Corsa B by Dr3d2i0r
- dr3d2i0r
- Nowy
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Re: Corsa B by Dr3d2i0r
ja Ci nie udowodnie, ale Kaszubski chyba zna się na rzeczy?:> więc myślę ze info jest pewne
"Laski, kox, szastanie forsą, to nie dla mnie jeżdżę Corsą"
Zapraszam na FanPage!
https://www.facebook.com/Dr3d2i0rCorsaB
Zapraszam na FanPage!
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ja uwazam ze czarna lotka bedzie wygladała jak dolep ja bym pomalowal na czarno górną czesc klapy jak masz dach na czarno i na to nałożył lotke w kolorze auta i bedzie miód
Ja powiem więcej- to jest i Irmscher i hydrografikaMsMajor pisze:nie chcę się czepiać, ale udowodnij mi, że jest to irmscher a nie hydrografika
A tak poważnie na początku polecam przyjrzeć się samemu wzorkowi. Te carbony, które wychodziły na zamówienie Irmschera to dla mnie taki pseudo carbon: tło czarne i na nim namalowane jasne prostokąciki.
Te carbony, które można sobie zrobić teraz na zamówienie, albo nawet zwykłe okleiny przypominają takie "schodki". Zobaczcie z resztą sami:
Na tych elementach nikt nie znajdzie loga Irmschera. Będzie jedynie logo i numer GM.
I Irmscher robił takie zagrania nie tylko w Corsie B/Tigrze A, a np. w Omedze B.
Na rynku pojawiała się wersja Omegi B Sport Edition II, która na wyposażeniu miała m.in aluminiowe nakładki progowe z napisem OMEGA (tu znów nigdzie nie było żadnej wzmianki [loga/napisu] Irmschera) i cały pakiet srebrnych dodatków tzw. szczotkowanego aluminium.
Poniżej fotki z katalogu:
I w Corsie taki pakiecik szczotkowanego aluminium też się pojawiał. Według mnie jest to najrzadziej spotykany wzór, drewna już widziałem sporo (każda wersja Vogue była w tą hydrografikę wyposażona) carbonu też jest dużo, głównie na Tigrach. W Omedze było to samo, tak samo carbon i drewno (z tym drewnem w Omedze to jest troszkę więcej tłumaczenia, bo praktycznie co druga napotkana Omega ma w środku elementy drewna, ale tylko "nieliczne" są od Irmiego, to już nie będę rozwijał tego tematu bo nie warto )
Kolejny ciekawy przykład dotyczy tylnych lamp Irmschera... a tak naprawdę to włoskiej firmy FIFFT.
Czasem ktoś tam dodawał takie lampy w dziale sprzedaży. Jedni pisali, że to Irmscher, inni że SWF (nie wiem skąd była brana pod uwagę ta firma, znana jest ona na pewno fanom Astry pierwszej generacji, bo to właśnie SWF robił lampy dla Irmiego, ale nie do Corsy!), jeszcze ktoś inny FIFFT. No i jak ktoś wiedział, że dane lampy są w 100% FIFFT, a jak że dane są Irmschera to do dziś jestem ciekawy.
Lampy FIFFT można znaleźć sporo, choć ostatnimi czasy nie ma takiego wysypu jak jeszcze jakieś 2-3 lata temu. Dorwać lampy FIFFT z logiem Irmiego to już jest jakaś sztuka.
Wyglądają one dokładnie tak:
Ktoś powie, że ma takie same... pytanie tylko czy ma na prawej lampie taką malutką literkę "i" (troszkę ciężko ją było złapać aparatem, ale coś tam widać)?
Tutaj np. mamy "zwykłe" lampy firmy FIFFT:
Jest sporo takich "kruczków" w Opelkach
Nie wiem czy przekonałem, ale starałem się nieco nakreślić jak to z tym wszystkim jest.dr3d2i0r pisze:ja Ci nie udowodnie, ale Kaszubski chyba zna się na rzeczy?:> więc myślę ze info jest pewne
Na punkcie Irmschera mam bzika, Steinmetza tak samo choć trrrroszkę mniejszego
Pozdrawiam serdecznie!
PS: Sorry za delikatne zaśmiecenie tematu
dzięki Kaszubski, przydatna wiedza! Co do jednego elementu "Irmscherowskiego" w mojej Tigrze jestem pewna - gałki zmiany biegów, przyjrzę się dzisiaj dokładniej
- dr3d2i0r
- Nowy
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
ja nie mogłem za cholere zdjąć gałki, ale jak będę na tym szrocie gdzie kupilem całe wnętrze i bedzie jeszcze stała to juz mam instrukcje jak to zrobic i może wpadnie do kolekcji
"Laski, kox, szastanie forsą, to nie dla mnie jeżdżę Corsą"
Zapraszam na FanPage!
Zapraszam na FanPage!