Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
!markos pisze:Ja zawsze myslalem, ze sprzegla nie wydaja z siebie zadnych dzwiekow
Ja to myślałem, że takie dźwięki wydają z siebie auta z turbawką, ale najwidoczniej markos to jest sprzęgło... E... To na konia mi turbina... Sprzęgło se wymienie... Konik - ja też szukam
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm
lenart_tt - rozbawiłes mnie do łez...może jednak zamiast dawać rady/przykłady nt sprzęgieł to podziel się wiadomościami, w temacie o którym masz pojęcie...moze np Pokemony czy kieszonkowe potwory...
Łysy - co do spieka to naopowiadał Ci ktoś bredni. Seryjne porzadne sprzegło nie miało prawa nie działać jeżeli było dobrze zamontowane, przyzwoitej jakości i na pewno nowe. Spiek przy Twoim aucie jest Ci potrzebny jak umarłemu kadzidło.
naprawde google nie gryzie. 18E miało pojemność 1800cm3. u nas na forum przejrzyj posty uzytkownika ja37, on modzil ne na okolo 150KM uzywajac czesci z 18E
auto jak auto mnie sie nie podoba ale to kwestja gustu za silnik plus, ale tego ci nie przepuszcze jak F15 WR moze być krótka to tego nie zrozumiem no chyba ze coś sam modziłeś bo były tylko dwa rodzaje tych skrzyń 3,55 lub 4,19
Wiem ze byly dwa rodzaje skrzyn F-15-WR i CR.
Jak robilem svapa w Bytomiu to kolezka mowil ze zalozyl ta krotsza F-15 ale chyba zamienie na F-16 tylko nie wiem czy przeguby wewnetrzne beda pasowac
-- 27 lip 2011, o 17:13 --
A tak wogole to jak ta skrzynia padnie to jaka zalecacie zalozyc ?Chodzi mi o krotke przepozenia.
polecamy poszukac na forum. po to mamy manula&faq zeby tam znalezc przelożenia skrzyn i sobie wybrac najbardziej odpowiadnią. zakladaj wszystko procz f13 bo ta kijowo zmienia biegi, f15 sporo lepiej , a f17 nie wiem ale pewnie tez. d16 sprawdzone rozwiazanie
Witam
Ten gosc co mi robil svapa nie pamieta jaka wsadzil chlodnice i prosze Was o pomoc bo musze wymienic jaka chlodnioce moge wsadzic do tego motoru.Teraz jest tak duza ze siega od lampy do lamy tylko jest strasznie zniszczona.
A powiedzcie mi jakie powinno byc cisnienie na listwie wtryskowej bo mam reczny regulator paliwa i nie wiem na ile bar-ow go ustawic.
jeśli masz pytania techniczne to tak jak pisze nizej przyciaga, zadaj je w odpowiednim dziale. po to mamy podzial na forum zeby latwiej sie szukalo i nie tylko jedna osoba dostawała odpowiedz, ale i inne w przyszłości/Porszak
a czy to moje zdanie, mimo iż z przekąsem to nie jest prawdziwe? do wyscigów chyba nie potrzebne bo tam bardziej przydatna może być osłona z wycięciami na kola, zęby było latowej je regulować, a przeźroczysta to tylko bajer do lansu co sam przyznaleś.