Nowe forum... propozycje, problemy

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
kozzi
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nowe forum... propozycje, problemy

Post autor: kozzi »

!markos pisze:
Staneq pisze:ja nie widze żadnego rozjazdu...
ja widze, ale ja tu chyba coraz mniej pasuje, wiec to pewnie dlatego :lol:
wkońcu to do Ciebie dotarło :lol: , troche to trwało, ale lepiej późno niż wcale :grin:

:oko:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Nasze projekty powinny byc na glownej stronie a nie pochowane ,bo jednak prezentujemy swoje auta w tematyce czysto TUNINGOWEJ wiec tematy teoretyczne powinny byc podparte naszymi samochodami a nie tylko teoria .
Jak ktos nie bedzie zainteresowany klubem to nie zobaczy aut... Wogole to z dupy jest.
Nie wiem czemu Mike sie uparl na schowanie tego!?Niby to forum naszego klubu ,a musi byc tak jak jedna osoba chce... -jednak wiekszosc jest za glownym...
Tak jest wszedzie ,wiec czemu u nas ma byc z dupy!? Jak ktos nie widzi tego od razu to nie bedzie specjalnie szukal...
O co chodzi!?
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

mnie sie zaczela przegladaka zwieszac wlasnie jak sie tu przenislismy.

co do projektow powinny byc gdzies na gorze, nawet z technicznym bo one sa techniczne. ona rowniez pasuja w klubie bo klub to projekty i one go reprezentuja, ale sa schowane dosc mocno

1. tytuly for sa troche dziwne.np pomoc i porady a w nim techniczne i faq, byc moze lepszy tytul byl by TECHNIKA i jako opis dodane malymi literami wlasnie pomoc i porady i dalej podzial jak jest plus na 1 miejscu projekty
pozniej mamy sprzedam/kupie.zamienia a w nim.. jak ktos bedzie chcial zamienic to gdzie ma napisac w sprzedam czy w kupie? po starem z tagami bylo dosc czytelnie, albo moja propozycja: tytul GIELDAa w niej
a)sprzedam/kupie/zamienia auto/czesci do aut
b)cala reszta telefonow itd.
c)alegro i in
Archiwum ma tytul Dzial, jakos dziwnie. moze lepij historia czy zamiast dzial dac archiwum, a archiwm dac cos innego np. forum przed podzialem, czy forum po staremu czy jeszcze inaczej.
2. co do spotow to jest ok, tylko dlaczego nie mawszystkich wojewodztw?-ktos moze zpaytac. wg mnie zrobmy Spotkania regionalne a w nich albo poprzyklejac jak bylo po staremu regiony, a nie regiony i wojewodztwa.
gdybysmy mieli jeden watek od spotow to kiedy np. stolica i centum by sie ustawiali to posty troche by sie mieszaly mocno. raz 100lnic, a raz centrum i maslo maslane, ale to aurat nie jest najpilniejsze. moze skorzystamy z geografii i podzielimy?
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

cały czas zbieramy Wasze głosy sami myślimy nad tym.. co do Twoich pomysłów porszak

w sumie:
1.jakby pomoc porady zmienić w Technika to w tym dziale faktycznie poza forum technicznym, manualmai, powinny zagoscic porjekty

2. co do giełdy lepiej tak jak teraz bo tagów nie będą dawać a Ja nie mam zamiaru jaki na dawnym forum co drugie ogłoszenie poprawiać..

3. co do forum organizacyjnego to Markos mnie nakierował na fakt ze luźne powinny z tego forum zniknać i pojawić się jako osobne pod forum

Reszta moim zdaniem jest w miare przejrzysta i wymaga ewentualnie jakiejś kosmetyki..

PS. 1 Porszak zdeklarował się to napisania info o klubie..
PS.2 Ja w wolnych chwilach ogarne faq ktory zrobiłem na tamtym forum ale to wymaga czasu bo sporo jest do przenoszenia

Czekamy na konstruktywne propozycje/pomysły...
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

imho najrozsadniejszy podzial wygladalby tak:

1. forum techniczne
a. pomoc i porady
b. manual i faq

2. nasze projekty

3. gielda
a. sprzedam (bez podzialu na samochod/inne)
b. kupie
c. ogloszenia allegro/ebay

4. forum organizacyjne
a. sprawy klubowe
b. spotkania

5. luzne rozmowy/offtopic

6. archiwum
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

O taki podzial mi chodzilo!!

Ale NASZE PROJEKTY to totalnie osobny dzial... co ma TECHNIKA do pokazania naszych aut , do pokazania np. jak wlozyc tlok do bloku czy cos to tak ,ale cale auta ,jak markos zalozyl nowe nakretki na kola!?
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

ciesze sie ze podoba Wam sie obecny podział :grin:

Jesli chodzi o tytuł dzial w archiwum to wynika to z konstrukcji skryptu a nie nadanej przeze mnie nazwy (docelowo topici z archiwum zostana przeniesne do innych dzialow a samo archiwum zniknie, jednak wymaga to sporo czasu z racji ilosci topicow do przejrzenia)

Tytuł kupie/sprzedam/zamienie zostal zamieniony na giełda ( bedzie usatwione automatyczne kasowanie ogloszen po jakims czasie oraz podglad aktywnych watkow)

Jesli chodzi o spoty to bylo to przenoszone na szybko, oczywiscie mozna zrobic podzial na wojewodztwa a nawet byloby to wskazane pod warunkiem ze bedzie mial kto tam pisać.

Cały podział forum jest analogiczny do podzialu na corsasport.co.uk czy wchodzisz tu czy tam znajdzisz te same rzeczy w tych samych miejscach łacznie z kontrowersyjnym dzialem nasze projekty.

Nie przewiduje podzialu w naszych projektach na ca, cb,cc, cd, nalezy we wlasnym zakresie zadbac o temat topicu aby byl on jak najbardziej oczywisty dla odwiedzajacych.

Watki markosa i stelmiego zostaja w Naszych Projektach

Ps. jeszcze sie taki nie urodził co by Wszystkim dogodził :-P
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

Post autor: MrSpike »

troszke zmienilem propzycje markosa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
1. forum techniczne
a. pomoc i porady
b. manuale i faq

2. nasze projekty

3. gielda
a. sprzedam (w ogloszeniu dodatkowo moze byc podany link do allegro)
- podwieszony temat "znalezione na allegro / ebay "
b. kupie

4. sprawy klubowe

5. zloty / spoty

6. luzne rozmowy/offtopic
-----------------------------------------------------------------------------------------------

i na litosc najwyzszego, wyciagnijcie "nasze projekty" z klubowego. tam nikt tego nie znajdzie.

pozdr
spajk
corsarz c20xe - DO SPRZEDANIA
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

a mi sie wydaje że jeszcze troche kosmetyki i po czasie sie przyzwyczaicie.. nie ma co zbyt tego rozdrabniać.

Wszystko trzeba jeszcze przemyśleć na spokojnie i tyle... co do archiwum to jak napisał Majk do celowo to dział ten zniknie...

Ja proponuję tutaj oficjanlne ,zeby nie było że sam z Majkiem wszystko na gg za Waszymi plecami robie...

1. forum luźne rozmowy odzielić z organizacyjnego.. stowrzyć dział off topic i tam wpakować luźne...
@Majk będzie tyle samo for co teraz a będzie to bardziej przejrzyście i logicznie..

2. Pomoc pomoc porady przemianowałbym na Forum techniczne (jak proponował Markos)

3. co do "Naszych projektów" moim zdaniem powinny zostać w "Klubie" bo to auta klubowiczów, projekty klubowe więc dział klub jest na to dobrym miejscem
Jedynie imho lepiej jakby były oddzielony a nie jako podforum..

4. Wiecej dodatkowych działów raczej nie przewidujemy..
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Staneq pisze:po czasie sie przyzwyczaicie
zaczynasz gadac tak samo jak mike, nie da sie tego czytac :-P :lol: forum nie ma byc takie, ze jak wejdziesz na nie 5 razy, to "o, teraz juz wiem, ze dzial nasze projekty jest bez sensu ukryty w innym dziale", tylko ma byc tak, ze jak wchodzisz - to wszystko jest dla ciebie jasne. bez zaglebiania sie w szczegoly.. nasze projekty musza byc odobnym dzialem, koniec kropka.

chcecie ankiete, zeby sie przekonac, ze tak bedzie lepiej? :grin:

wedlug mojej rozpiski - jak archiwum zniknie to bedzie 5 glownych, prostych i przejrzystych pod wzgledem zawartosci dzialow. i tak to chyba powinno wygladac. nie chcemy stworzyc niczego na sile, zeby bylo 25 dzialow i 485 podfor jak na innych forach.. uwazam, ze 5 glownych i kilka podrzednych to bardzo dobry podzial.
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Staneq pisze: PS. 1 Porszak zdeklarował się to napisania info o klubie..
gdyby sie okazalo, ze jednak nie ma czasu to ja chetnie
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

również jestem za wyciągnięciem projektów najsamwierzch ;)
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

-=m&m=- pisze:
endo pisze: edit: i czy da sie tak zrobic zeby strona co jakis czas sie zawieszala? sentyment mi pozostal :lol:
na twoje specjalne zyczenie udalo sie tak zrobic :)

a tak na serio to juz jest zalozony ticket do obslugi technicznej w tej sprawie :)11

sprawa wydaje sie byc rozwiazana, forum nie powinno juz mulic :)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

endo pisze:
Staneq pisze: PS. 1 Porszak zdeklarował się to napisania info o klubie..
gdyby sie okazalo, ze jednak nie ma czasu to ja chetnie
pisalem Stanqowi ze w tym tygodniu na bank tego nie zaczne, ale w przyszlym juz tak
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Nasze auta beda przeciez domena tego Forum i klubu , i powinny byc widoczne . Corsasport to KLUB sam w sobie a nie tylko forum z dzialek KLUB dla tych zarejstrowanych i aktywnych... Kazdy kto sie zarejstruje bedzie niejako w klubie... wiec prosimy ,wyciagnijcie NASZE PROJEKTY ... jesli mamy promowac ten klub to musimy pokazac swoje fury a nie je chowac!
Ktos z zewnatrz zobaczy jakas seryjna corse z dumna nazwa CORSASPORT i wejdzie na forum zeby zobaczyc te "sportowe corsy" .Niestety zobaczy techniczne i cala reszte i powie ,kurde nie ma zadnych aut i przypomni mu sie seryjna corsa z ulicy ,i powie : SUPER macie te SportoweCorsy...
Tak mnie sie wydaje..
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

klari przestan juz. pracujemy wszyscy nad michalem, nie psuj naszej pracy regularnym wku*wianiem go :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

przypomina mi sie jak jakies 3 lata temu forum ctmu zostalo podzielone ne rozne podfora.. pamietacie?
jaki byl to lament ze tak jest bez sensu itp.. czas na zmiany co do "naszych projektów" wszystkie głosy są brane pod uwagę i nie widzę największego sensu żeby pisać 100x to samo...

a teraz z news'ów... pomyślałem nad samym działem "nasze projekty" i fakt nie ma sensu dzielić go na modele, ale wpadłem na pomysł umieszczenia tam u góry takiego zablowanego wątku który byłby czymś w rodzaju spisu treści np

Corsa B:
Ksywka - i link
itd...

co Wy na to?

Nie będzie dużo pracy mogę to zrobić..
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

spis tresci - bez sensu. kazdy potrafi wcisnac ctrl+f i znalezc nick, ktory go interesuje.

slowo na temat "nowego" podzialu. bylo zle. nadal jest zle.

i sorki za przyjecie troche tonu klariego, ale odnosze nieodparte wrazenie, ze forsujemy na sile ZLE rozwiazania z corsasport.co.uk
to, ze tam tak jest - nie znaczy, ze jest dobrze. jest zle.

luzne rozmowy w forum organizacyjnym - zle
nasze projekty w forum organizacyjnym - zle

dzial pomoc i porady powinien zmienic nazwe na dzial techniczny i w nim dopiero powinny sie znalezc fora "pomoc i porady" oraz "manuale i faq"

to oczywiscie moj subiektywny punkt widzenia, ale widze, ze inne propoyzcje podzialu byly bardzo bliskie temu, co zaproponowalem, a co do oddzielenia zupelnie naszych projektow od reszty jako osobny dzial jestesmy tu raczej zgodni, to nie tylko ja sobie to wymyslilem...
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:spis tresci - bez sensu. kazdy potrafi wcisnac ctrl+f i znalezc nick, ktory go interesuje.
...
ale nie każdy z zew. wie jaki nick pasuje do jakiej furki... :-D

co do nowego podziału dla mnie ma on logike i mimo że też miałem jakieś inne wyobrażenie to popieram to jak jest teraz, ponieważ:

Pomoc i porady:
dział dla ludzi z klubu i powiedzmy z zew..
+ manuale

Giełda
wiadomo
Forum organizacyjne,
czyli forum ściśle związane z klubem, a więc jest tu miejsce dla spraw klubowych, spotkań, jest tu miejsce dla luźnych rozmów gdzie ludzie związanie z "dupą maryny" oraz jest tu miejsce dla Naszych projektów bo to projekty klubowiczów...

Archiwum zniknie...
Było c14se
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

Staneq pisze: oraz jest tu miejsce dla Naszych projektów bo to projekty klubowiczów...
projekty to meritum forum, crême de la crême, itd, itp... dlatego powinny byc na wierzchu.

pozdr
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

MrSpike pisze:projekty to meritum forum, crême de la crême, itd, itp... dlatego powinny byc na wierzchu.

pozdr
i są na wierzchu...koniec tematu
Było c14se
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Kontrowersyjne Forum Nasze Projekty jest na wierzchu !! Chcecie aby było osobnym działem ? nie ma problemu wskoczy na miejsce archiwum po jego wyczyszczeniu. W zwiazku z powyzszym czekam na zgloszenia osob chcacych zająć sie przeniesieniem topicow z dzialu archiwum.

Szczegóły dotyczace przenoszenia zostana ustalone z osobami zainteresowanymi.
Niniejszym kończe dyskusje na temat rozmieszczenia i nazewnictwa działów.
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

-=m&m=- pisze:Kontrowersyjne Forum Nasze Projekty jest na wierzchu !! Chcecie aby było osobnym działem ? nie ma problemu wskoczy na miejsce archiwum po jego wyczyszczeniu. W zwiazku z powyzszym czekam na zgloszenia osob chcacych zająć sie przeniesieniem topicow z dzialu archiwum.
już widzę Majk las rąk chętnych :lol:
Było c14se
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

-=m&m=- pisze: W zwiazku z powyzszym czekam na zgloszenia osob chcacych zająć sie przeniesieniem topicow z dzialu archiwum.

Szczegóły dotyczace przenoszenia zostana ustalone z osobami zainteresowanymi.
dzis wyjezdzam w delegacje, wracam w sobote.
dlatego dopiero w niedziele moge troche czasu poswiecic na przenoszenie.
info co i jak poprosze na PW.

pozdr
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

tez moge sie tym zajac

jak sie was czyta (m&m + staneq) to ma sie wrazenie, ze jedyni cos robicie, a reszta tylko patrzy i sie opie*dala :zakrecony: znaczy.. tak dokladnie to stankowi sie tak jakos wymyka..

nasze projekty na samym koncu forum w miejsce archiwum? dalej sie nie da? moze jakis osobny adres internetowy? jak cos to moge kupic domenke jakas, np. dzialprojektowcorsasport.pl :lol:

aha.. moge zajac sie sprzatankiem archiwum i np. napisac wszystkie regulaminy.
Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

!markos pisze:tez moge sie tym zajac

jak sie was czyta (m&m + staneq) to ma sie wrazenie, ze jedyni cos robicie, a reszta tylko patrzy i sie opie*dala :zakrecony: znaczy.. tak dokladnie to stankowi sie tak jakos wymyka..

nasze projekty na samym koncu forum w miejsce archiwum? dalej sie nie da? moze jakis osobny adres internetowy? jak cos to moge kupic domenke jakas, np. dzialprojektowcorsasport.pl :lol:

aha.. moge zajac sie sprzatankiem archiwum i np. napisac wszystkie regulaminy.

A nie lepiej wykorzystać ten regulamin, który został stworzony na CTMie ? Przyjłą się w większym stopniu...
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

napisze sie nowy. zajmie to pewnie ze 20 minut na wszystkie fora.
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

regulaminy są juz y góry na czerwono...

założenie jest takie ma być krótki i czytelny...ten z ctm'u na strone był taki długi że nikt go nie czytał...dlatego teraz założenie jest inne.. 4pkt i finito

myślę że dziś po południu będe miał trochę luźniej i pojawi się postęp w pracach..
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

te krotkie regulaminy to twoje zalozenie? bo ja mysle, ze w niektorych dzialach nie zda to egzaminu.

oraz nie powtarzaj juz "netytece", bo to netetykieta.. a nie netyteka :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

ja tez sie moge zajc czyszczenim, poza tym ze jest tam duzo wartosciowych watkow, to wnich jest tez duzo lania wody i takie pojedyncz eposty tez mozna by wycziscic. to wlasnie to usuwanie postow proponuje dla siebie bo nie jest to super pilne. ktos posotruje watki z archiwum, a inny ktos, np. ja, usinie posty z watkow troche pozniej. (jest wartosciowy temat, 5 dobrych postow w tym temacie, 4 strony ot i znow cos konkretnego)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”