Grananatowy Szatan [CB]

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Grananatowy Szatan [CB]

Post autor: endo »

raffo pisze:Konrad - podobnie zrobiłeś??
heh, zupelnie inaczej :grin: u mnie jest zrobione mocowanie dolne fotela, nie boczne, czyli sruby wchodza z dolu i gory profilu, a nie z dolu i z boku. ale tez moje fotele od dolu wygladaly nieco inaczej.
niemniej wyglada to solidnie i powinno dzialac. ja jeszcze pomalowalem profile czarnym sprayem zeby sie tak nie swiecily. no i u Ciebie jednak chyba tez wyjdzie dosc wysoko ten fotel.

ps. ja za obszycie placilem chyba ok. 350pln/dwa
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
raffo
Świeżak
Kontakt:

Post autor: raffo »

byłem się dowiedzieć ile PLN... 250 za stuke + materiał...
więc nie będę zmieniał tapicerki... poza tym coś mechanizm jest walnięty bo oparcie chodzi lekko do tyłu i przodu :/ wyrobione jakieś :/
na pewno samochód brał udział w jakimś dzwonie bo już kilka/kilkanaście drobnych kawałków szyby wyjąłem z fotela. i to dopiero jednego.

czy jest wyżej... nie powiedziałbym - wydaje się że jest wyżej, bo oryginalny ma więcej w siedzisku pod tyłkiem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piterus
Nowy

Post autor: Piterus »

odnosnie foteli to nie lepiej bylo poszukac sport/gsi? mniej roboty i ladniejsza tapicerka
Obrazek
Awatar użytkownika
raffo
Świeżak
Kontakt:

może i było. ale jeśli mowisz o takich:
http://www.allegro.pl/item526873312_fot ... _opel.html
to... mi się nie podobają i nie mają ładniejszej tapicerki - MZ.
i nie mają znaczka/napisu RECARO :D

grunt to zabawa nie?? czym byłoby to wszystko gdyby nie zabawa?? ile bym miał przyjemności gdybym kupił i założył - pewnie sporo :) ale tak mam jeszcze wiecej, bo robię coś sam, coś czego nie robiłem, nikt mi w tym nie pomaga i to jest własnie to :)

ale :) każdy ma swoje zdanie :D poza tym z fotelami od GSI problem był taki, że ich nie było jak je potrzebowałem, więc kupiłem inne dopóki był sponsor.
szukam sklepu z nierdzewkami :P okoliczne zwiedziłem, jest jeden, ale minimum 6m mogą sprzedać a ja tyle nie potrzebuje :/
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

raffo pisze:szukam sklepu z nierdzewkami :P okoliczne zwiedziłem, jest jeden, ale minimum 6m mogą sprzedać a ja tyle nie potrzebuje :/
ja nie pamietam gdzie kupowalem, ale do centrspawu nie masz daleko - przytna Ci od razu pod wymiar
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
raffo
Świeżak
Kontakt:

poszukiwania profilu wyglądały tak, że poszedłem na warsztat w pracy i powiedziałek "chłopaki, potrzebuje profil z nierdzewki, max 1m". nim się obejżałem 3 osoby szukały, z czego dwie znalazły :P dwa profile 70cm i 85, wziałem 70, przeciąłem na pół i gitara :)
jak to chłopaki powiedzieli: "mówisz - masz" :)

ale do rzeczy :)
przykręcenie szyn z fotela kierowcy nie było takie łatwe jak pasażera, niby ten sam rozstaw mocowań ale jednak nie tak samo. nie wiem czy opisywać wszystko krok po kroku.
pokażę foto, nie mam ich wiele bo się śpieszyłem (zaraz w trase).
Obrazek Obrazek
w fotelu pasżera klucz mogłem włożyć "wzdłuż", tu natomiast przez otwory przy ściance musiałem zrobić sobie miejsce na klucz.

aktualnie wszystko jest już na miejscu, przykręcone i działa, ale wymaga jeszcze poprawek.]
Dokładniejsze zdjecia ze wszystkimi haczykami zrobię jak będę demontować fotele. Profile trzeba oszlifować i trysnąć na czarno, a same fotele dopieścić jeszcze :)
także spoko :)
w niedziele postaram się zamieścić foto za dnia jak one wyglądają :)

powiem tylko, że siedzi się w nich bardzo wygodnie :) zobaczymy jak w trasie :)
ps. mam nadzieje, że Was nie zanudziłem :D
Obrazek
A-rek
Nowy
Kontakt:

Post autor: A-rek »

Raffo wydaje mi sie ze Piterusowi chodzilo o takie fotele

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
raffo
Świeżak
Kontakt:

aaaa :) no może :) nie wiem :)

powiem tak: fotele są super :) twardsze, super wyprofilowane, po blisko 900km w ciągu 24godz nie czuje zmęczenia, nic mnie nie boli, siedzi się w nich supcio. jestem z nich bardzo zadwolony :)
zdjęcia jutro :)

EDIT 2009-01-26:
a tak to wygląda całościowo.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”