Swap - C16SE :)

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
ThomasTsT
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

A ja tam sie wyłamałem i tez wziołem od ciebie sporo gratow :-D ... co do proby olejowej to juz wiesz o co chodzi... i po probie olejowej umnie sprezanie wzrosło do 20... jesli niedaj boze okazały by sie pierscienie to zapodam ci dobry i tani patent... ale szczeze mowiac to na 90% uszczelka... za kazdym razem po zdieciu głowicy powinno sie ja leko zabielic.. ale ja na twoim miejscu zrobił bym planowanko tak z 1mm :-D ..
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

ThomasTsT pisze:ale ja na twoim miejscu zrobił bym planowanko tak z 1mm :-D ..
a ja bym ten 1mm ograniczyl do max 0.5.. :zakrecony:

ps. jednak nie bedzie u mnie 1.8. koles sprzedal samochod, ktory byl obiecany dla basisty :(
ale nie ma tego zlego.. moze podlubie jednak 1.6 16v? :)23
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

Kazdy robi jak uwaza :oko: ... ehh Markos nie pitol sie z 1,6 16v STAC CIE NA WIECEJ!!..c20rsa zobowiazuje... zapakuj 2,0 16v mniejszy silnik niepasuej do harakteru twojej furki...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

!markos pisze:
ThomasTsT pisze:ale ja na twoim miejscu zrobił bym planowanko tak z 1mm :-D ..
a ja bym ten 1mm ograniczyl do max 0.5.. :zakrecony:

ps. jednak nie bedzie u mnie 1.8. koles sprzedal samochod, ktory byl obiecany dla basisty :(
ale nie ma tego zlego.. moze podlubie jednak 1.6 16v? :)23

szczerze markos to z Ciebie taka bidulka forumowa, kazdy cos dlubie a Tobie albo cos ktos sprzeda albo sie lekko spoznisz z zakupem :oko:

zbierz sie do kupy :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Post autor: Marcin99 »

Co do planowania nie będzie więcej niż potrzeba na zabielenie/wyrównanie głowicy. Próbę olejową przeprowadze jutro - mam nadzieje że potwierdzi się że to uszczelka.
Właśnie przeprowadziłem testy (co prawda troszkę ryzykując z tą uszczelką ale czego się nie robi dla nauki :oko: ) po prostej drodze max to 175 km/h z górki poszła 180 (i poszłaby więcej ale woda się pojawiła na drodze).
Test od 0-100km/h wyszło ok 12s (dwie osoby w samochodzie) spokojnie byłbym w stanie urwać jeszcze 1s poprawiając start - próby na przeprowadzane na gazie.
Nie jestem zadowolony z tego jak autko jeździ ale jednak ubytek w sumie 8 bar ciśnienia to sporo.
!Markos szkoda, plany były całkiem ciekawe ale mam nadzieje że końcu Ci się uda.
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Szkoda Markos :( ,Na poczatku jak jeszcze nie mialem kadzia ,to Basista powiedzial mi o tym 1.8 16v ale znalazl kupca ,ktory dalby troche wiecej niz ja(czyt. Ciebie :) )az takiej kasy nie mialem ,ktora On chcial za ten silnik, no i mial do mnie byc jakis c20ne ale z jajami z papierami (czyt. bez papierow) za 1000zl bez skrzyni i polosi ,ale z kompem i wiazka.
Bylem zawiedziony jak Ch** ,bo wiedzialem z gory ,ze nie chce miec nielegala czyli z tym c20ne i tak bedzie kapa ;( ,na szczecie moje zawiedzenie trawlo 2 dni ,az mi znajomy(handlarz autami-hobby:P) w robocie powiedzial o tym kadziu ;)).Kadzio za 800zl caly z papierami legal 101% !!no i jeszcze mozna zarobic sprzedajac czesci!.
Glowa do gory,jak chcesz to moge z nim pogadac a noz zalatwic cos i dla ciebie :))Moze troche drozej a bedzie c20xe ,daj znac ;)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”