam obszerny watek na ten temat...autorem jest albo kristo albo criters nie wiem na pewno...poszukaj a na bank znajdziesz.
corsa A & Audi S3
Obrazek
orzel220
Świeżak
Kontakt:

leniuch troche ze mnie :grin: ... sorki i dzieki :grin: :oko:
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

orzel220 pisze:leniuch troche ze mnie :grin: ... sorki i dzieki :grin: :oko:
hihi nie chcialem Cie zjebac :grin: - to tak kontrolnie zeby nie bylo za milo :-P :P :-D
corsa A & Audi S3
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

oglnie dioda plus dobrabiala tarcxza czyli wydrukowana na specjalnym papierze - na zwyklym paierze czy to na fotograficznym moga Ci tarcze wyblaknac - pozatym takie ale plastikowe sa sztywniejsze...i zaraz ciensze niz np na papierze technicznym
corsa A & Audi S3
Obrazek
orzel220
Świeżak
Kontakt:

quomo przeszukalem cale archiwum i albo nie ma albo nie ma :grin: juz tego temaciku o lcd :placz: a w sumie chyba bym sie skusil na te lcd przerobil podswietlenie na niebiesko tylko czy durzo jest babrania z podlaczeniem przerobkami itp. moze ma ktos jakis opisik a ja jeszcze ras przetrzasne arch moze gdzies mi umknelo
a i jeszcze jedno pyt czy te liczniki musza byc jakos dobrane pod wzgledem pojemnosci silnika czy nie ??
no i podstawowe pyanko gdzie mozna je szukac ?
orzel220
Świeżak
Kontakt:

ponowne szukanko przynioslo efekty znalazlem temacik wiec montaz z glowy teraz tylko licznik znalesc
moze ktos jezdzi do poznania na gielde i moglby popatrzec bede bardzo wdzieczny ja mieszkam pod szczecinem to rozejze sie u mnie na gieldzi ale watpie zeby cos bylo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”