I zlot CTM - 15-17 sierpnia 2003

Znajdż podobnych maniaków corsy w swoim regionie.
Zaibel
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Zaibel »

a ja bede na 100%!!! :grin: .. no chyba ze cos bardzo glupiego wyskoczy.. ale badzmy dobrej mysli :grin: ... zebralem juz ekipe ... to teraz juz mi tylko mozecie zyczyc, zeby sie corsiawka ladnie sprawowala i zebym kaske w miare szybko odlozyl na zlocik i nowe zderzaki :grin:
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Wiec dzisiaj po spotkaniu chcialbym sie z wami podzielic moimi refleksjami.
Napisze Wam moze na poczatku jakie atrakcje nas czekaja:
- 3 osoby z obslugi toru, ktore bada sie nami opiekowac, liczyc czas, szkolic, generalnie to oni sie zajma wszystkim co bedzie na samym torze sie dzialo (czyli nami :grin: )
- sprint na 400m :)23 http://www.automobilklub.kielce.pl/imag ... 2003/8.jpg
- wyscig na torze na odcinku 1 km
- proby sprawnosciowe http://www.automobilklub.kielce.pl/imag ... ety/18.jpg
- plac na wystawienie sie http://www.automobilklub.kielce.pl/imag ... ety/01.jpg
- zabezpieczenie pierwszej pomocy (samochod ratownictwa drogowego) - jakby co do czego 8-)
- daewoo lanos z takimi koleczkami z tylu http://www.sjs.pl/obrazki/szkolenia/szkolenia01.jpg
- kamping - tam gdzie potem pojedziemy na grila + pifko i ew. namiociki - tam mozemy zostac do kolejnego dnia
- mata z woda na ktorej pocwiczymy rozne manewry w ciezkich warunkach http://www.sjs.pl/obrazki/szkolenia/szkolenia07.jpg
- beda tez nagrody dla najlepszych http://www.automobilklub.kielce.pl/imag ... 003/28.jpg

Teraz bedzie troche mniej milych spraw - czyli rozmowa o kasie. Wraz z Sierakiem (dzieki bro !!) po burzliwych, ale i konstruktywnych rozwazaniach, ustalilismy dla Was nastepujaca propozycje, gdyz zlot MUSI sie odbyc i basta ! :bardzozly:
Na czesc "dynamiczna" czyli szkolenia zakladamy przyjazd 25 pojazdow, na placu mysle, ze pojawi sie przynajmniej 30 (+jest ponad 100 miesc na parkingu obok placu) wiec zalozylismy taki scenariusz:
- 150 zeta od pojazdu uczestniczacego w szkoleniu
- 50 zeta od pojazdu, ktory nie uczestniczy w szkoleniu
Teraz wyjasnie skad tyle pojazdow i na co pojda te pieniadze. Jestem po rozmowie z Rav'em (Vectra Team) w sprawie zlotu, na ktorym pojawia sie rowniez Vectry. Licze na pojawienie sie okolo 10 pojazdow na tor (od nas mysle, ze bedzie 10-15 co ?) a reszta dolaczy do naszych klubowiczow na placu. Niestety musze z bolem stwierdzic, ze malo nas jest aktywnych dlatego poprosilem o pomoc Rav'a (dzieki Rav!).
Wiem, ze nikt z was nie bedzie chcial zaplacic 50 zeta za "stanie i patrzenie" wiec w tej sumie planujemy zawrzec:
- do dyspozycji Lanos i poprobowanie swoich sil na takim wynalazku (foto powyzej) - bardzo ciekawa zabawka! Tutaj mozliwe, ze uda nam sie (jezeli jest taka techniczna mozliwosc - wiedziec bede we srode) zalozenia tych koleczek tylnych do waszych scigaczy i wtedy moze byc juz zupelnie ciekawie)
- dla wszystkich uczestnikow zalatwimy jakis papu co bym nam nie padli na zlocie :-D
- plac biwakowy
- co jeszcze extra :)23
Generalnie zrobimy tak, zeby to byly wasze jedyne pieniadze wydane na zlocie. To sie z reszta tyczy wszystkich - rowniez tych jezdzacych.
Oczywiscie po szkoleniu zapraszamy wszystkich zarowno z toru jak i placu na pole biwakowe, gdzie bedziemy mogli juz na spokojnie pobawic sie do kolejnego dnia.

Jak mialoby to wygladac (propozycja). Zaczynamy o godz. 12tej w sobote 16go sierpnia. Do momentu zakonczenia szkolenia na torze, ktore z trybun mozna ogladac (widac CALY TOR!!! i ten taras pod dachem - jak by pogoda nie dopisala), a ktorego koniec bedzie jak wszyscy juz zakoncza jazde, bedziemy na placu wystawowym. Potem przemieszczamy sie na pole biwakowe.....trawka i te sprawy i tam sie juz rozkladamy (oczywiscie bedzie mozna wczesniej) z biwakami, grillami i co tam jeszcze bedziecie mieli ze soba.

Jezeli ten etap wypali bedziemy jeszcze zalatwiac wiecej atrakcji, ale to juz po waszych wypowiedziach zobaczymy na ile bedziemy mogli sobie pozwolic.

Prosze wypowiedzcie sie!

Dojazd do Miedzianej Góry:
Obrazek

To na czerwono to jest droga publiczna ktorej nie mozemy wykorzystac - wiazaloby sie to z koniecznoscia zamkniecia ruchu ulicznego :-D
Obrazek

Tak wyglada budynek, za ktorym jest plac wystawowy, a z ktorego mozna ogladac bedzie (tarasy) caly tor...
Obrazek

...a tak mniej wiecej widac z niego tor (tutaj tylko mniesza czesc):
Obrazek
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

ja sie pisze. koszt 150pln to naprawde nie jest wygorowana sumka jak za te atrakcje.. no i ten tor.. oj, juz mi slinka cieknie na skreconego na max spaxa :-D
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Znowu wyjdzie że jestem pesymistą: niech zlot CTM nie przerodzi się w VECTRA TEAM z "towarzyszącą" i symboliczną ilością corsiawek :placz: . to jest jedyne moje zastrzeżenie.

a co do reszty to jest 6+ i pisze się na to 100%. od jutra zaczne szykować corsiarkę
Obrazek
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

:)2
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
zawisza
Świeżak
Kontakt:

Post autor: zawisza »

Zapowiada sie naprawde zaj...... jesli chodzi o mnie wybiore opcje ze szkoleniem.....tylko takie pytanko to FLIPPERA: jakies sczegoly na temat tego szkolenia bo rozumie ze LANOS do pojezdzenia (szkolenia? )bedzie juz w opcji za 50 zyla.Zrobie wszystko zeby byc na 1000% :grin: :grin:
183zibi
Świeżak
Kontakt:

Post autor: 183zibi »

panowie ja tesz z miłą checia bym pojechał ale moja corsiawka ( rzuczek) nie jest gotowy a z ta rdzą nie chcą robic sobie siary :-( pozdrowienia dla klubowiczów :placz:
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

Nie wpisalem sie na liste bo z gory nie moge zalozyc ze bede na 100% bo to za odlegly termin ale jestem dobrej mysli 8) przy okazji kto sie wybiera do kielc ze sląska ????
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Ja bede na bank, niewiem co by musialo sie wydazyc zebym nie przyjechal, odpukac.
Flipper do kiedy trzeba sie zdecydowac na opcje?? tzn. drozsza lub tansza??.
Bo z checia bym poszalal ale nie wiem jak beda wygladaly moje finanse bo jak znam zycie to przez lipiec pobaluje a potem bedzie krucho. :-P
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

to nie baluj za mocno i przyjezdzaj :-P
Obrazek
Rav
Nowy
Kontakt:

Post autor: Rav »

kristo pisze:Znowu wyjdzie że jestem pesymistą: niech zlot CTM nie przerodzi się w VECTRA TEAM z "towarzyszącą" i symboliczną ilością corsiawek :placz: . to jest jedyne moje zastrzeżenie.

a co do reszty to jest 6+ i pisze się na to 100%. od jutra zaczne szykować corsiarkę
Odpowiedz sobie sam na pytanie: lepiej spotkać się w gronie CTMu i VU gdzie większość z nas zna się z forum t.i. , czy też lepiej pomarzyć o takim spotkaniu, które z braku finansów u większości z nas może się nie odbyć :(
osobiście bardzo chciałbym poznać Was wszystkich...znam tylko malutką część CTMu :(

Flipper pisze:Jestem po rozmowie z Rav'em (Vectra Team) w sprawie zlotu, na ktorym pojawia sie rowniez Vectry. Licze na pojawienie sie okolo 10 pojazdow na tor (od nas mysle, ze bedzie 10-15 co ?) a reszta dolaczy do naszych klubowiczow na placu. Niestety musze z bolem stwierdzic, ze malo nas jest aktywnych dlatego poprosilem o pomoc Rav'a (dzieki Rav!).
Bardzo się ucieszyłem, kiedy Flipper zapodał takową propozycję i bardzo cenię go za to :)

Myślę, że ten zlocik dojdzie do skutku....byłoby cudownie :)

Rav
Opel Vectra A 2.0i 16V Cosworth '92

Vectra Unlimited #001

http://www.vectra-unlimited.pl - Strona Polskiego Klubu Opla Vectry
kristo
Weteran
Kontakt:

Rav pisze:
Odpowiedz sobie sam na pytanie: lepiej spotkać się w gronie CTMu i VU gdzie większość z nas zna się z forum t.i. , czy też lepiej pomarzyć o takim spotkaniu, które z braku finansów u większości z nas może się nie odbyć :(
osobiście bardzo chciałbym poznać Was wszystkich...znam tylko malutką część CTMu :(
Mi jest tylko żal Flippera że musi prosić kogoś z zewnątrz aby mogło dojść do Pierwszego zlotu CTM-u. Fajnie by było poznać nową wiare z VU...

Ile autek od was przyjedzie?
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

kiedy nie byłem w krzywej na spociku VU, to zawsze było kilka calinek, ja sam w corsiawce i nie narzekam... liczy się atmosfera. Będą ludziska raproszeni, a nie jakieś odpały (np. taki corrado :-? ) Tak poza tym Vectra to taż fajne autko :zakrecony: Jestem też za, aby przytrzeć VU czy calinką jeśli się pojawią nosa na 400m :grin: :grin:
Mishka
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Mishka »

...Ja tylko dodam od siebie, że polecam tę część toru poza dużą pętlą ... tam jest szeroko, tak jak na pętli, ale bardziej to przypomina leśny oes...jest trudny technicznie ale baaaardzo szybki prawy/lewy hak.. ogólnie - taki OS w lesie :)
My new toy :-)
Obrazek
Rav
Nowy
Kontakt:

Post autor: Rav »

AdamXXL pisze:kiedy nie byłem w krzywej na spociku VU, to zawsze było kilka calinek, ja sam w corsiawce i nie narzekam... liczy się atmosfera. Będą ludziska raproszeni, a nie jakieś odpały (np. taki corrado :-? ) Tak poza tym Vectra to taż fajne autko :zakrecony: Jestem też za, aby przytrzeć VU czy calinką jeśli się pojawią nosa na 400m :grin: :grin:
A w Krzywej to nie kciał przycierać noskoof :) Cfaniak no :)
Za dwa tygodnie znoof będzie Krzywa...co Wy na to? :)
Sorki za OT...to tak przy okazji ;)
Rav
Opel Vectra A 2.0i 16V Cosworth '92

Vectra Unlimited #001

http://www.vectra-unlimited.pl - Strona Polskiego Klubu Opla Vectry
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Ja może odpowem troszkę za Flippera:

- to że się nie mozecie zdecydować czy jechać czy nie i którą opcję wybrać jest nam trochę nie na rękę bo nalezy wpłacić zaliczkę wieć za jakiś czas decyzję będziecie musieli podjąć - szczególnie że jest tylko 25 miejsc na ściganie (względy oryganizacyjne) więc kto pierwszy ten lepszy.

- Kristo - łatwo krytykować - ciężko pomóc - BO JAK NA RAZIE TO NIE WIEDZĘ OSÓB CHĘTNYCH DO POMOCY PRZY ZLOCIE (sorry za szczerość)

- Flipper i ja ze swojej strony obiecujemy że zrobimy wszystko aby zlot się odbył więc czas możecie sobie już rezerwować i kase odkładać. No i oczywiście furki szykować i dobre humory

- Rav - supper, że się wreszcie poznamy. Myśle, że wspólny zlot CTM i VU będzie bardzo udany.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Maila
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Maila »

WITAM :))

Ja też jestem raczej 'biernym' członkiem klubu... Wynika to z kilku spraw... Na zlocie BARDZO chcialabym sie pojawic... Nie wiem czy obowiązki w samym Kraku mi na to pozwolą... Poza tym nie wiem jak bedzie z kasa na benzyne... A najbardziej 'męczącym' mnie w tej chwili problemem jest to, że nie widze, żeby jakakolwiek inna dziewczyna sie wypowiadała... przede wszystkim na temat samego zlotu i swojej obecności na nim...
W każdym razie zrobie co mogę, żeby sie pojawić

Pozdrawiam Wszystkich i przesyłam buziaczki :zakrecony:

Maila

ps. Publiczne podziękowania dla maroga, który mnie Z POWROTEM wpisal do członków klubu ;)
kristo
Weteran
Kontakt:

sierak pisze: - Kristo - łatwo krytykować - ciężko pomóc - BO JAK NA RAZIE TO NIE WIEDZĘ OSÓB CHĘTNYCH DO POMOCY PRZY ZLOCIE (sorry za szczerość)
To nie była krytyka z mojej strony tylko opinia
A poza tym oferowałem już wcześniej swoją pomoc przy organizacji( pare postów wcześniej) i jakoś nikt się ze mną nie skontaktował w tej sprawie więc mnie szufladkuj że nic nie robie. Jak by mi nie zależało na tym zlocie to bym się wcale nie wypowiadał........ :bardzozly:
Obrazek
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Po pierwsze to był apel raczej do większego grona o to żeby wyrazić chęć choc drobnej pomocy a nie tylko do Ciebie. Jeżeli chodzi o Ciebie to jakoś dziwnie dla mnie zabrzmiało to, że nie podoba Ci się zlot wspólny bo moim zdaniem to jak wogólne chcemy tam pojechać to innego rozwiazania nie ma (popatrz na listę chętnych). Nie wiem co jest tego przyczyną: czy okres wakacyjny, czy brak pieniędzy, czy po prostu bierność 80% klubowiczów. Ważne jest, że chcemy tam pojachać i coś zrobić.

Jeżeli chodzi o pomoc to na dzień dziesiejszy najbardziej przydatna byłaby osoba, która mieszka gdzieś w okolicach Kielc i mogłaby pojechać na tor celem ugadania szczegułów imprezy. Taka osoba najlepiej aby się skontaktiwała z Flipperem (telefon jest podany w Club Zone po zalogowaniu).

Mam nadzieje, iż rozumiecie że ja mam jak najbardziej szczere intencje. Nie chcę nikomu dokopać i go szufladkować.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

Maila pisze:WITAM :))
Poza tym nie wiem jak bedzie z kasa na benzyne...
najwyzej Cie na hol z Krakowa wezmiemy :)
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Maila
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Maila »

Panowie

Z jednej strony moge doskonale zrozumieć waszą frustracje odnośnie niezdecydowania Klubowiczów co do zlotu... Jednak, o ile to będzie jakimkolwiek pocieszeniem, to spora ilość klubów boryka się z podobnymi problemami... Ja sie dopisuje na 100%... Najwyżej przyjde autobusem :)

Pozdrawiam

Maila
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

Post autor: satan »

:-D Ja już zapowiedziałem rodzicom że jade, może i nie są za bardzo zadowoleni ale mnie to już nie obchodzi. Moja obecność 101 %.

8-) Brewki i okólarki w drodze :P