kompatybilność skrzyni biegów

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
leśnik
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

kompatybilność skrzyni biegów

Post autor: leśnik »

Mam pytanie odnośnie kompatybilności skrzyń w silnikach 1.4 , 1.6 , 1.8 na monowtrysku .
Czy jeżeli będe chciał wymienić silnik a zostawić skrzynie F13 uda się taka przekładka ?
Przeszukałem ostatnio forum pod tym kątem i nie znalazłem zbyt wiele odpowiedzi .
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Post autor: Marcin99 »

Coś kiepsko szukałeś, głowe dam że w archiwum w kilku wątkach znajdziesz.
Co do kompatybilności (było na 100% - tak na szybkiego qomo chyba pisał) f13 to jest skrzynia pod mały blok i pasuje do silnika max 1.6
!.8 to już wielki blok i f13 bez przeróbek nie podejdzie ale się da i tutaj odsyłam do wątku w którym Klari opisywał przekładke na c20ne ze srkzynią f13.
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

Marcin99 pisze:Coś kiepsko szukałeś, głowe dam że w archiwum w kilku wątkach znajdziesz.
Co do kompatybilności (było na 100% - tak na szybkiego qomo chyba pisał) f13 to jest skrzynia pod mały blok i pasuje do silnika max 1.6
!.8 to już wielki blok i f13 bez przeróbek nie podejdzie ale się da i tutaj odsyłam do wątku w którym Klari opisywał przekładke na c20ne ze srkzynią f13.
jak cos to jest nawet do sprzedania przystosowane kolo zamochowe do polaczenia skrzyni F13 z bigblockiem :oko:
corsa A & Audi S3
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”